Twelve million kleding

twelve million

Duurzame sjaals en mutsen voor mannen en vrouwen, dat is wat je kunt verwachten van Twelve million. Deze duurzame web-shop heeft recyclen naar een hoger level gebracht. Alle kledingstukken worden uitsluitend gemaakt van gerecyclede materialen zoals denim, katoen en zelfs gerecyclede petflessen.

Tijdloze mode-lange levensduur

Bij Twelvemillion geloven ze niet in zogenaamde fast fashion; mode gemaakt voor maar 1 seizoen! Nee, deze duurzame web-shop voor sjaals en mutsen gelooft in tijdloze mode met een zeer lange levensduur. Dus geen trendy kleurtjes en dessins maar basic kleuren en ‘recht to recht aan’ ontwerpen. Vooralsnog alleen mutsen en sjaals maar wie weet dat hier nog uitbreiding in komt?!


De gerecyclede denim komt gewoon van de consumenten die hun oude kleding hebben afgedankt. Een speciaal bedrijf maakt van deze kledingstukken weer een nieuwe grondstof. Door de denim te verwerken tot vezels die weer worden geweven tot een nieuwe stof haal je een grote afvalstroom weg. In de eigen fabrieken in Servië en Litouwen worden deze stoffen verwerkt tot zachte, sterke en stoere nieuwe tijdloze producten.


Gerecyclede katoen

De katoen die in de kleding verwerkt wordt komt voort uit gerecyclede katoen. Het maken van nieuwe katoenen stoffen levert een enorme aanslag op het milieu. Zelfs als er sprake is van stof van biologische katoen! Daarom liever katoen hergebruiken waarmee je de afvalberg weer verminderd. In plaats van afval produceren wordt er nu geproduceerd vàn afval!


Nieuwe stoffen worden ook gemaakt van gerecyclede katoen en ingezamelde petflessen. Het levert verrassend zachte sjaals op die heerlijk te dragen zijn en bovendien lekker warm! Fantastisch toch dat Twelvemillion zo uit afval weer prachtige, duurzame producten weet te creëren? Ook het verpakken en verzenden van de artikelen wordt gedaan met gerecyclede, ecologische grondstoffen. Zo is de cirkel weer mooi rond!


De mutsen en sjaals van Twelvemillion zijn via de eigen web-shop te bestellen en je vind ze zelfs in het assortiment van bol.com terug. Niets staat je dus in de weg om de duurzame sjaals en mutsen aan te schaffen.