Waarom is bamboe populair?
Ien
7 min. leestijd

Waarom is bamboe populair?

De populariteit van bamboe is de laatste jaren sterk toegenomen wat is hier de voornaamste reden van? Waarom is bamboe zo populair? Er zijn steeds meer bamboe producten die je kunt kopen en dat is natuurlijk een goede zaak.

Bamboe producten zijn mooi, sterk, zacht en goed vocht opnemend als het om kleding gaat. Dankzij de hoge groeisnelheid en de goede eigenschappen is bamboe milieuvriendelijk materiaal voor allerlei bamboe artikelen.

En daardoor zie je ook steeds meer producten op de markt verschijnen. Ook bij de groei, oogst en de verwerking van bamboe zijn er geen pesticiden nodig. Daarom zijn producten van bamboe duurzaam.

bamboe producten kopen


Bamboe producten kopen is duurzaam

Omdat er steeds meer bamboe spullen op de markt komen zoals kleding van bamboe, bamboe lampen, servies in allerlei pastel tinten, bamboe t-shirts en ook steeds meer bamboe baby producten zoals een babyservies van bamboe en een box zal voor de baby van bamboe.

Met name het babyservies van bamboe en de bamboe babykleding is heel populair van een bamboe ledikant laken, bamboe bospakje en zelfs de bamboe pyjama voor de baby ontbreekt niet. Allemaal bamboe artikelen die we graag gebruiken zeker voor de nieuwe generatie!

Het is natuurlijk ook wel logisch omdat bamboe zoveel voordelen met zich meebrengt word de populariteit van bamboe steeds groter en groter. Bamboe is een ecologisch verantwoord product en als jij kleding van bamboe aanschaft voor jezelf of bamboe kleding voor je kind ben je goed bezig!

Het is zeker goed om met de volgende generatie rekening te houden dus dan maak je met bamboe baby kleding een goed begin. De voordelen van bamboe kleding zijn zacht, vocht opnemend en hypoallergeen, daar zal jou baby blij mee zijn. Een heerlijk bamboe boxpakje:)!

Waarom is bamboe populair?

Bamboe is goed voor een duurzaam leven omdat het zoveel voordelen heeft.

Voordelen van bamboe;

1. Bamboe is een snelgroeiend product waarbij er geen pesticiden aan te pas komen bij het planten en oogsten

2. Bamboe geeft meer zuurstof af en neemt broeikasgassen op en dit is goed voor het klimaat

3. Voor mensen met een hele gevoelige huid is bamboe kleding heel goed te verdragen omdat het hypoallergeen is

4. Er is weinig afval bij de verwerking van bamboe omdat bijna de hele plant gebruikt kan worden

5. Bamboe is een gemakkelijk te kweken plant en kan op die manier op bijna heel de wereld groeien of het nou nat, droog, warm of koud is


Twijfel je nog over bamboe:)


 6.
Omdat er steeds meer bamboe spullen op de markt worden gebracht is het een aantrekkelijk voor minder ontwikkelde economieën.
Op die manier kunnen ook deze landen deelnemen aan het vraag- en aanbodspel van de wereldeconomie. Zo is er meer werkgelegenheid en kan er een stabielere economie gecreëerd worden.

 7.
De wortels van de bamboe, die in de grond blijven zitten na de oogst zorgen ervoor dat de grond vruchtbaar blijft. De wortels zullen weer opnieuw uitschieten en een plant vormen.

 8.
Hoe snel groeit bamboe? Bamboe is de snelst groeiende plant op deze aarde ze groeien gemiddeld 5 tot 20 centimeter per dag.
Je vraagt je misschien af; Hoe hard groeit bamboe? De snelst groeiende bamboe kan wel één meter per dag groeien. Deze snel groeiende bamboe kun je maar beter niet in je tuin hebben:)! Met de groeisnelheid van deze bamboe begrijp je nog beter dat producten van bamboe steeds populairder worden.

 9. 
Omdat bamboe de snelst groeiende plant is, is deze dus voor heel veel doeleinden geschikt.
De eigenschappen zijn sterk en flexibel hierdoor zijn er veel producten van bamboe te maken. Nu snap je misschien ook beter de populariteit van bamboe.

