De beste elektrische vouwfiets kopen?
9 min. leestijd

De beste elektrische vouwfiets kopen?


Mijn ervaringen met een elektrische vouwfiets kopen van Beixo. Met veel goede argumenten heb ik besloten om een elektrische vouwfiets te kopen. En omdat ik weet dat meer mensen overwegen een elektrische vouwfiets te kopen ga ik hier mijn ervaringen met je delen. En wel de ervaringen van een opvouwbare elektrische fiets van Beixo.

Elektrische vouwfiets kopen
OV en de opvouwbare elektrische fietsWaarom ik heb besloten juist een compacte elektrische vouwfiets te kopen is omdat deze mee moet in de trein. Ik pendel dagelijks voor het grootste deel met de trein van en naar het werk. Maar om op het station te geraken gebruikte ik tot nog toe altijd de auto.

En dat betekende toch weer die afhankelijkheid van verkeersdrukte en parkeergelegenheid. In de ochtend stond ik dan toch weer vaak in de file bij het binnen rijden van de stad. En ik had niet altijd de mogelijkheid dicht bij het station te parkeren.

Allemaal tijdverlies en lichte stress die ik graag wil vermijden. En dat kan door te pendelen met de vouwfiets in de trein. Ik woon op 20 fietsminuten van het station en met de auto deed ik er altijd nog een kwartier over inclusief het vinden van een parkeerplek.

Ik dacht, dat kan en moet sneller kunnen als ik maar een opvouwbare elektrische fiets kan gebruiken. Met de opvouwbare elektrische fiets heb je geen last van de verkeersdrukte en je hoeft geen parkeerplek meer te vinden.

Je vouwt de fiets eenvoudig in elkaar en neemt de vouwfiets in de trein, helemaal gratis. Ideaal dus, dagelijks tijd en geld besparen en tegelijkertijd het milieu ontzien met een compacte elektrische fiets!beixo elektrische vouwfietsBeixo elektrische vouw fiets kopenNa wat gespeur op internet besluit ik om een elektrische opvouwbare fiets van Nederlands fabrikaat aan te schaffen. Ik heb niet per se iets tegen fietsen van niet Nederlands fabrikaat maar ik vind het belangrijk om onze eigen economie wat te steunen.

En daarbij hoop ik profijt te hebben van eventuele goede service die je van een Nederlandse producent zou mogen verwachten. Dan is het misschien logisch te kiezen voor 1 van de grote producenten van de elektrische vouw fiets zoals Gazelle of Batavus.

Maar ik kom uiteindelijk uit bij Beixo uit de Bilt, een kleinere maar kwalitatief bijzonder goede producent. Bij mijn onderzoek naar Beixo kom ik alleen maar heel goede ervaringen tegen van mensen die eerder een compacte elektrische fiets kochten.

Unaniem is men bijzonder tevreden over de klantvriendelijkheid van het bedrijf en de kwaliteit van de Beixo bikes. Dat spreekt me natuurlijk enorm aan en dus besluit ik een van de modellen van Beixo te gaan kopen.

Het is ook de enige die een elektrische fiets met cardan aandrijving op de markt brengt. Een kenmerk van een cardanas is dat deze bijna geen onderhoud nodig heeft.
De Beixo Compact Electra wordt het!Waar met name de mensen enthousiast over oordelen zijn de Beixo bikes met cardan aandrijving. Beixo bikes is op dit gebied een beetje een pionier te noemen. Het betekent een fiets die door de cardan aandrijving veel minder onderhoud vergt.

En de elektrische vouwfiets met cardan aandrijving biedt het voordeel dat je je kleren of jezelf niet bevuilt bij het in- en uitvouwen en tijdens transport. Allemaal pluspunten die mij doen besluiten te kiezen voor de Beixo Compact Electra.

Een ander populair ‘instapmodel’ is de Beixo Pyora. Deze elektrische mini fiets met de naam Beixo Pyora heeft alleen niet de door mij gewenste cardan aandrijving.Veel producenten kiezen nog altijd voor de meer conservatieve kettingaandrijving. Naast de Beixo Compact Electric met cardan aandrijving zijn er ook fietsen met een zogenaamde Belt-drive ofwel een elektrische fiets met riemaandrijving.

Voordeel ten opzichte van een ketting is ook weer het onderhoud en dat je geen smeer aan de riem hebt. Een elektrische fiets met riemaandrijving is wat lichter in gewicht dan de elektrische opvouwbare fiets met cardanas.Onze koop ervaringen bij Beixo in de BiltWe trekken er een dag tijdens onze vakantie in Nederland voor uit om naar de Beixo winkel in De Bilt af te reizen. Na via mail contact te hebben gehad willen we ter plekke een opvouwbare elektrische fiets kopen.

Natuurlijk kun je ook online een elektrische mini fiets kopen maar wij kiezen voor de winkel. Het biedt ons ook de mogelijkheid om een proefrit te kunnen maken. Tijdens een proefrit kun je pas echt goed beoordelen of de opvouwbare elektrische fiets van Beixo bij je past.We hebben onze komst dus van te voren aangekondigd en worden dan ook keurig ontvangen door Hans in de winkel. We krijgen een lekker kopje koffie en praten even in het algemeen over fietsen en de opvouwbare elektrische fietsen van Beixo in het bijzonder.

