De eerste druiven hangen er al aan!
Ien
in Food
0 min. leestijd

De eerste druiven hangen er al aan!

We hebben in ons kleine ‘Greenhouse’ de eerste druiven aan de 5 jaar oude wijn struik hangen. Ieder jaar word hij groter en kunnen we meer en meer druiven ervan af halen.

Het ene jaar is het wat meer dan het andere maar dat licht natuurlijk aan het weer. Vorig jaar hebben we er heel veel vanaf kunnen halen want toen hebben we een hele mooie zomer gehad.

We zijn toen weken achter elkaar wakker geworden en dan scheen de zon al aan de helemaal blauwe hemel. Het was net of we in Italië woonden.

We hebben toen ook heel veel druivensap kunnen maken van de oogst van 2019 en ook wat jam hebben we ervan gemaakt. Erg leuk!

Druiven augustus 2020

En de druiven worden steeds groter en aangezien de zomer zich helemaal heeft aangediend gaan we een goed druiven seizoen tegemoet.

Nee, we gaan niet genoeg hebben om wijn te maken 🙂 maar dat hoeft ook niet. Het is altijd leuk om te zien hoe ons ‘green house’ voor lekkere groentes zorgt.

Als we deze nog groter gaan malen dat de bedoeling is in ’21 hopen wij dan zal het zelfvoorzienend wonen alleen maar groter gaan worden. Maar ook de paprika’s en tomaten geven voor een paar keer een avondmaal! En met al onze kookboeken er staat altijd wel een mooi recept in.Reactie plaatsen
Ief en Ien Ecofoodprint

 Wie zijn wij

 Wij zijn Ief & Ien en wonen zelfvoorzienend in het buitenland. Wij wonen sinds '12 in Zweden en dat bevalt prima. We genieten van rust ruimte en natuur. Vooral het maken van lange wandelingen is een grote hobby.

In ons verhaal kun je de weg naar Zweden en hoe wij hier nu wonen helemaal lezen. Wij willen met het platform Ecofoodprint zoveel mogelijk mensen bereiken om een nog beter duurzamer leven te leiden.

We moeten bewustere keuzes maken in wat we eten en bij wat we kopen om te komen tot het verkleinen van onze ecologische voetafdruk.