HWY practice online yogalessen volgen!
Ien
8 min. leestijd

HWY practice online yogalessen volgen!

Het online yogalessen volgen is, met mijn polderinstelling en vaste voet aan de grond mentaliteit, vond ik yoga maar erg zweverig en typisch iets voor vrouwen met te veel tijd. Dus waarom zou ik online yoga lessen gaan volgen?

Een erg achterhaalde jaren 70 gedachte natuurlijk en zo niet van deze tijd! Ik moet toegeven dat ik nog al te vaak in hokjes denk en dat is een slechte eigenschap waar ik aan werk. Gelukkig beschik ik wel over de eigenschap om mezelf open te stellen voor andere inzichten en ideeën.Als nuchtere

Als Hollandse jongen had ik zo mijn bedenkingen bij het beoefenen van yoga.

online yogalessen volgen

Online yogalessen volgen voor meer balans

En net dat laatste heeft toch mijn nieuwsgierigheid naar yoga doen groeien. Ik hoorde namelijk toch wel erg vaak om me heen dat mensen er erg veel baat bij hebben om geregeld hun yoga oefeningen te doen en daarbij meer balans te vinden zowel lichamelijk als mentaal.

Ook begreep ik dat yoga beoefenaars beter overweg kunnen met het gejaagde tempo waarin we zo vaak ongewild terecht komen. En ik moet toegeven dat ook ik vaak te weinig tijd neem om zaken eens op een rijtje te zetten, gewoon omdat mijn hoofd veel te vol zit.

En zit mijn hoofd dan vol met zorgen of problemen? Nou nee, eigenlijk niet maar met alle informatie die dagelijks op je afkomt en kleine alledaagse dingetjes die spelen, voelt het erg druk.

Op de een of andere manier ben ik voortdurend bezig met zaken die gedaan ‘moeten’ worden, het gevoel dat ik het weer niet af heb gekregen vandaag. En daar wil ik eigenlijk wel graag van af komen en ik moet wat meer aan mijn lijf gaan werken.

Want met het verstrijken der jaren, ik ben net 57 geworden, wordt alles wel wat stijver en strammer. Daarbij zitten we midden in de winter en ontbeer ik de fysieke inspanning die ik normaal gesproken in de tuin aan de dag leg. Tijd voor actie dus, maar wat ga ik er aan doen?Online yogalessen volgen

Enkele jaren geleden heb ik een periode aan spinning gedaan op een sportschool. Het nadeel hiervan vind ik toch altijd weer de gang ernaar toe en het feit dat je gebonden bent aan een tijdstip.

Liever vind ik een meer flexibele manier om gewoon wanneer het mij past te kunnen bewegen. En zo kwam ik via een vriendin van mijn vrouw op het idee om eens te gaan zoeken naar een online cursus yoga.

Op deze manier kan ik lekker anoniem aanvangen met yoga, waarbij ik mooi thuis kan proberen of het iets voor mij is.

Zo gezegd zo gedaan en dus op zoek naar een online yogacursus die ik snel vond onder de naam Happy with Yoga Practice platform Ik ontdekte dat HWY practice een soort platform is wat je voor een vast bedrag per maand kunt gebruiken.

Als het niet bevalt kan ik het gewoon elke maand online opzeggen, en heb dus geen lang lopend abonnement of zo, ideaal! Verder heb je om yoga te beoefenen niet heel veel nodig, gemakkelijk zittende kleding is natuurlijk essentieel!

Anti-slip yoga mat

Qua materiaal kan ik iedereen aanraden om vanaf het begin een yoga mat aan te schaffen. Ik zelf maakte de fout dat dat wel losliep en heb de eerste paar keren zonder yoga mat gewerkt maar daar kwam ik al snel van terug.

Er zijn namelijk nogal wat yoga oefeningen waarbij je houdingen moet aannemen met je voeten en handen ver uit elkaar. Dan is een anti-slip yoga mat zeker aan te bevelen, ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kleuren en prints.

Dus ook voor jou moet er absoluut een leuke yoga mat te vinden zijn. Degene die ik heb aangeschaft past precies bij het laminaat van de slaapkamer ;-)!

Voor mij biedt dit het voordeel dat ik de mat niet na elke oefening hoef op te rollen en opruimen maar hem gewoon laat liggen tot de volgende keer. Beetje lui misschien maar het feit dat ik de mat meerdere keren per dag zie maakt ook dat ik er sneller op stap!

online yogalessen volgen
 Yoga een sport?

