Wild spotten

Zoals jullie wellicht weten wonen wij hier lekker in de directe nabijheid van bos en weidevelden. De rust die daar vanuit gaat bevalt ons uitstekend, we genieten er dan ook ten volle van.

We lopen dan ook regelmatig met onze outdoor laarzen heerlijk door het bos met onze chihuahua’s Storm en Scoopy. Waar we altijd op hopen is dat we tijdens zo’n rondje reeën of bijvoorbeeld een vos tegen komen.

Ook vandaag zijn we met die hoop op pad gegaan voor een wandeling van een ruim uur. Op ons rondje komen we maar zelden andere wandelaars tegen wat ons uitstekend bevalt.

Storm en Scoopy vinden het ook prima want het betekent dat ze veel los rond kunnen lopen. Op enkele punten op deze ons bekende route heb je een heerlijk zicht over lager gelegen stukken bos en velden.

wild spotten in zweden

Verrekijker mee

Het is op deze plekken dat we vaak even halthouden en genieten van de omgeving. We nemen bij zo’n pauze ook de tijd om de omgeving af te speuren met de verrekijker en zo hopelijk wild te zien.

Zo vroeg in het voorjaar als nu zijn de bomen nog kaal en kun je heel goed en ver kijken. Ook het redelijk heldere weer zorgt voor een goed zicht, dus goede hoop! Maar helaas was het geluk deze keer niet met ons, geen beweging te bespeuren.

Morotskaka of wortelcake

Enigszins teleurgesteld vervolgen we de route naar huis om te gaan genieten van een kop verse koffie. Met een lekker stukje morotskaka ofwel wortelcake, erbij is de teleurstelling weer snel vergeten. 

Zitten we eenmaal in de kamer aan tafel en wat schetst onze verbazing? Zien we in het stukje weiland naast ons huis doodgemoedereerd een kleine reebok lopen! Zonder verrekijker en zonder er de deur voor uit te hoeven gaan komt het wild gewoon naar ons toe, prachtig toch?!

Reactie plaatsen
Ief en Ien Ecofoodprint

 Wie zijn wij

 Wij zijn Ief & Ien en wonen zelfvoorzienend in het buitenland. Wij wonen sinds '12 in Zweden en dat bevalt prima. We genieten van rust ruimte en natuur. Vooral het maken van lange wandelingen is een grote hobby.

In ons verhaal kun je de weg naar Zweden en hoe wij hier nu wonen helemaal lezen. Wij willen met het platform Ecofoodprint zoveel mogelijk mensen bereiken om een nog beter duurzamer leven te leiden.

We moeten bewustere keuzes maken in wat we eten en bij wat we kopen om te komen tot het verkleinen van onze ecologische voetafdruk.