 10
. Bamboe is ook duurzaam omdat er nagenoeg geen afval overblijft als het word verwerkt. Het is de toekomst, het is het nieuwe plastic maar dan zonder de ‘plastic soep’ die overblijft nadat we er gebruik van hebben gemaakt.

bamboe producten kopen


Wat is er allemaal te krijgen van deze snelst groeiende plant

➢ Kleding van bamboe
➢ Bamboe meubels
➢ Rolgordijnen van bamboe
➢ Wandbekleding
➢ Bamboe textiel
➢ Wegwerp borden van bamboe
➢ Bamboe borden, bekertjes
➢ Bamboe horloges
➢ Bamboe kommetjes en ander servies
➢ Baby producten van bamboe
➢ Sneakers
➢ Bamboe lampen
➢ Vaas van bamboe
➢ Badrekje bamboe

Bamboe producten

Bamboe wint aan populariteit en waarom is bamboe dan zo populair? Dat is natuurlijk logisch bamboe is ecologisch verantwoord en iedereen die een bijdrage wil leveren aan wat zuiniger om te gaan met ‘moeder natuur’ zal overstappen om bamboe producten te gaan kopen.

En inmiddels is er heel veel aan bamboe producten te koop denk hierbij aan kleding uit bamboe gemaakt, bamboe keukenspullen, bamboe verpakking en inmiddels ook al heel veel bamboe babyproducten.

Bamboe verpakking is natuurlijk een hele goede vervanger voor de plastic verpakkingen die we volgens mij allemaal wel weg wensen uit ons milieu we zien hier liever duurzame bamboe producten voor in de plaats.

bamboe producten kopen

Kleding van bamboe of katoen?

Je kunt ook zeggen bamboe versus katoen wat is dan het beste om voor te kiezen. Als het gaat om duurzame katoen komt dit ook steeds meer naar voren. Er zijn inmiddels al heel veel bedrijven die duurzame katoen verwerken. Denk hierbij aan SKOT overhemden uit Amsterdam bijvoorbeeld.

Dit zijn ondernemers die voor 100% duurzaamheid gaan en naast hun overhemden hebben ze ook sustainable socks in hun assortiment. Die zijn van duurzame katoen gemaakt en dat is natuurlijk ook heel goed.

Er zijn inmiddels enorm veel duurzame bamboe producten die je kunt kopen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld bamboe kleding, bamboe kleding voor dames, bamboe bh, bamboe sokken en zo kan ik nog veel meer opnoemen.

Want naast de bamboe dames kleding en de bamboe bh heb je natuur lijk heel veel bamboe stof en bamboe textiel.
De voordelen van bamboe kleding en bamboo stof is vooral dat ze goed vocht opnemen, beter ademen en geen geur opnemen.

De voordelen van bamboe kleding zijn zo groot dat de populariteit van bamboe kleren ook steeds groter aan het worden is.

Ik kwam laatst zelfs speciale bamboe sneacker sokken tegen natuurlijk zit daar ook wel wat polyamide en lasthan in maar voor meer dan 75% vervaardigd van bamboe lekker koel in de zomer en warm in de winter en geur en zweetvoeten houden ze tegen!

De groeisnelheid van de bamboe maakt het alleen maar nog aantrekkelijker om voor duurzaamheid te gaan. En met de snel groeiende bamboe zit dat wel goed!

Omdat de bamboo stof over zoveel voordelen beschikt word deze ook voor beddengoed gebruikt. Zo is een bamboe katoenen dekbedovertrek heerlijk om onder te slapen.

Het geeft een luxe en zacht gevoel en ook nog in hoge mate vocht en warmte regulerend. En zo een dekbedovertrek neemt ook heel veel meer vocht op dan een volledig katoenen dekbedovertrek.

Bamboe versus katoen er is voor alle twee wat te zeggen maar mocht je wat nieuws aan willen schaffen kun je misschien rekening houden om bamboe producten te kopen en anders kijk even of het duurzame katoen is ook dan draag je weer een steentje bij.

Naast alle bamboe babyproducten zijn er nog veel producten op de markt van bamboe denk hierbij wasknijpers of tandenborstels van bamboe.
Dus inmiddels kopen wij geen plastic tandenborstel of wasknijpers meer.

En het is misschien een beetje overbodig om dit te zeggen maar waarom geven we als we op kraamvisite gaan nog steeds plastic spullen als kraamkado?

