ecofoodprint.com duurzaam leven blog

Vissen in Zweden tips

Hou jij van vissen en wil jij vissen in Zweden lees zeker even deze tips. Een vakantiehuis in Zweden huren is de eerste goede keus. Je meivakantie in Zweden aan één van de meren doorbrengen dan zit je hier op de eerste rang. Een visvakantie in Zweden is een geweldige ervaring.

Door zijn bijna 10.000 meren vind je in heel Zweden ontzettend veel hengelsport mogelijkheden. Daarnaast heeft Zweden ook een enorm aantal grotere en kleinere rivieren en een zeer uitgestrekte kustlijn die allemaal hengelsport plezier bieden. In dit artikel wil ik je nog wat tips geven bij het vissen in Zweden.

Vissen in Zweden met vergunning

Het vissen in het zuiden van Zweden duurt zo ongeveer het hele jaar rond, terwijl je in het midden van Zweden kunt vissen van april tot november. In de meest noordelijk gelegen provincies kun je vissen van mei tot oktober. Voor de meeste locaties heb je wel een zogenaamde fiske-kort nodig, een visakte.

Bij de gemeente waar je je op dat moment bevind kun je informatie hieromtrent inwinnen. Is er eventueel een Turist Information, of wel een soort VVV, aanwezig dan helpen zij zodat jij kunt vissen in Zweden met een vergunning.

Karpervissen, vliegvissen of snoeken in Zweden

Vissen in Zweden op snoek, snoekbaars, baars en karper alsmede beekforel en vlagzalm kan allemaal. Meer noordelijk komen daar ook de beekridder en de zalm nog bij.

Een waar paradijs dus aan zoetwatervissen. Vissen in zuid zweden zoals Blekinge län daar vind je in de rivier de Morrumsan. Hier kun je echt zalm vissen in Zweden.

Ga je voor het zee vissen dan kun je bijna overal in de plaatsen aan de kust boeken voor een mooie visboottocht.

Je vangt op zee zalm en snoek en natuurlijk de bij ons beter bekende soorten kabeljauw, makreel en zeeforel. Er zijn zelfs speciale boottochten met gids voor het vissen op kreeft en oesters!IJsvissen op een van de vele Zweedse meren

Speciale vermelding voor het zogenaamde ijsvissen of op zijn Zweeds ‘pimpelfiske’. Het komt erop neer dat er zelfs in de winter gevist wordt op dichtgevroren meren.

Hiervoor worden op de dichtgevroren meren gaten in het ijs geboord waarin een zeer kort hengeltje, een pimpelspo, met speciaal aas wordt uitgegooid.

Op deze manier wordt er vooral veel snoek en baars gevangen, een bijzondere ervaring. En niet in de laatste plaats door de voor ons zeer onbekende winterse omstandigheden.

Voor ons is het al moeilijk voor te stellen dat een meer helemaal dichtvriest laat staan dat je er met een auto overheen kunt rijden! En om de beste stek met het diepste water te bereiken schroomt de Zweedse hengelsporten hier niet voor.

Zorg dat je warm blijft met het pimpelvissen

Als je dan ook op je stek bent aangekomen en je gaat je visplek in orde maken is het maken van een vuurtje geen uitzondering.

Het vuur word gebruikt om te verwarmen en ook om lekker worstjes te grillen voor op je broodje.

En een beetje verwarmen is vooral ook geen overbodige luxe, want wat is dat koud -15 graden en dan stilzitten bij je geboorde visputje!

Zorg voor voldoende warme kleding en warme dranken om je op temperatuur te houden. Als je daarin slaagt is het een heel bijzondere viservaring die ik je zeker kan aanraden.

Zo dit waren mijn vissen in Zweden tips ik hoop dat ik je een beetje verder heb geholpen. Heb je vragen stel ze gerust onder dit artikel. Je krijgt hier zeker een reactie op.

Reactie plaatsen