Duurzaam reizen tips


Duurzaam reizen is niet moeilijk, inmiddels zijn er al heel veel mogelijkheden. Hiermee kun je een groot verschil maken. Want ook in dit geval geldt alle kleine beetjes helpen ècht wel! Hier geef ik een aantal duurzaam reizen tips waar je in 2021 op kunt letten.

Kies ook voor duurzame bestemmingen, ook die zijn er inmiddels al heel veel. Kijk ook eens op de website vanEco reizen daar staan hele mooie duurzame reizen op.Als je aan het bekijken bent waar je naar toe wilt gaan zoek dan ook eens op duurzame vakantiebestemmingen. Er zijn steeds meer campings die duurzaam ondernemen. Op die manier lever je tijdens je duurzaam reizen en je verblijf een goede bijdrage.

Denk hierbij aan goede afval scheiding of zonnepanelen die aangelegd zijn voor de elektriciteit. Ook wordt er met de schoonmaak artikelen rekening gehouden met het milieu.

Als je op vakantie bent is het nog altijd het leukst om gebruik te maken van de lokale middenstand. Op die manier ‘proef’ je de echte keuken van het gebied waar je op dat moment bent.

Waarom smaakt de lokale wijn altijd zo goed, omdat alles klopt je bent ontspannen, geniet van de omgeving dan wil je de producten die daar vandaan komen ook zeker gebruiken. Zo simpel kan duurzaam reizen zijn geniet van al deze plaatselijke dingen.

Zorg dat je zowel voor onderweg als op lokatie je eigen fles bij hebt die je kunt hergebruiken. Je eigen fles iedere keer weer hergebruiken in plaats van in iedere supermarkt of tankstation weer een nieuwe plastic fles kopen.Op die manier spaar je ook nog eens geld uit. Maak hier ook een gewoonte van als je thuis bent. Hierbij draag je bij aan minder plastic afval.

Probeer ook op vakantie je eigen boodschappentas altijd bij je te hebben daarmee voorkom je ook weer het gebruik van plastic tasjes. Of weer een papieren tas kopen, beter dan plastic maar eigelijk zonde van het geld!

Één van de grootste ergernissen vind ik de troep van een ander tegenkomen op straat of parkeerplaats. Ik snap gewoon niet dat mensen ook nu nog hun troep gewoon op straat gooien of achterlaten op een parkeerplaats.

Er staan overal zoveel vuilnisbakken hoeveel moeite is het om die dan ook te gebruiken. Als het even niet in de buurt is dan kun je het gewoon weer even meenemen en daar weggooien waar het hoort. Wel zo fijn voor een ander die na jou komt.

Eigenlijk is het op vakantie niet anders dan thuis. En voor de meeste mensen die duurzaam leven maken ook tijdens hun vakantie gebruik van duurzame schoonmaakmiddelen. Denk hierbij aan groene zeep of schoonmaak azijn.

Neem het gewoon van thuis mee dan hoef je ook niet op zoek in het buitenland!

Huur of leen een auto, motor of camper van een ander. Dat klinkt natuurlijk makkelijk en dat is het ook. Inmiddels zijn er al heel veel platformen te vinden op internet waar je bijvoorbeeld een camper kunt huren.

Iemand die een camper heeft is hier vaak maar een aantal weken mee op pad. Er zijn camper eigenaren die hun camper te huur aan bieden op platformen. Op die manier kun jij lekker op vakantie met een camper en heb je alleen de huurkosten van de tijd dat je de camper gebruikt.Na je vakantie breng je deze weer terug. Op die manier heb je ook geen verzekering-, onderhoud-, verzekering kosten en wat al niet meer.
Reactie plaatsen
Ief en Ien Ecofoodprint

 Wie zijn wij

 Wij zijn Ief & Ien en wonen zelfvoorzienend in het buitenland. Wij wonen sinds '12 in Zweden en dat bevalt prima. We genieten van rust ruimte en natuur. Vooral het maken van lange wandelingen is een grote hobby.

In ons verhaal kun je de weg naar Zweden en hoe wij hier nu wonen helemaal lezen. Wij willen met het platform Ecofoodprint zoveel mogelijk mensen bereiken om een nog beter duurzamer leven te leiden.

We moeten bewustere keuzes maken in wat we eten en bij wat we kopen om te komen tot het verkleinen van onze ecologische voetafdruk.