Als je er goed over nadenkt dan is het natuurlijk van de gekke dat je met de ‘plastic soep’ waar we al mee opgescheept zitten niet iets beter nadenken over een cadeautje bij de geboorte van de nieuwe generatie! Laten we proberen met z'n allen een plasticvrij leven te creëren.

Laten we daar alsjeblieft iets beter mee omgaan en als je bedenkt dat bamboe het nieuwe plastic is geef een bamboe kado, want een bamboe kado kunnen we weer recyclen. En als we dat doen hebben we weer een beetje bijgedragen:)!

Als het gaat om de inrichting van je huis is er ook veel keus. Er zijn hele mooi jaloezieën te krijgen in verschillende maten en kleuren en in gewicht zijn ze ook niet zo zwaar als de houten dus dat is dan weer een extra voordeel. We kennen ook wel de rolgordijnen van bamboe in verschillende maten. Weer helemaal hip!

bamboe producten kopen

Bamboe producten kopen voor in de keuken

Ook het bamboe in de keuken is inmiddels de gewoonste zaak van de wereld er zijn naast bamboe servies in de meest fraaie pasteltinten ook keukenbladen en bamboe snijplanken te verkrijgen. En het ziet er allemaal even mooi uit.

Je kent ook vast wel de bamboe ‘regenbuizen’ die gevuld zijn met kiezels en als je ze dan omdraait een enorm mooi geluid te horen krijgt dan is het net alsof het regent.

Er zijn ook bamboe fietsen te koop en als je wilt kun je met een workshop je eigen bamboefiets maken.

Ook in de yoga worden er veel bamboe spullen gebruikt denk hierbij aan bamboe yogamatten, bamboe yogakleding.  Net zoals de bamboe sneakersokken neemt de yoga kleding van bamboe veel vocht op en minder geurtjes en dat kan heel prettig zijn.

Zelfs sieraden

Ook zijn er bamboe sieraden op de markt. Ook een horloge is verkrijgbaar. Als je die vegan proof wilt hebben dan kan de horlogeband van kurk geleverd worden in plaats van een leren band.

Er zijn zoveel goede ideeën! Wie had er 20 jaar geleden ooit gedacht dat er een bamboe horloge ontwikkeld zou worden?

Ik hoop dat ik met het schrijven van dit blog je een beetje heb geïnspireerd om meer bamboe producten te kopen. Bamboe is populair vanwege de vele voordelen van bamboe!


Duurzaam Bedrijfsleven timmert aan de weg voor een duurzaam leven!
Door

Duurzaam Bedrijfsleven timmert aan de weg voor een duurzaam leven!

op 18 Sep 2020

[…] wanneer duurzaam leven ter sprake komt, staan de keuzes van de consument centraal. Nou is er niets aan gelogen dat de […]

SKOT Fashion, Sustainable Fashion in Amsterdam
Door

SKOT Fashion, Sustainable Fashion in Amsterdam

op 23 Sep 2020

[…] weten we dat bamboe ook enorm veel voordelen heeft op allerlei manieren maar zeker ook als kleding. Het zou mooi zijn als de biologische katoen ook […]

Hoe kun je plasticvrij leven? Ik geef je meer dan 50 tips!
Door

Hoe kun je plasticvrij leven? Ik geef je meer dan 50 tips!

op 03 Jan 2021

[…] die manier kun je een bijdrage leveren aan het verminderen van de plastic soep. Richt je meer op de bamboe producten die er op de markt zijn.En ook hier geld; Alle kleine beetjes helpen ècht […]

Reactie plaatsen
Ief en Ien Ecofoodprint

 Wie zijn wij

 Wij zijn Ief & Ien en wonen zelfvoorzienend in het buitenland. Wij wonen sinds '12 in Zweden en dat bevalt prima. We genieten van rust ruimte en natuur. Vooral het maken van lange wandelingen is een grote hobby.

In ons verhaal kun je de weg naar Zweden en hoe wij hier nu wonen helemaal lezen. Wij willen met het platform Ecofoodprint zoveel mogelijk mensen bereiken om een nog beter duurzamer leven te leiden.

We moeten bewustere keuzes maken in wat we eten en bij wat we kopen om te komen tot het verkleinen van onze ecologische voetafdruk.