ecologische voetafdruk verkleinen

10 Tips om je ecologische voetafdruk te verkleinen

Wil jij ook je ecologische voetafdruk verkleinen?


We gaan je meenemen in het verkleinen van je ecologische voetafdruk.  Nee, wij hebben de wijsheid zeker niet in pacht. En willen ook niets veroordelen of hard van de toren blazen! Hebben we zelf ook een hekel aan en zijn ook van mening dat je daar veel minder mensen mee bereikt! Het is een helpende hand, tips en informatie waar je iets mee kunt in het dagelijkse leven.De reden dat wij met deze website zijn gestart is, om aan één ieder die dat wil lezen, meer bewust willen maken van wat je als individu bij kunt dragen aan minder CO2-uitstoot. We kennen allemaal dit probleem wel. Maar weten dit niet altijd toe te passen in ons dagelijkse leven.

Je kunt dit makkelijker veranderen dan je misschien denkt. En natuurlijk kun je redeneren dat wat jij bijdraagt een druppel op een gloeiende kookplaat is. Maar wat als het heel veel druppels gaan worden! Je kunt als student duurzaam leven maar ook als gezin. Denk er eens serieus over na om een bijdrage te leveren om je   ecologische voetafdruk te verkleinen. 

Wij hebben dingen bij onszelf in de afgelopen jaren veranderd en dit kan altijd nog veel meer en beter maar het is een begin. Wij hebben bedacht als we dit op gaan schrijven in een blog artikel misschien kunnen we dan met tips voor thuis en heel veel andere voorbeelden meer mensen enthousiast krijgen om bewuster om te gaan met….ja, met leven op deze aardbol!

En daarom zijn wij met dit platform gestart. 

                                                                                                                                               duurzaam leven

 

'We willen met dit platform meer bewustzijn creëren en jou op een positieve manier stimuleren naar een duurzamer leven. Als we ieder op ons eigen manier en in ons eigen tempo onze ecologische voetafdruk verkleinen krijgen we een beter leefbare wereld. Niet alleen voor vandaag maar ook zeker voor de volgende generaties'  

ief en ien

                                                                                                                                            


Wat wij vooral willen met deze website is je informatie, tips, voorbeelden, verhalen over allerlei soorten duurzame producten geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan duurzame kleding, spullen voor in en om je huis. We gaan op zoek naar ondernemers die een goed verhaal of tips hebben over hun product. En dat wij hier een leuk artikel over kunnen maken.


Op deze manier brengen we je (misschien) wel op ideeën hoe je op een makkelijke manier een goede bijdrage kunt leveren die minder belastend is voor  'moeder natuur' en daar hoef je helemaal niet veel voor te doen. En ja, dat zit hem in hele kleine dingen en als heel veel mensen die kleine dingen veranderden dan is het uiteindelijk één groot ding. 


Zoals je hebt kunnen lezen wonen en werken wij in Zweden in een zelfvoorzienende woning. Wij hebben stukje bij beetje eraan gewerkt om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te kunnen zijn en dat is inmiddels gelukt.

Daar zijn wij super trots op en voelen dat we toch ook een stukje meer bijdragen aan een groenere wereld. Wij willen dat gevoel graag delen en hebben ervoor gekozen om via ecofoodprint.com ideeën op te schrijven, te filmen of in te spreken om jou daar deelgenoot van te laten zijn en wie weet kun je er wat mee in je eigen situatie.

Want wij zijn van mening dat het verkleinen van je ecologische voetafdruk bij jezelf begint!


verkleinen-van-je-ecologische-voetafdruk


Bewustwording dat is het aller belangrijkste in dit hele proces.Als we met z’n allen meer ons best doen om naar onszelf te kijken en zaken aan te passen in ons eigen leven en minder naar de ‘grote’ jongens, zoals China, Verenigde Staten en de rest van de 🌍!

Je krijgt hier  10 tips die je vandaag al kunt toepassen om je voetafdruk te verkleinen en waarschijnlijk ken je ze ook al wel. We hopen dat we de bewustwording van ‘iedereen’ hiermee kunnen vergroten. Want het is echt nodig doe jij ook mee?


βœ… Voorkom voedselverspilling

Wist je dat 1/3 van het voedsel op de hele wereld word weggegooid? Probeer hier niet aan bij te dragen, maak één keer in de week ‘kliekjesdag’. Of/en probeer TooGoodToGo te gebruiken help je ook mee aan voedsel verspilling.


βœ… Ga met de trein op vakantie in plaats van met het vliegtuig

Als je dan ook nog een hotel of vakantiehuis kiest dat meedenkt over ecologische duurzaamheid dan weet ik zeker dat je een top vakantie zult hebben.


βœ… Biologisch vlees

Als je je stukje vlees niet kunt missen koop dan een echt goed stuk biologisch vlees. Dat is vaak duurder maar omdat je minder vlees eet kan dit ook:). En het smaakt ook echt lekkerder!


βœ… Neem het scheiden van afval serieus

Het scheiden van afval is inmiddels iets dat in veel landen al verplicht is en dat is een goede zaak.


βœ… Fiets in plaats van auto

Maak geen kleine ritjes met je auto; ga fietsen of nog beter koop een elektrische fiets. Hierdoor zul je zeker weten nog vaker en met heel veel plezier gaan fietsen. Een elektrische auto is zeker steeds dichterbij voor meer mensen omdat ze een stuk betaalbaarder worden.


βœ… Waslijn gebruiken

Hang de was te drogen in plaats van alles in de droger te stoppen. Je kleding blijft veel langer mooi en ruikt veel frisser. En je bent duurzaam bezig zo simpel is het.


βœ… Wees zuinig met energie verbruik

Doe de lichten uit in de ruimtes waar je niet bent, trek een trui of vest aan in plaats van de verwarming hoger. Kijk of je naar een groene energie leverancier over kunt stappen.


βœ… Hergebruiken van spullen

Kijk eerst of er een leuke tweedehands bank op marktplaats staat. Dit geld ook voor kleding, ook al ruikt het wat anders na één keer wassen en dragen heeft het jou geur overgenomen!


βœ… Duurzame kleding

Koop (alleen) duurzame kleding en andere producten. Maak er je ‘Way of life’ van als je hier aan gewend bent wil je niet meer anders.


βœ… Vegetarisch eten

Eet wat vaker vegetarisch want de vleesindustrie zorgt voor een enorme CO2-uitstoot. En weet dat er heel veel heerlijke vegetarische recepten zijn. Kijk eens op de website Leuke recepten van Sandra en Eric.Leuke recepten kookboek van Sandra  &  Eric