Wat een groot voordeel is bij het starten met yoga vind ik de mogelijkheid om de intensiteit af te kunnen stemmen op jouw lichaam. In het begin merk je namelijk echt wel dat je enige lenigheid moet opdoen en zul je je spieren en ledematen moeten trainen.

Naarmate je dan al wat vaker yoga oefeningen hebt gedaan kun je de intensiviteit opvoeren en zo je lichaam steeds verder trainen. Want dat yoga een sport genoemd mag worden daar ben ik inmiddels wel achter gekomen!

Wat ben ik vaak stijf geweest na de eerste yoga sessies via Happy With Yoga Practice platform ook al kun je de oefeningen aanpassen aan je eigen niveau! Ongemerkt is mijn lichaam toch wel erg stram geworden maar gelukkig heb ik een manier gevonden om hier aan te werken.

Geen tijd?

Inmiddels nu na drie maanden ben ik zo ver dat ik het doen van yoga oefeningen heb opgenomen in mijn vaste programma. Natuurlijk dacht ook ik dat het me aan de tijd zou gaan ontbreken maar dat is natuurlijk onzin.

Als je aan jezelf en je lichaam wilt gaan werken dan moet je daar tijd voor maken! Misschien niet meer automatisch voor de televisie kruipen maar in plaats daarvan inloggen voor de online yogalessen en lekker aan de slag gaan.

Ik zet nu zelfs de wekker wel eens een half uurtje vroeger zodat ik ook in de ochtend lekker oefeningen kan doen voordat de dag echt begint. Ik krijg er veel voor terug waaronder een soepeler lichaam en rust in mijn hoofd.

En de energie die ik er voor terug krijg compenseert moeiteloos het half uurtje slaap wat ik zo misloop.

Een van de redenen dat ik zo enthousiast ben geworden over yoga en het ook volhoud is het feit dat je met een online yoga lessen zeer flexibel bent. Je bepaalt zelf op welk moment van de dag dat je je oefeningen doet en met welke intensiteit.

Ongeacht je stemming of de energie in je lichaam, er is altijd wel een passende yoga les in het pakket te vinden. Toen ik ermee begon heb ik eerst de Yin Yoga cursus voor beginners doorlopen.

Voor mij was dit een goede modus om mee te starten, maar ben je al wat meer gevorderd en heb je bijvoorbeeld in de ochtend veel energie dan is misschien de Rise & Shine ochtend yoga wel iets voor jou?

online yogalessen volgen

Verschillende online yogalessen volgen bij Practice with Yoga

Heel erg prettig aan deze online yoga cursus is het gegeven dat er zowel lange als korte yoga lessen te vinden zijn. Dus of je nu een heel uur aan de slag wilt gaan of deze keer maar 20 minuten de tijd kunt vrijmaken?

Geen enkel probleem er zijn veel verschillende yoga lessen te vinden voor elk moment en voor elke stemming. Je vind o.a. de volgende lessen die je op het door jou te bepalen moment kunt volgen:

Mediteren

En dan zijn er natuurlijk nog de online meditaties die je in combinatie met de yoga oefeningen of separaat kunt beluisteren. Ik heb bij mezelf nooit verwacht dat ik daar gevoelig voor zou zijn.

Ik was ook van mening dat je er niets voor hoefde te doen als alleen maar lekker ontspannen op een kussentje te gaan zitten. Nou daar kom ik nu wel van terug, jezelf echt ontspannen is nog niet zo simpel.

In mijn hoofd bleef ik toch nog met van alles bezig zoals de auto die naar de apk moet, de schoorsteen moet nog geveegd en zo meer. Daarom heb ik echt baat bij de begeleidde meditaties die je leren niet om je gedachten stop te zetten maar om ze in voor jou goede banen te leiden.

Want dat je hoofd nooit stil staat is helemaal niet erg zolang je hier maar goed mee om weet te gaan. En dan helpt het mij erg goed als ik bij de online meditatie een stem hoor die me vertelt en helpt te focussen waar het op dat moment om gaat.

En dan ook vooral mij zegt dat ik me MAG focussen maar het zeker niet MOET! Samen met het focussen op je ademhaling geeft dit je een heerlijke manier om je helemaal te ontspannen.

