Black Friday Nederland 26 november 2021!
3 min. leestijd

Black Friday Nederland 26 november 2021!

Ben jij net als ik verzot op koopjes, aanbiedingen en korting acties? Wil jij ook voordelig winkelen en gebruik maken van kortingscodes? Loop jij de deur ook plat bij de winkels en webshops voor stuntprijzen? Zorg dan dat je klaar bent voor Black Friday Nederland 2021!

Misschien was jij vroeger ook altijd fan van de uitverkoop na het seizoen. Werd je ook zo blij van die grote banieren in de etalages met daarop in grote letters de termen zoals ‘Sales!’, “Uitverkoop!’, ‘Alles Moet Weg!’?

Nou, ik in ieder geval wel en met mij vele anderen. Wij Nederlanders betalen nou eenmaal liever niet teveel, hè!

Nou is daar de laatste jaren een nieuw fenomeen bijgekomen. Uit, waar anders, de Verenigde Staten is Black Friday naar Europa komen overwaaien.

Nou zul je je afvragen wat is Black Friday? Black Friday is de dag dat in de Verenigde Staten de grote jaarlijkse kerstverkoop begint. Dit is altijd op de vrijdag na Thanksgiving.

En Thanksgiving is altijd op de 4e donderdag in november waardoor Black Friday dus automatisch eind november plaats vind.

Geschiedenis Black Friday

Het ontstaan van Black Friday wordt toegeschreven aan de stad Philadelphia waar in de jaren ‘50 op de dag na Thanksgiving een enorme drukte het verkeer in- en om de stad lam legde.

Veel Amerikanen namen de vrijdag na Thanksgiving namelijk vrij om te beginnen met de kerstinkopen. De naam Black Friday zou door agenten van de verkeerspolitie alhier voor het eerst gebruikt zijn om deze dag mee aan te duiden.

Overigens is de term Black Friday ook al eerder in de Amerikaanse geschiedenis opgedoken en wel in 1869. In september van dat jaar was er namelijk sprake van een grote financiële crisis ontstaan door de goldcrash.

Weer een andere theorie spreekt van Black Friday als de eerste dag dat winkeliers in de VS voor het eerst dat jaar weer ‘zwarte cijfers’ mochten schrijven in de boekhouding. Het was namelijk op die dag dat er voor het eerst in het jaar winst gemaakt kon worden.

Black Friday Nederland 2021

Tegenwoordig is Black Friday vooral de dag waarop winkelketens en webshops enorme kortingen geven om zo de consumenten te verleiden hun inkopen bij hen te doen.

In de VS kun je soms wel kortingen en aanbiedingen tot 75% onder de normale prijs terug vinden. In Nederland loopt dit niet zo’n vaart maar kun je toch voordelig scoren!

Black Friday overgewaaid vanuit de VS naar Nederland

Zo ongeveer in 2015 is er in de rijke west Europese landen sprake van Black Friday. Ook in ons land is nagenoeg iedereen bekend met dit koopjes fenomeen.

Zoals met zoveel trends is ook Black Friday dus komen ‘overwaaien’ vanuit de Verenigde Staten. Bij ons is het dè gelegenheid om goedkoop Sinterklaas en Kerstcadeau’s te kopen.

Alle grote winkelketens doen mee aan Black Friday. En dat geld niet alleen voor de winkels in de winkelstraat maar ook voor de grote webwinkels zoals bol.com.

De grootste landelijke webshop bol.com stunt ook dit jaar weer met de aantrekkelijkste prijzen op Black Friday. Als jij ook op vrijdagnacht/ochtend van de 26e november om 00.00 uur voor je scherm gaat zitten ben je de eerste die erbij is.

Middernacht van donderdag 25 op vrijdag 26 november is namelijk het startsein voor Black Friday Nederland 2021!


Grijp dus je kans en profiteer mee van de vele aanbiedingen voor duurzame producten.


Alhoewel ik tegenstander ben van al te veel consumentisme ben ik toch ook verslaafd aan aantrekkelijk geprijsde artikelen.

En als dat dan ook nog eens duurzame artikelen zijn vind ik het wel prima. Zo wil ik graag een grotere diepvries aanschaffen om de opbrengst van de moestuin nog beter te kunnen benutten.

Een diepvriezer met een hoge energieklasse kan ook nog eens zorgen voor een lager energieverbruik wat toch weer mooi milieuwinst betekent.

Als ik dan meer zelf gekweekte groenten en fruit kan bewaren voor de winter hoef ik minder in de winkel te kopen. Dat brengt mij weer een stap dichter bij volledig zelfvoorzienend en duurzaam leven!

En dus ben ik me al aan het voorbereiden voor Black Friday door met te oriënteren op welke diepvries ik kan gaan scoren.

Ik maak een prijsoverzicht van die machines die voor mij in aanmerking komen zodat ik ook echt weet dat ik op Black Friday een goede deal kan sluiten.

Wil jij bijvoorbeeld voordelig duurzame kerstcadeau’s kopen zorg dan dat je op vrijdag 26 november , Black Friday 2021, klaar staat! It’s now or never!
Reactie plaatsen
Ief en Ien Ecofoodprint

 Wie zijn wij

 Wij zijn Ief & Ien en wonen zelfvoorzienend in het buitenland. Wij wonen sinds '12 in Zweden en dat bevalt prima. We genieten van rust ruimte en natuur. Vooral het maken van lange wandelingen is een grote hobby.

In ons verhaal kun je de weg naar Zweden en hoe wij hier nu wonen helemaal lezen. Wij willen met het platform Ecofoodprint zoveel mogelijk mensen bereiken om een nog beter duurzamer leven te leiden.

We moeten bewustere keuzes maken in wat we eten en bij wat we kopen om te komen tot het verkleinen van onze ecologische voetafdruk.