Duurzaam geproduceerde Denim kleding koop je bij Kuyichi!
Ien
2 min. leestijd

Duurzaam geproduceerde Denim kleding koop je bij Kuyichi!

NoBen jij op zoek naar een eerlijke jeans broek dan ben je bij Kuyichi aan het goede adres. Biologisch geteelde katoen en recyclede jeans, denim- of spijkerbroeken zijn al tientallen jaren een van de meest gedragen kledingstukken over de hele wereld. Geen garderobe zonder een mooie jeansbroek, spijkerjas of denim-blouse. 

Als je dan denim van biologisch geteelde katoen kunt maken of uit gerecyclede grondstoffen valt er veel winst te behalen op gebied van duurzaamheid


Daarom is Ecofoodprint fan van deze duurzame webshop voor jeanskleding!


Dat hebben ook de initiatiefnemers achter Kuyichi, NGO Solidaridad, gedacht. De denim industrie is een van die meest vervuilende in de gehele modewereld. 

Tel daar bij op de vaak slechte arbeidsomstandigheden waaronder mensen in de katoenindustrie moeten werken en je hebt een ecologisch businessmodel. 

Kuyichi jeans genaamd naar de god van de regenboog van Peru die positiviteit en kleur in het leven brengt. 

60% minder CO2 uitstoot

Alle kleding van Kuyichi is gemaakt van biologische katoen of van gerecycled materiaal. Dit wordt gedaan door mensen die goed behandeld en goed betaald worden. 

De boeren die de katoen kweken krijgen ook een eerlijke prijs voor hun producten. Kuyichi ziet erop toe dat in de hele productieketen de principes worden gegarandeerd. 

Het kweken van organische katoen ten op zichtte van conventionele betekent 60% minder CO2 uitstoot.

Verder gelooft Kuyichi niet in seizoenen of trends, er worden tijdloze kledingstukken gemaakt voor een lange levensduur. 

Om de kleding-verkopers, de tussenhandel en vooral de mensen die aan de basis van de kleding staan, een faire prijs te bieden wordt er ook niet aan sales of uitverkoop gedaan. 

Kuyichi onderdeel van Nukuhiva

Bij Kuyichi koop je naast shirts en overhemden voornamelijk spijkerbroeken. In alle pasvormen vind je wel een geschikte jeans broek passend bij jouw stijl. 

Of dat nu een Regular Fit, Skinny Jeans, Slim Fit, Boot Cut, High Waist of een Straight Leg betreft. 


Geen model ontbreekt in de collectie van deze duurzame webshop voor biologische, Fairtrade jeanskleding.


Wil je de kleding van Kuyichi liever voelen, ruiken en passen dan kun je ook in een aantal winkels in Nederland terecht. Op de website kun je de Kuyichi verkooppunten vinden waar je de kleding kunt kopen. Nog makkelijker is het om het via de webshop te doen.

Ook vind je hier meer informatie over het ontstaan van Kuyichi en de filosofie achter de kleding. Sinds 2016 maakt Kuyichi deel uit van Nukuhiva, Fairtrade kleding van Floortje Dessing.

Als fan van jeanskleding en duurzaamheid kan ik je de Kuyichi duurzame webshop van harte aanbevelen.


Kuyichi verkooppunten >>>Op zoek naar nog meer duurzame webshops >>>

Reactie plaatsen
Ief en Ien Ecofoodprint

 Wie zijn wij

 Wij zijn Ief & Ien en wonen zelfvoorzienend in het buitenland. Wij wonen sinds '12 in Zweden en dat bevalt prima. We genieten van rust ruimte en natuur. Vooral het maken van lange wandelingen is een grote hobby.

In ons verhaal kun je de weg naar Zweden en hoe wij hier nu wonen helemaal lezen. Wij willen met het platform Ecofoodprint zoveel mogelijk mensen bereiken om een nog beter duurzamer leven te leiden.

We moeten bewustere keuzes maken in wat we eten en bij wat we kopen om te komen tot het verkleinen van onze ecologische voetafdruk.