SKOT Fashion, Sustainable Fashion in Amsterdam
3 min. leestijd

SKOT Fashion, Sustainable Fashion in Amsterdam


SKOT Fashion gaat voor 100% duurzaamheid ze willen alleen kleding verkopen die duurzaam is geproduceerd. SKOT Fashion voor sustainable fashion in Amsterdam.

De SKOT Fashion visie
Met de ‘organic clothing‘ willen zij een stempel zetten, met respect voor mensen en voor onze aarde. Ze brengen alleen producten op de markt die op een duurzame manier zijn gemaakt.

Van alle producten die SKOT Fashion op de markt brengt weten zij precies waar de grondstoffen vandaan komen. Ze houden de productie zo dicht mogelijk bij Europa en de productie ervan moet gecertificeerd zijn.

De katoen die gebruikt word is 100% biologisch en ook deze is gecertificeerd. Door erop te letten dat alles dicht bij elkaar word verwerkt en geproduceerd heb je ook zo min mogelijk transport.

Door bij de opstart van SKOT Fashion bewuste keuzes te maken en zelf te gaan kijken en ervaren waar het product vandaan komt en geproduceerd word weten ze hoe hun kleding tot stand komt!

Zowel de natuur als de mensen die een bijdrage leveren aan de SKOT kleding moeten met respect behandeld worden. Daar vallen ook de arbeidsomstandigheden zoals werktijden en betaling onder.

Duurzame katoen en niks anders voor SKOT Fashion

SKOT Fashion wil alleen duurzaam gekweekte katoen in hun kleding hebben. Bij het telen van biologische katoen worden er geen pesticiden gebruikt Biologische katoen krijgt water via een druppel irrigatie systeem en dit betekend dat het een enorme besparing met zich meebrengt.

Biologische katoen is schaars en daardoor ook nog steeds duurder dan de ‘gewoon’ geteelde katoen. Dit zal in de toekomst wel gaan veranderen omdat inmiddels grote spelers op de markt zoals IKEA, Hennes & Maurits, Nike en Levi’s toezeggingen hebben gedaan dat ze vanaf 2025 ook alleen nog maar biologische katoen willen gaan gebruiken.

Goede eigenschappen van katoen

Inmiddels weten we dat bamboe ook enorm veel voordelen heeft op allerlei manieren maar zeker ook als kleding. Het zou mooi zijn als de biologische katoen ook steeds meer markt veroverd zodat we daar onze aarde ook weer wat mee verlichten:)!

De goede eigenschappen van katoen zijn o.a. dat het veel vocht opneemt en niet snel slijt. Katoen is makkelijk schoon te maken en draagt ook lekker op de huid. Het is een stevige stof die wel als nadeel heeft dat het kreuk gevoelig is.

Maar dan haal je er even een strijkboutje overheen of je hangt het nat aan de waslijn dan hoef je er vaak niet zoveel meer aan te doen:)!

SKOT Fashion werkt tot in detail alles uit

SKOT Fashion is niet over één nacht ijs gegaan bij de ontwikkeling van hun kleding het is allemaal tot in het kleinste detail uitgewerkt. Ze hebben gekozen voor 100% duurzaamheid en dus zijn ze zowel voor de knopen als het garen van de kledinglijn op zoek gegaan naar een duurzame oplossing.

En die hebben ze gevonden!

De knopen die ze gebruiken aan de overhemden bestaan uit Corozo, parelmoer en kokosnoot. Uit het restproduct van de kokosnoot worden de knopen gemaakt op die manier word de afvalberg uit de kokos industrie ook weer kleiner.

Corozo is ook wel het plantaardige ivoor, dit is afkomstig van de Tagua plant. Zijn hele mooi details aan de overhemden van SKOT Fashion.
Het parelmoer dat ze gebruiken is afkomstige uit duurzame bronnen in Australië en word handmatig opgedoken.

Het naaigaren dat gebruikt word bij het vervaardigen van de kleding is gerecycled polyester en dit past volledig in de duurzame gedachte.

SKOT gaat voor duurzaamheid

Bij SKOT Fashion denken ze goed na over hoe ze zoveel mogelijk een duurzame bijdrage kunnen leveren. En dit stopt niet alleen bij de kleding ook bij het verpakkingsmateriaal is er aandacht besteed dit is gemaakt van gerecycled materiaal en de overhemden worden in vorm gehouden door wasknijpers en dus geen spelden of plastic!

Als je iets besteld dan komt dit thuis via de brievenbus, dus geen extra pakketdienst die het pakket komt afleveren.

Heel veel bewuste keuzes door SKOT Fashion, ze hechten heel veel waarde aan duurzaam geproduceerde producten en dat hetgeen onder goede arbeidsomstandigheden is geproduceerd. Gecertificeerde bedrijven en transparantie voert de boventoon als het gaat om er zaken mee te doen.

Be The Change You Wisch To See In The World
SKOT Fashion

Circulaire mode

Circulaire mode betekent dat als jij zorgt voor een hoogwaardig kwaliteit van jou product dan gaat dit ook langer mee. Als het productieproces hiervan met zo weinig/geen schadelijke stoffen tot stand is gekomen breng je een duurzaam product op de markt.

Als je een nieuw product op de markt gaat zetten kijk dan of het gemaakt kan worden van gerecycled materiaal, zuivere stoffen. En denk dan ook na hoe je het verpakt bijvoorbeeld probeer van A tot Z zo duurzaam mogelijk te werken.

Op die manier draag je net zoals SKOT Fashion je steentje bij tot een kleinere Footprint.

Tot slot

SKOT Fashion is het bewijs dat je op een duurzame manier een mooi product op de markt kunt brengen. En dat je hierdoor het mes aan twee kanten laat snijden je zorgt ervoor dat de mensen die met het productieproces te maken hebben een goed bestaan hebben.

Ook draag je bij aan een kleinere footprint en dat is altijd goed. Voor nu en de volgende generatie!


Reactie plaatsen
Ief en Ien Ecofoodprint

 Wie zijn wij

 Wij zijn Ief & Ien en wonen zelfvoorzienend in het buitenland. Wij wonen sinds '12 in Zweden en dat bevalt prima. We genieten van rust ruimte en natuur. Vooral het maken van lange wandelingen is een grote hobby.

In ons verhaal kun je de weg naar Zweden en hoe wij hier nu wonen helemaal lezen. Wij willen met het platform Ecofoodprint zoveel mogelijk mensen bereiken om een nog beter duurzamer leven te leiden.

We moeten bewustere keuzes maken in wat we eten en bij wat we kopen om te komen tot het verkleinen van onze ecologische voetafdruk.