Boeken

Zoals misschien al bekend is mijn naam Ief. Ik ben inmiddels in de tweede helft van de 50 aangekomen, een periode in mijn leven die mij de gelegenheid geeft wat minder veel te werken en iets meer tijd te kunnen besteden aan andere leuke en belangrijke zaken.

Een daarvan is het lezen van goede boeken en hier dan een boekenrecensie over schrijven vind ik erg leuk..

Ik zie mijzelf als een vooral recreatieve lezer en zou mezelf dan ook niet als een professionele recensent willen profileren. Enige literaire of journalistieke achtergrond heb ik niet, de recensies komen gewoon recht uit het hart. Ik zal je dan ook niet snel opzadelen met allerhande vaktermen die je vaak in de kranten leest.

Waar ik zelf vaak behoefte aan had als ik een goed boek zocht waren juist reacties van ‘gewone’ mensen zoals jij en ik. Ik liet mijn keuze dan ook eerder afhangen van wat familie en vrienden over een boek vonden dan dat ik mij door recensies liet leiden. Een goede vriend weet immers veel beter welk boek door mij gewaardeerd zal worden.

Toch zocht ik ook wel eens op internet naar een boekenrecensie en wat mij dan opviel was dat ik wel erg veel exact dezelfde recensies tegenkwam. Als of de uitgevers een preview rond hadden gestuurd naar ik weet niet hoeveel boekensites. Dit was voor mij een reden om mijn eigen ervaringen met boeken op te gaan schrijven en hier op reviewlezen.nl te ‘publiceren’.

Mijn favoriete boeken zijn wel de psychologische, goed geschreven thrillers. Maar in de afgelopen jaren heb ik ook kennis gemaakt met o.a. geschiedkundige romans en literaire romans. Een van de mooiste boeken die ik in de afgelopen 10 jaar heb gelezen is wel de roman; Koningin op blote voeten van Ildefonso Falcones. Doet me er aan denken dat ik er niet eens een recensie over heb geschreven, die houd je dus nog van mij tegoed.

Nou je wat meer over mij te weten bent gekomen hoop ik je nog meer te kunnen helpen bij het kiezen van het voor jou geschikte boek. Vergeef mij als ik wel eens een grammaticaal foutje in de recensies schrijf en het ontbreken van echte literaire vakkennis! Ik ben maar een gewone jongen!

Veel leesplezier met Ivo’s Boekenrecensies

Berichten over Boeken: