MBRC armbanden; Save the ocean armband
1 min. leestijd

MBRC armbanden; Save the ocean armband

MBRC armbanden, hippe armbandjes kopen (die wel duurzaam zijn!)


Een van de huidige mode- of sieradentrends zijn het dragen van armbandjes in allerlei vrolijke kleuren. Zowel mannen als vrouwen, als ook jongens en meisjes zijn hier enthousiast over. Mannen met armbanden zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Veelal worden bij het produceren van deze mode-accessoires echter grondstoffen gebruikt die niet echt bijdragen aan een duurzame wereld. De armbanden van MBRC zijn gemaakt van gerecycled plastic.

Vaak worden deze gemaakt van allerhande soorten plastics, pvc en nylon. Wil jij ook meedoen met de mode maar dan op een duurzame manier? Dan is het tijd om eens te gaan kijken op de website mbrctheocean.com.

De naam staat voor embrace the ocean, ofwel omarm de oceaan! Het gaat hier om een commercieel bedrijf gekoppeld aan een ideële stichting met zijn roots in Nederland.

MBRC armbanden

Producten van gerecycled plastic, plastic uit de oceanen


MBRC maakt armbanden en allerhande andere producten van gerecycled plastic. Wat MBRC doet is het verzamelen van plastics en ander afval van stranden en uit oceanen over de gehele wereld.

Natuurlijk met als doel om het leven in onze zeeën en oceanen een toekomst te geven. We hebben hier al eens eerder aandacht aan gegeven op lokaal niveau in de vorm van het SUP project van Nanda van den Ham in Alkmaar.

We’ve gotta Re-duce, Re-us, Re-cycle

Armbanden van MBRC


Van dat afval wat uit de oceaan en van het strand wordt gehaald worden in opdracht van MBRC weer armbanden en andere nieuwe producten gemaakt. Core-business zijn de hippe surf armbandjes voor heren en dames in allerlei leuke kleuren en met namen zoals; Arctic Ocean, Humpback Bottle, Shells en Dolphin Ocean.

Naast armbandjes is er  ook een aanbod bracelets worden er ook key-cords, hals sierraden, tassen en een beperkt assortiment kleding

Roderick Pijls ambassador


Het commerciële bedrijf mbrctheocean doneert 15 % van de omzet aan de MBRC the ocean Foundation. Dit is een non-profit organisatie die als doel heeft de oceanen, zeeën en stranden wereldwijd schoner te maken.

Deze stichting probeert ook fondsen voor dit project te werven bij het bedrijfsleven en overheidsinstellingen. Enkele van de ambassadeurs van mbrctheocean.com zijn Roderick Pijls, een professionele Nederlandse kite-surfer en het Balinese model  Nathalya Cabral.

Ben je nog op zoek naar een duurzaam cadeau kijk dan hier ook nog even verder >>>

Reactie plaatsen
Ief en Ien Ecofoodprint

 Wie zijn wij

 Wij zijn Ief & Ien en wonen zelfvoorzienend in het buitenland. Wij wonen sinds '12 in Zweden en dat bevalt prima. We genieten van rust ruimte en natuur. Vooral het maken van lange wandelingen is een grote hobby.

In ons verhaal kun je de weg naar Zweden en hoe wij hier nu wonen helemaal lezen. Wij willen met het platform Ecofoodprint zoveel mogelijk mensen bereiken om een nog beter duurzamer leven te leiden.

We moeten bewustere keuzes maken in wat we eten en bij wat we kopen om te komen tot het verkleinen van onze ecologische voetafdruk.