2024 tips
Ien

Goede voornemens voor 2024

We gaan weer goede voornemens plannen! Yippie? Ieder jaar opnieuw weer een goede voornemens lijst maken is ook zo’n traditie die je niet moet overslaan.

Wat staat er dit jaar op de goede voornemens lijst?

De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent dus ook dat het alweer snel 1 januari is. En wat doen mensen op 1 januari? Behalve de koude oliebollen opeten, de kater wegslapen of de kerstboom de deur uit bonjouren!

Juist, mensen maken goede voornemens voor het nieuwe jaar. Een traditie die (waarschijnlijk) zijn oorsprong vind in de tijd van de Babyloniërs zo’n 1800 tot 500 jaar voor onze jaartelling.

Oudjaar tijd voor reflectie & Nieuwjaar tijd voor verbeteringen

Goede voornemens maken heeft meest waarschijnlijk alles te maken met dat we terug kijken naar het voorbije jaar en de fouten die gemaakt zijn. Vervolgens gaan we hieraan gekoppeld een plan maken om onszelf te verbeteren. Goede voornemens worden over heel de wereld gemaakt.

Vaak moeten we echter halverwege het jaar al constateren dat een aantal zaken van de goede voornemens lijst niet gehaald gaan worden; een mens vervalt alweer snel in zijn slechte gewoontes. Het spreekwoord luidt niet voor niets;

De weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens! Oeps:)!

Goede voornemens volhouden

Enkele nuttige(?) tips bij het maken van goede voornemens en het volhouden van goede voornemens.

Populaire goede voornemens die we kennen;

  • Meer sporten dit jaar
  • Afvallen is een voornemen dat meestal bovenaan de lijst staat
  • Stoppen met roken

Hieronder geven wij je graag een paar tips voor het maken van en je houden aan populaire goede voornemens. Denk niet dat wij daar nou zo in uitblinken, ook wij verslappen gemakkelijk.

Maar met hulp van mensen in onze omgeving gaat het net iets gemakkelijker. Goede voornemens volhouden lukt het best als je ze deelt met anderen.
Wij hopen je met deze tips ook een steuntje in de rug kunnen bieden bij het maken van goede voornemen en het volhouden!

Tip 1

Stel je doelen niet te hoog! Heel vaak zie je goede voornemens sneuvelen vanwege het feit dat men de realiteit uit het oog verliest. Goede voornemens met afvallen slagen alleen als je reëel bent.
Als je bijvoorbeeld al jaren overgewicht hebt streef dan naar een reëel haalbaar gewicht. En niet gelijk 25 kg in een kwartaal eraf!

Tip 2

Zoek steun bij anderen. Heel vaak worden doelen niet gehaald vanwege het feit dat een stok achter de deur gemist wordt. Dus kan het goed zijn om je aan te sluiten bij mensen die hetzelfde nastreven en je begrip steun kunnen bieden. Op die manier gaan je populaire goede voornemens ook slagen.

Tip 3

Schrijf een concreet plan. Als je je doel hebt geformuleerd in een plan is de kans groter dat je het ook daadwerkelijk haalt. Je hebt een resultaat omschreven waar je naar toe kunt leven en wat je uitdaging biedt. Een goede voornemens lijst is de oplossing tot een beter resultaat.

Als je besluit om duurzaam op vakantie (denk aan ecotoerisme) te gaan doe dit dan ook in 2024!

Tip 4

Zorg voor de juiste mindset. Voor elk goed voornemen dat jij voor jezelf stelt moet je de juiste mindset hebben. Maar meestal komt het neer op een totaal plaatje van je leven. Stel jezelf de vraag waarom jij je voornemens vorige keer niet hebt behaald.

Tip 5

Maak een stappenplan om je doel te halenHeel vaak werkt het beter als je weet welke stappen je moet zetten (of laten) om een gesteld doel te behalen. Het doel wordt daarmee ook overzichtelijker.

Tip 6

Zorg voor structuur om je doel te halen. Structuur bij goede voornemens, samen met door jou zelf opgestelde regels en reminders, helpen je om je goede voornemen ook echt na te komen.

Tip 7

Zorg voor een beloningssysteem. Als je jezelf kunt belonen, ook tussentijds bij elke stap richting je doel, geeft dat extra motivatie om door te gaan. Dus bijvoorbeeld als je wilt stoppen met snoepen leg dan het geld wat je hiermee uitspaart opzij om andere leuke dingen te doen.

Tip 8

Minder afval produceren moet zeker op je voornemens lijst staan;-)! Maar dat doe je waarschijnlijk al.

Tip 9

Houdt Vol! Dit is na de voorgaande tips misschien niet meer zo moeilijk. Maar als je het even moeilijk hebt kijk dan weer naar het gestelde doel en de positieve gevolgen als je je doel behaalt. Trek je op aan de mensen in je omgeving die met je mee leven en je kunnen steunen.

Ik hoop dat je wat hebt aan dit lijstje en dat je dit jaar wel je goede voornemens vol houdt. Lukt dat nou onverhoopt niet, weet dan dat je eigenlijk elke dag kunt beginnen met het maken en halen van goede voornemens. Daar hoeft het natuurlijk niet perse 1 januari voor te zijn.

Veel succes met je goede voornemens voor 2024!
Reacties