golfen in Zweden

Golfen in Zweden

Misschien heb je een vakantiehuis in Zweden gehuurd om te genieten van het land. Maar de kans is erg groot dat je je in deze natuur wilt wijden aan een van de vele mogelijkheden op het gebied van Outdoor-Activiteiten? 

Als dat zo is kun je je hart ophalen aan het volgende hoofdstuk wat hiervan volledig in het teken staat. Golfen in Zweden.

Golfen is in Zweden een zeer populaire sport en recreatie bezigheid. Golf wordt door zeer vele Zweden beoefend en het aantal Golfbanen in Zweden is bijzonder groot.

Je vindt door het gehele land zeer veel banen met elk hun eigen karakter en golfeigenschappen. Dus indien je graag een balletje slaat ben je in Zweden aan het goede adres.

Wat voor soort Golfbanen in Zweden?

Afhankelijk van waar het landschap waar je je bevindt kom je vier typen banen tegen in Zweden. Deze hoofdtypes zijn onder te verdelen in Parkbana, de Skogsbana, een combinatie van beide en de Havsbana ofwel zeebanen.

- Parkbana of parklandbaan vind je nogal eens aangelegd op de licht glooiende voorheen als landbouwgrond gebruikte terreinen. Je kunt zeggen dat ze in de stijl zijn aangelegd van de klassieke Engelse parklandbanen met een volgroeid en goed onderhouden landschapskarakter.

- Skogsbana ofwel bosbanen, liggen vanzelfsprekend in de bosrijke gebieden. Voor de kenner; deze banen vragen om een nauwkeurige tee-shot! Vaak vind je spectaculaire uitzichtpunten op de Skogsbana, geniet daarvan voordat je je volgende slag gaat maken.

- De gecombineerde Park- en Skogsbana kennen in het landschap een combi van bos, heide en heuvels. Deze banen vindt je het meest in Zweden en bieden je het plezier van beide eerst genoemde banen.

- Havsbana vind je voornamelijk in de zuidelijke provincies Skåne, Blekinge en Kalmar. Deze drie provincies hebben een lange kustlijn die zich uitstekend leent voor een uitdagend spelletje golf.

De wind is hier een belangrijke factor die voor een extra moeilijkheidsgraad zorgt. De Havsbana hebben een vaak open karakter met doorgaans harde greens en fairways en ook een vaak relatief hoge rough.

Hieronder volgt een lijstje van golfclubs die we hebben bijeengebracht zodat je een indruk krijgt van de mogelijkheden. Het zijn stuk voor stuk allemaal 18 holes banen waarvan sommige er zelfs

2 x 18 holes hebben of bijvoorbeeld een 18 holes baan gecombineerd met een 9 holes baan. Indien je meer specifieke info wilt hebben over een van de golfbanen verwijzen we je graag door naar de website. Hier volgt onze lijst van.....;

Zomaar een paar Zweedse Golfbanen

 • Hesslegården Golfklub, Hässleholm, Skåne
 • Vasatorps GolfKlubb te Morarp in Skåne
 • PGA Sweden National te Bara in Skåne
 • Ullna Golfclub te Akersberga, Stockholms län
 • Bro Hof Slott Golfclub te Bro, Stockholms län
 • Visby Golfklubb op Olands län
 • Ombergs Golf te Odeshog in Jonkoping län
 • Sand Golf Club te Bankeryd in Jonkopings län
 • Vallda Golf & Countryclub te Vallda in Vastra Gotalands län
 • Vara Bjertorp Golfklubb te Kvanum in Vastra Gotalands län
 • Östad Golf te Vaderstad in Oscar Gotalands län

Reactie plaatsen