Cadeau waar iedereen blij mee is!

Cadeau ideeën in hand

Welk cadeau moet ik geven?

Heb je binnenkort een gezellig feestje te vieren en zit je met de volgende vragen.

Welk cadeau moet ik geven? Van welk cadeau wordt zij blij? Wat voor cadeau geven aan je vriend die een zomerfeest geeft? Wat voor cadeau geven als je bij iemand gaat eten?

Ik geef je hier het antwoord op al die vragen en geef je verschillende cadeau ideeën. Vanzelfsprekend zijn het leuke groene ideeën die je cadeau kunt doen als je op bezoek gaat! En passen perfect in een duurzaam leven!

Persoonlijke cadeau-ideeën

Waarom deze keer geen groen cadeau geven? Een groen ofwel milieuvriendelijk cadeau geven is een geweldige manier om te laten zien dat je echt om degene geeft maar tegelijkertijd ook rekening houd met de volgende generatie.


Het kan anderen inspireren om ook milieuvriendelijk te denken. Het is ook uniek. Mensen kunnen een beetje moe worden van het jaarlijks ontvangen van speelgoed, cadeaubonnen en keukengerei.


Het geven van een groen geschenk is een geweldige manier om te laten zien dat je     bewust duurzaam leeft.     Je kunt op die manier ook de ontvanger prikkelen om hierover na te denken.


Hieronder geef ik je een paar leuke  🎁 ideeën die je kunt geven aan je vader, moeder, vriend of vriendin. Maar je kunt ze ook op je eigen cadeau lijstje zetten natuurlijk 😉!


Hoevaak is het niet dat je denkt welk cadeau moet ik vragen voor mijn verjaardag of andere gelegenheid hier kun je een mooi cadeau uitkiezen. Ook een troost cadeau is een mogelijkheid.

 Welk cadeau moet ik geven? 

Lekkere olie of zeepje cadeau geven?

 Wil jij een   lekker zeepje cadeau   geven dan is het goed om ook hiervoor een milieuvriendelijk product te kiezen. Dan is het een cadeau waar iedereen blij mee is.

Een mooi cadeau geven is niet moeilijk als je een cadeau uit de webshop kiest van Thalia.

De natuurlijke zepen, oliën, shampoos, haarmaskers en nog veel meer zijn gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten en kruiden. Al deze producten zijn dierproefvrij!


Ben je op zoek naar een origineel cadeau idee omdat je bij iemand gaat eten of weet je niet welk cadeau je moet vragen in deze webshop vind jij vast en zeker leuke cadeau ideeën voor op je lijstje!

Thalia webshop

 Het geschenk van het leven

Zaadpakketten voor de tuin  

Een fantastisch cadeau dat je kunt geven, zijn zaadpakketten. Maak een wandeling door de tuin van je vriend(in), ouders of collega voordat je deze pakketten koopt.

Of vraag ernaar waar ze van houden. Wat voor planten hebben ze in hun tuin? Welke kleuren zouden het volgens jou goed doen in hun tuin of houden ze van?  

Als je eenmaal een idee hebt van wat ze willen, ga even online shoppen en koop een paar    verschillende soorten zaden    waarvan je denkt dat ze ze zullen waarderen.

Hoe leuk is het om volgend jaar het resultaat te bekijken als je weer op het feest(je) bent. Je geeft ze het geschenk van het leven 😉!

zaad pakketen
Tuinpad met laarzen en bloemen

CADEAU TIP

 Geef een tuinblad cadeau aan mensen met een tuin dit vinden ze geweldig!

Steek de ´koppen´ bij elkaar 😃 !

veganbox

Ook leuk en daar denk je niet zo snel aan!

 Steek de ‘koppen’ bij elkaar en geef met een paar vrienden een abonnement op een foodbox.

Als je weet dat iemand graag veganistisch eet dan is de kennismaking met De Veganbox een super origineel cadeau.

Maar ook voor degene waarvan jij weet dat hij of zij graag vaker veganistisch wil eten maar het moeilijk vind omdat ze niet weten hoe ze hiermee kunnen beginnen is dit een mooie manier om kennis te maken met de veganistische keuken!  

Marley spoon

 Ook de foodbox van Marley Spoon is een heerlijk alternatief en superhandig voor degene die niet altijd tijd en zin heeft om een uitgebalanceerde maaltijd op tafel te zetten. . Dan is dit de oplossing.

Je denkt hier niet zo snel aan maar ik weet zeker dat het een cadeau is waar iedereen blij mee is.

