Het voorjaar in huis

Haal het voorjaar in huis door leuke dingen te maken en te doen. Zo moeilijk is dat niet en je krijgt er ook weer energie van!

Wanneer begint het voorjaar? Het voorjaar begint op zaterdag 20 maart en duurt tot maandag 21 juni. Maar dat wil niet zeggen dat je ook al eerder het gevoel hebt dat het voorjaar is. We hebben hier ook al buiten koffie kunnen drinken in de zon.

En op sommige dagen in februari is de kachel niet eens aan geweest omdat de zon
het hele huis tot wel 23° graden opwarmde.

Voorjaars ideeën

Het is alweer maart de derde maand in 2021 is alweer aangebroken. Wat gaat het allemaal snel hè! Inmiddels hebben we ook alweer wat zon mogen ontvangen en dat geeft de burger weer moed in deze tijd.

Voor degene die toch nog een beetje somber gestemd zijn heb ik wat tips die je zeker zullen opvrolijken. En het zijn ook nog voorjaars ideeën die je makkelijk kunt uitvoeren zonder al teveel inspanningen.

En om extra te genieten van de eerste zonnestralen zijn het bijna allemaal tips om je buiten te vermaken. De frisse voorjaars lucht kan iedereen gebruiken en speciaal nu.

voorjaarskrans met kip

Voorjaarskrans in huis

Ga aan de slag met het maken van een mooie voorjaarskrans. Haal het voorjaar in huis. Nu hoor ik je denken een voorjaarskrans maken ik ben blij dat de kerstkrans opgeruimd is. En dat snap ik ook wel maar een gezellige voorjaarskrans aan de deur of op tafel geeft een heerlijk vrolijk gevoel!

Er zijn zoveel leuke ideeën te vinden op Pinterest en Youtube over het zelf maken van een voorjaarskrans dat hier zeker iets tussen zit.

En het is natuurlijk helemaal mooi als je toch nog even die ‘oude’ kerstkrans tevoorschijn haalt en opnieuw gaat verfraaien met vrolijke voorjaars dingen.

Denk aan mooie linten, krokussen, narcisjes maar ook eierschalen van de kwartel geven een mooi effect aan de voorjaarskrans.Voorjaar foto’s maken

Iedereen heeft inmiddels wel een goede smartphone op zak en deze zijn allemaal voorzien van een goede camera. Sta ’s ochtend vroeg op en ga de natuur in met het hele gezin en maak de mooiste foto’s bij het ontwaken van de natuur.

Het zal nergens druk zijn dus je kunt lekker ongestoord genieten van alles in het bos of aan het water. De mooiste voorjaar foto’s schieten en thuis kun je een keuze maken en ze af laten drukken.

Daar kun je dan weer een leuke collage van maken en nog nagenieten van dit bijzondere moment.

Voorjaars picknick

Een ander voorjaarsuitje is ook superleuk om te doen. Maak een gezellige gevulde picknickmand, tas of kist(je). Met (eigengemaakte) broodjes, fruit, smoothie, koffie of thee.

Zoek een plek in de buurt waar je naartoe kunt fietsen en zorg dat je een deken bij hebt om daar met z’n allen op te zitten. Heerlijk genieten van de vogeltjes die ook blij zijn dat het weer lente word.

Je kunt er ook een borrel picknickmand van maken met heerlijke kleine dingetjes zoals wat kaasjes, salades, tomaatjes, stokbroodje. Of een heerlijk gevulde wrap met avocado, sla, tomaat, komkommer en een hardgekookt eitje.

Flesje wijn of biertje en genieten maar…oh of een heerlijk bubbeltje!

voorjaar in huis

Voorjaarsjurken

Verwen jezelf weer eens met een leuke voorjaarsjurk. Het mooist is dat als je die ‘oude’ jurk die je al heel lang niet meer draagt uit je kast haalt en hem op een leuke manier opfleurt.

Misschien kun je hem korter maken, nieuwe knopen eraan zetten. Grappige fleurige centuur erbij maken. Of maak van twee jurken één jurk. Lekker duurzaam want als het goed is kun je al snel je zomerjurkjes weer uit de kast halen.

voorjaar in huis

Gedicht over het voorjaar maken

Ben jij creatief met taal? Kijk dan eens of je een mooi gedicht kunt maken waar al je gedachten in verwerkt zijn. Zonder dat je het in de gaten hebt haal je hiermee het voorjaar in jezelf maar ook in je huis .

Misschien denk je nu maar dat kan ik helemaal niet! Ga er maar eens rustig voor zitten en ga gewoon schrijven de woorden komen vanzelf en je zult jezelf versteld doen staan. Echt waar!

En het helpt je ook nog eens om alles duidelijker voor jezelf te krijgen zeker als je nu wat somberder bent.

Voorjaar lammetjes

Als je toch heerlijk aan het fietsen bent zoek dan de weitjes op waar die kleine wollige lammetjes rond dartelen. Dat is zo’n mooi schouwspel zeker als er een aantal lammetjes samen lopen die zijn gewoon aan het spelen met elkaar.

Het kan zijn als je tijdens het middagdutje komt dat ze met z’n allen liggen te slapen:)!

Volgende keer iets vroeger of later gaan dan

voorjaar in huis

Voorjaar in huis halen

De makkelijkste manier om het voorjaar in huis te halen is natuurlijk om de bekende bloementjes de blauwe druifjes en narcisjes op tafel te zetten.

Daarmee haal je letterlijk het voorjaar mee in huis en iedere keer als je er naar kijkt word je een beetje blij!

Het voorjaarsseizoen is een mooie tijd. Een tijd dat je alles weer tot leven ziet komen. En daar moet je van genieten en met kleine dingen kun je dit al doen. Ik hoop dan ook dat je met het lezen van deze ideeën weer een beetje uit de voeten kunt.

Heb je nog meer inspiratie nodig dan kun je ook het blog lezen: Wat kunnen we doen vandaag hier krijg je nog eens 25 tips!

Er zit altijd wel iets tussen dat je aanspreekt en niet moeilijk is om ook te doen.

Dus ik wens je een mooi voorjaar toe en dat de zon maar vaak mag schijnen.

Tot de volgende keer!Reactie plaatsen
Ief en Ien Ecofoodprint

 Wie zijn wij

 Wij zijn Ief & Ien en wonen zelfvoorzienend in het buitenland. Wij wonen sinds '12 in Zweden en dat bevalt prima. We genieten van rust ruimte en natuur. Vooral het maken van lange wandelingen is een grote hobby.

In ons verhaal kun je de weg naar Zweden en hoe wij hier nu wonen helemaal lezen. Wij willen met het platform Ecofoodprint zoveel mogelijk mensen bereiken om een nog beter duurzamer leven te leiden.

We moeten bewustere keuzes maken in wat we eten en bij wat we kopen om te komen tot het verkleinen van onze ecologische voetafdruk.