huisje huren in Zweden van Nederlanders

Hoeveel inwoners heeft Zweden?

Je hebt je misschien wel eens afgevraagd hoeveel inwoners heeft Zweden nu eigenlijk. Zweden heeft een inwonersaantal van ruim 10.202.000 in 2020. 

Verdeeld over het totale oppervlak van het land, ruim 450.000 vierkante kilometer, krijg je dan een bevolkingsspreiding in Zweden van 22,7 mensen per vierkante kilometer. 

Ter vergelijking, in Nederland is het aantal bewoners per vierkante kilometer 420! Dat verklaart dat het in NL dus inderdaad een stuk drukker is dan in Zweden. 

Nu weet je dus hoeveel inwoners Zweden heeft en krijg je een indruk van de bevolkingsspreiding in Zweden.

Dit Scandinavische land is één van de dunst bevolkte Europese landen. De natuurgebieden zijn enorm. Je kunt hier eindeloos wandelen, fietsen en reizen zonder ook maar iemand tegen te komen.

Zweden heeft 21 provincies. Ze spreken over Zuid Zweden ook wel Götaland genoemd, Midden Zweden draagt de naam Svealand en het Noorden van Zweden heet Norrland.

Het zuiden van Zweden Götaland is qua afstand met Nederland een perfecte plek om een vakantiehuis te huren. Zeker als je ervoor kiest om in het midden van Skåne te verblijven zit je heerlijk centraal. Van hieruit kun je eenvoudig de verschillende grote steden aandoen of het IKEA museum in Älmhult.

Het midden van Zweden met de prachtige hoofdstad Stockholm en al zijn eilanden is meer dan de moeite waard. De reis lang de ontelbare meren en de rustige wegen geeft een heerlijk gevoel van vakantie.

In het noorden Norrland ben je op je plek als je houd van de ruige natuur.  Met de lage temperaturen en de mooie sneeuwgebieden kun je hier fantastisch terecht voor een wintervakantie. 

Skiën, snowboarden, hondensledetochten of heerlijk rond het kampvuur een bijzondere tijd doorbrengen met familie of vrienden.

Het Noorderlicht aanschouwen in Zweeds lapland maakt je vakantie compleet. Hoe hoger je in Zweden komt hoe rustiger het wordt.

Zeker in het noorden van Zweden kun je uren rijden zonder er iemand tegen te komen. Ala je hier van houd dan moet je hier zeker een keer naar toe komen.

Reactie plaatsen