En als je het samen geeft is het extra leuk! Hoef je ook niet allemaal apart iets te verzinnen wat vaak de kans groot maakt dat het minder duurzaam is.🤭

mand met groenten

Super origineel

Zelfgemaakt biologisch voedselmandje gevuld met verschillende soorten koekjes, of misschien een rauwe veganistische snackbar.  
Dit is een fantastische manier om groene cultuur te promoten en iemand een cadeau te geven waar ze echt van kunnen genieten.

Ik snap dat dit vooral is voor degene die van bakken houden 😂!

Een abonnement op een Food magazine ook altijd leuk om te geven!

Slow fashion kleding

 Wist je dat er een hele subcultuur is die zich toelegt op het creëren van oogverblindende kleding die volledig is gemaakt van milieuvriendelijke materialen? Sommige materialen zijn gerecycled, andere zijn biologisch afbreekbaar, andere zijn petrochemisch vrij.


Steun deze ontwerpers door deze kleding bij hen te kopen.

Zorg ervoor dat jij er geweldig uitziet in hun kleding en dat degene die je het geeft ook laat weten dat ze zojuist groene kleding hebben gekregen.  

duurzaam jeans jack

Unrecorded

duurzame kleding

Kings Of Indigo

kuyichi

Kuyichi

 Sieraden cadeau geven

 Wil je iemand iets speciaals geven en ook nog een duurzame bijdrage leveren dan is een armband van MBRC ècht een aanrader.

In ons blog kun je lezen hoe belangrijk het is dat er dit soort organisaties zijn. 

Met het geven van een armband van MBRC geef je een origineel cadeau waar iedereen blij mee is.

Welk cadeau moet ik geven?

gerecycled glas

 Gerecycled glaswerk

Wat gebeurt er met glas dat in de recycling gaat? Je ziet overal gerecycled papier en gerecycled plastic, maar gerecycled glas zie je zelden. Maar dat kun jij veranderen.


Gerecycled glas ziet eruit en voelt min of meer precies hetzelfde als normaal glas. Maar door gerecycled glas te kopen, steun je de recyclingindustrie en geef je je vriend(in) iets unieks. Gerecyclede wijnglazen zijn er in allerlei soorten en maten.


Er zijn veel ongelooflijke groene en milieuvriendelijke geschenken die erop wachten om gevonden te worden. Deze geschenken zullen je vrienden en familie verbazen en een glimlach op hun gezicht toveren, niet alleen vanwege wat ze zijn, maar ook vanwege hun verhaal.

oude schuur met tafel ervoor met laptop

 Refurbished Apple product

 Wat cadeau geven aan je vriend? Wat dacht je ervan om de iPhone die aan vervanging toe is aan te schaffen via mResell.nl.

Dit bedrijf is super duurzaam bezig zij geven goede Apple producten een tweede leven. Door een   refurbished Apple product te kopen    draag jij ook bij tot het verlagen van de CO2 uitstoot.

Mresell kijkt de goede Apple producten na en waar nodig worden ze in orde gemaakt. Als jij je oude Iphone, iPad of Macbook in wilt ruilen bestaat dit ook tot de mogelijkheden. Wil je er nog meer van weten dan kun je dit ook lezen in ons blog over Mresell. 

Mijn ervaring is in ieder geval positief en wat is er leuker dan iemand een mooi cadeau te geven met een duurzame gedachte want daar gaat het hier juist allemaal om!

Duurzame kraamvisite cadeaus

Weet jij wat het belangrijkste is bij het geven van een cadeau voor de nieuwe generatie? Wat ga je zeker niet meenemen? Ik verbaas me er altijd over dat mensen die een kraamvisite cadeau meenemen er vaak niet bij nadenken wat ze geven. 


Als je op bezoek gaat om de volgende generatie te verwelkomen dan neem je een duurzaam cadeau mee. Je wilt tenslotte dat ook zij verder kunnen leven op een mooie planeet! Dus is het super belangrijk dat je een cadeau geeft waar iedereen blij van word.


Gelukkig zijn er heel veel producenten van baby producten die hier rekening mee houden. Één hiervan wil ik even in het zonnetje zetten en dat is het Zweedse designmerk Elodie Details.

Dit bedrijf van Linda Sätterström is genoemd naar haar dochter Elodie.


Elk product is zo ontworpen dat het lang meegaat. Door duurzame en multifunctionele artikelen te ontwerpen wil Elodie Details duurzaamheid mogelijk maken met behulp van up-cycling.

Kijk zeker even in de cadeau webshop als jij op zoek bent naar een groen kraam cadeau.

Elodie details online webshop

Speciaal voor jou!

Als laatste tip is een speciaal cadeau voor jou. Ben je toe om jezelf iets leuks te geven en hou je van tassen dan is Veganbags iets voor jou. 

veganbags.