Omdat we al via mail contact hebben gehad heeft Hans al 2 Beixo Compact Electra’s voor ons klaar staan. Het is slechts een kwestie van zadel en stuur op hoogte afstellen en we kunnen gaan proefrijden. Door de soepel te bedienen zadel- en stuurstang is dit klusje zo gepiept!Onze eerste meters op een elektrische opvouwbare fietsHans legt ons verder het gebruik van de elektrische mini fiets uit met de regelaar voor de verschillende motorstanden en de versnellingen. Ook speciale aandacht voor de Promax V-brake remmen die ervoor zorgen dat je je veilig door het drukke verkeer kunt bewegen.

En dan is het tijd om op te stappen en de Beixo Compact Electra elektrische vouw fiets te gaan ervaren, spannend! We rijden het parkeerterrein af en voelen de elektromotor na inschakelen direct aanslaan.

Best even een apart gevoel maar al snel ervaar je het voordeel van de trapondersteuning van de elektrische vouw fiets. Als we namelijk rechts afslaan krijgen we de wind op kop!Geen enkel probleem voor de 36 Volt 250 Watt Bafang elektromotor waarmee de Beixo Compact Electra elektrische vouw fiets is uitgevoerd. En ook het ‘beklimmen’ van een viaduct verloopt zonder echte krachtsinspanningen, heerlijk!

Na een kilometertje of wat gereden te hebben keren we terug naar de Beixo winkel.

We hebben onze keus gemaakt!Verschillende uitvoeringen Beixo Compact Electra elektrische mini fietsBij terugkomst staat Hans alweer op ons te wachten en vraagt naar onze ervaringen met de Beixo Compact Electra elektrische vouw fiets. Die zijn zo goed dat we hem kunnen vertellen dat we allebei besloten hebben de Beixo Compact Electra elektrische vouwfiets te kopen.

Hans legt uit dat de opvouwbare elektrische fietsen in meerdere uitvoeringen te koop zijn; Basic, Compleet en Super-de-Luxe. Na enige uitleg kiezen we voor de Compleet versie waarbij mijn vrouw kiest voor een Beixo Compact Electramet Low frame.

Dat geeft haar net iets meer zekerheid bij op- en afstappen. Voor mij wordt het het iets sportievere High frame. We spreken af dat de fietsen worden klaargemaakt en via de pakketdienst naar ons worden toegestuurd.

Helemaal tevreden over de service en de goede uitleg in de vorm van de Beixo vouwfiets handleiding gaan we weer huiswaarts. Enkele dagen na thuiskomst van vakantie worden de opvouwbare elektrische fietsen al keurig netjes volgens afspraak thuis afgeleverd.

We hoeven ze alleen maar uit de verpakking te halen en met de eerder gekregen uitleg en de Beixo vouwfiets handleiding uit te vouwen. Na opladen van de accu’s zijn de fietsen dan meteen klaar om vele kilometers fietsplezier te gaan geven.

En na 2000 elektrische vouw fiets kilometers kan ik je vertellen dat we super tevreden zijn met de aanschaf van de Beixo Compact Electra elektrische mini fiets.

Elektrische vouwfiets kopen

ConclusieWat een super fijne elektrische mini fiets is dat zeg! Heel snel en eenvoudig vouw je de opvouwbare elektrische fiets in- en uit. Ik heb hier dagelijks veel profijt van tijdens de treinreis naar het werk. Geen parkeerkosten en -problemen meer, vlot van huis naar het station.

Besparing op autokosten en geen extra kosten in de bus of met de vouwfiets in de trein. De Beixo Compact Electra elektrische vouw fiets maakt voor mij het pendelen een heel stuk aangenamer.

En een opvouwbare elektrische fiets die nauwelijks onderhoud vergt o.a. vanwege de cardan aandrijving. Ik kan je dan ook van harte aanbevelen een elektrische vouwfiets te kopen van Beixo!

Het volgende doel is een elektrische auto en het liefst een camper maar weet je dat je die ook kunt huren? Lees het artikel Elektrische Volkswagen T2 camper als je hier meer van wilt weten.Reactie plaatsen
Ief en Ien Ecofoodprint

 Wie zijn wij

 Wij zijn Ief & Ien en wonen zelfvoorzienend in het buitenland. Wij wonen sinds '12 in Zweden en dat bevalt prima. We genieten van rust ruimte en natuur. Vooral het maken van lange wandelingen is een grote hobby.

In ons verhaal kun je de weg naar Zweden en hoe wij hier nu wonen helemaal lezen. Wij willen met het platform Ecofoodprint zoveel mogelijk mensen bereiken om een nog beter duurzamer leven te leiden.

We moeten bewustere keuzes maken in wat we eten en bij wat we kopen om te komen tot het verkleinen van onze ecologische voetafdruk.