Ik heb last van de voorjaarsblues!
2 min. leestijd

Ik heb last van de voorjaarsblues!

Het is inmiddels alweer voorbij de 1e mei en ik heb nog steeds het gevoel of het winter is. Ook al worden de dagen aanzienlijk langer, om 21.00 uur is het nog licht, ik zou nog het liefst in winterslaap willen gaan. Ken je dat gevoel dat je het dekbed ver over je heen zou willen trekken en alleen maar wilt slapen?

Winterslaap

Nou ik dus op dit moment zeer zeker! Ik kan niet zomaar 1 reden aangeven waarom ik me zo voel, het komt echt niet alleen door het weer. Want ook al zou je nu toch wel wat lekkere warmere dagen mogen verwachten, de temperatuur wil nog niet echt.

Er staat al weken een koude noordelijke wind die elk gevoel van voorjaar wegneemt. En als toppunt regent het vandaag en de komende dagen ook nog eens volop!

Dagelijks controleren we de door onze zonnepanelen opgewekte energie. Zouden we nu toch eigenlijk dagen moeten hebben waarbij we de 25 à 30 kWh moeten aantikken blijft het nog vaak steken bij 7 kWh! Je gaat me toch niet vertellen dat de investering niet zijn geld op gaat leveren?

Subsidiepotje leeg

Wat ook niet echt meewerkt is het feit dat we flink naast de subsidie voor zonnepanelen hebben gegrepen. Het potje van 2020, het jaar waarin we de panelen hebben geïnstalleerd, was helaas leeg.

De mensen die in 2021 een installatie aanleggen kunnen gebruik maken van een belastingvoordeel wat iets lager is dan eerder genoemde subsidie.

Maar voor ons bleef er maar een belastingteruggave over die maar liefst 75% lager uit valt dan de eigenlijke subsidie. Hierdoor lopen we zo’n 1000 euro mis en daar hadden we niet op gerekend.

Nondegloeiende nakende!

Scheren en stilzitten

Hiernaast moest de auto ook naar de garage vanwege een kapotte lamp aan de voorzijde. Helaas bleek het geen kwestie van lampje vervangen en klaar. Nee, de fout zat hem in de kabel naar vernoemde lamp, die moest in zijn geheel vervangen worden.

En het advies van de garage was om dat dan maar gelijk aan twee zijdes te doen, als de boel dan toch open lag. Scheelt bij een volgende keer een hoop arbeid. Ja het zal wel!

In plaats van enkele tientjes waren we nu bijna 600 euro kwijt aan de reparatie. En de auto was precies 2 weken uit de garantie, zul je altijd zien.

Als het om auto’s en de garage gaat is het het gewoon ‘stilzitten en scheren’ geblazen. Ik krijg altijd het gevoel dat ik genaaid word, of je nou koopt of inruilt of voor reparatie in de garage komt, het maakt niet uit. Het kost je altijd een vermogen!

Lekkere lange zomer vrij

Ik had de afgelopen jaren door omstandigheden aardig wat vakantiedagen gespaard. Hierdoor bedacht ik dat ik in ‘21 een lekkere lange zomer vrij zou nemen.

Nou besloot ik zelf in november om 3 weken op te nemen in verband met de coronapandemie. Het bedrijf verkeerde in moeilijkheden en hierdoor kon ik wat helpen. Er zouden nog genoeg extra weken overblijven!

Krijg ik aan het eind van die periode te horen dat ik ‘gedwongen’ werd om ook de resterende dagen voor eind januari op te nemen. Hierdoor ben ik dus nu al mijn gespaarde dagen kwijt en komt er niets van die lange lekkere zomer vrij!!

grmmblll!

Wentelen in de voorjaarsblues

Voor de winter heb ik de afgelopen zomer prachtig bloeiende hanggeraniums naar binnen gehaald met de bedoeling ze over te houden. Ik heb de planten met alle zorg omringd maar desondanks zijn ze naar de knoppen gegaan.

Zo ook de vorig jaar aangeplante lavendelstruikjes. En zelfs de klimop die na 5 jaar eindelijk een mooie heuvel in de tuin bedekt staat er deplorabel bij. Klimop for crying out loud!

Maar ja, wat zit ik nou eigenlijk te klagen.

Het zijn toch maar luxe probleempjes zul je zeggen? En daar heb je natuurlijk gelijk in, maar toch zou ik het liefst terug naar bed gaan en pas eruit komen als de zon lekker hoog aan de hemel staat en mijn hart weer kan verwarmen.

Me nog even lekker wentelen in mijn voorjaarsblues!

Reactie plaatsen
Ief en Ien Ecofoodprint

 Wie zijn wij

 Wij zijn Ief & Ien en wonen zelfvoorzienend in het buitenland. Wij wonen sinds '12 in Zweden en dat bevalt prima. We genieten van rust ruimte en natuur. Vooral het maken van lange wandelingen is een grote hobby.

In ons verhaal kun je de weg naar Zweden en hoe wij hier nu wonen helemaal lezen. Wij willen met het platform Ecofoodprint zoveel mogelijk mensen bereiken om een nog beter duurzamer leven te leiden.

We moeten bewustere keuzes maken in wat we eten en bij wat we kopen om te komen tot het verkleinen van onze ecologische voetafdruk.