Online yoga lessen

Is Happy With Yoga iets voor beginners?

Vanuit mijn eigen ervaring kan ik deze vraag volmondig met ja beantwoorden! Met de speciale filmpjes juist voor beginners kun je heel goed van ‘scratch’ aan de slag met yoga.

Deze filmpjes geven je een heel goede uitleg van wat je moet doen en hoe je dat moet doen. Wil je bijvoorbeeld leren hoe je een twist met je torso wilt uitvoeren dan is hier een speciaal filmpje voor te vinden.

Zo’n twist doe je om de doorbloeding van je organen te verbeteren en je rug eens op een andere manier te bewegen.

En dat zelfde geld ook voor de verschillende lichaamsbuigingen die je bij het beoefenen van yoga vaak moet uitvoeren. Vooral de buiging achterover vergt wel wat oefening in verband met je evenwicht en misschien het ontbreken van ontwikkelde buikspieren, althans daar had ik wel problemen mee.

Speciaal hiervoor is er de Boost Your Backends-video met een goede uitleg van de achteroverbuiging. Het heeft ervoor gezorgd dat ik deze oefeningen nu met meer zelfvertrouwen en beheersing van mijn ademhaling kan uitvoeren.

En dat duidt op een significante vooruitgang want in het prille begin verkrampte ik zowat als ik ze uitprobeerde…

 


Eeuwenoude yoga filosofie 2.0

Het is bijzonder om te ervaren en te zien dat de eeuwenoude yoga filosofie en leer anno 2021 nog zo actueel is en mij dagelijks helpt om met alle stress van de dag om te kunnen gaan.

Zonder te zeggen dat yoga een wondermiddel is hè, want je moet er wel zelf mee aan de slag gaan. Maar als je ertoe bereid bent om aan je lichaam en geest te willen werken dan is yoga voor mij wel een enorm hulpmiddel en houvast geworden inmiddels.

Niet voor niets wordt yoga door miljoenen mensen over de hele wereld met heel veel enthousiasme en plezier beoefend.

En na de lessen van Happy With Yoga Practice platform te hebben gevolgd en nog steeds te volgen ben ik van een scepticus veranderd in een warm pleitbezorger van yoga voor iedereen.

Het kan verkeren…….

Nog niet begonnen met yoga?

Ben je er nog niet helemaal van overtuigd dat yoga ook aan jouw leven meer rust en balans kan toevoegen? Heb je misschien nog twijfels over de online yoga cursus van Practice with Yoga?

Natuurlijk begrijp ik dat je misschien een extra steuntje in de rug nodig hebt voordat je inschrijft op een maandabonnement voor online yoga lessen.

In dat geval zou je misschien wel goed af zijn met een soort proef-abonnement zodat je het eerst eens kunt proberen? Dan denk ik dat de  Gratis 7 dagen Yoga Challenge misschien wel iets voor jou is.

Je krijgt elke dag een filmpje toegestuurd met daarop een instructie voor een yoga oefening en verschillende yoga stijlen. Ook wordt je een soort van gecoacht op weg naar fysieke en mentale balans met minder stress en spanningsklachten.

En dat allemaal helemaal gratis en voor niets, wat houd je nog tegen? Ik ben in ieder geval erg blij dat ik de weg naar online yoga lessen heb gevonden, het geeft me veel rust, energie en ontspanning in een fitter en soepeler lichaam!

Yoga lessen online volgen

 

Je vind het misschien ook leuk om meer te lezen over
een minimalistische levensstijl lees dit blog artikel ook zeker even ➢

Reactie plaatsen
Ief en Ien Ecofoodprint

 Wie zijn wij

 Wij zijn Ief & Ien en wonen zelfvoorzienend in het buitenland. Wij wonen sinds '12 in Zweden en dat bevalt prima. We genieten van rust ruimte en natuur. Vooral het maken van lange wandelingen is een grote hobby.

In ons verhaal kun je de weg naar Zweden en hoe wij hier nu wonen helemaal lezen. Wij willen met het platform Ecofoodprint zoveel mogelijk mensen bereiken om een nog beter duurzamer leven te leiden.

We moeten bewustere keuzes maken in wat we eten en bij wat we kopen om te komen tot het verkleinen van onze ecologische voetafdruk.