Nathalie en Aline uit België!
Ecologisch leven blog
Ien
Ecologisch leven blog

Nathalie en Aline uit België!


Mijn droomplek is een positieve plek, waar mensen elkaar respecteren, en waar gelachen wordt. En dan liefst in het groen
Nathalie Moerloos

Ecologisch leven gast-blog!

Wij zijn benieuwd hoe onze gasten denken over de Footprint die ze achterlaten op onze aarde en we vragen om dat met ons ‘allemaal’ te delen.

In dit ecologisch leven blog kunnen we leren van onze gasten hoe we zuinig en ecologisch leven.
Op naar een groener leven!

Onze nieuwe gast heten we van harte welkom,


Kremmeke


Mijn naam is Nathalie Moerloos ik ben 31 jaar jong en woonachtig in Merksem.

Ik werk als medewerker dienst Vrije Tijd bij Mutualiteit De VoorZorg. En ik heb samen met Aline het bedrijf Kremmeke. Naast Kremmeke werkt Aline, 25 jaar jong en woonachtig in Beveren, als PAB-assistent.

Je kunt mij vinden op; Instagram en Facebook

Mijn hobby’s zijn; Accordeon spelen, rommel-marktjes afschuimen, ontstressen in de natuur. En natuurlijk experimenteren met nieuwe receptjes voor onze workshops.

Boodschap die ik mee wil geven;
Duurzame producten die maak je gewoon zelf!

Hoe ziet je ideale Droomplek eruit, en heb je die al gevonden? 

Mijn droomplek is een positieve plek, waar mensen elkaar respecteren, en waar gelachen wordt. En dan liefst in het groen. Ik heb die plek nog niet gevonden, maar probeer de positieve omgeving te creëren tijdens mijn workshops.

Het groene is wat moeilijker aangezien ik in een verstedelijkte omgeving woon. Ik probeer wel zo veel mogelijk het groen op te zoeken.

Als je een ander beroep zou ‘moeten’ kiezen wat zou dat dan zijn? 

Ik zou zo graag mijn bijberoep willen uitbreiden naar een hoofdberoep, maar omwille van corona durf ik de stap naar volledig zelfstandig niet maken.

Doe jij er iets aan om je (ecologische) voetafdruk te verkleinen en wil je dit met ons delen?

Natuurlijk!  Dat is juist het hele concept van Kremmeke. Bij Kremmeke kan je terecht voor ecologische workshops, waar we mensen willen inspireren om de stap naar een meer duurzaam leven te zetten.

Een volledige switch naar zero waste is erg moeilijk, zeker omdat we de alledaagse luxe echt wel gewoon zijn geworden. Bij Kremmeke leer je in verschillende workshops stap voor stap hoe het beter kan, en proef je ook  hoe leuk en eenvoudig de switch eigenlijk is.

Als je het één dag voor het zeggen zou hebben, welke maatregel richting de burger die een positieve invloed op het milieu zou hebben voer je dan in?

Alle plastic verpakkingen verbieden! Plastic verstoort het milieu enorm, zowel fauna als flora, maar ook voor de mens. Microplastics op je bord, dat wil je toch  niet?

Kun je voorbeelden noemen van duurzame producten die je onlangs hebt aangeschaft? 

Ik koop weinig duurzame producten aan, ik maak ze gewoon zelf! Zo maak ik mijn eigen schoonmaakmiddelen, verzorgingsproducten, ecologische decoraties en kruidenbereidingen. Allemaal op basis van natuurlijke grondstoffen.

Vind je dat je genoeg doet als het gaat om duurzaam leven? 

Natuurlijk niet! Het kan altijd nog beter. Ik ben helemaal niet perfect, ik rijd nog steeds met mijn wagen, en vergeet soms ook wel eens het licht uit te doen.

We hebben ook 2 katten, die elks heel wat afval met zich meebrengen. Dat kan allemaal veel beter, maar zoals al gezegd… ’t is niet eenvoudig om van de ene op de andere dag volledig ecologisch te gaan.

Zoals de quote zegt:

‘Be imperfectly vegan,
be imperfectly zero waste,
be imperfectly plactic free,
be imperfectly sustainable.
Because small conscious changes are better than none at all.”

‘t feit dat je er al mee start, is al héél wat!

Als het gaat om ‘groener leven’ hoe kunnen we dat meer creëren vind jij? 

Alles wat je zelf doet, doe je beter! Maak gewoon je eigen schoonmaakmiddelen, verzorgingsproducten, decoraties, … zelf. Dan weet je tenminste dat het écht groen is.

Wat is je grootste ergernis, in het dagelijks leven, dat een negatieve invloed heeft op het milieu?

Ik stoor me enorm aan het fenomeen ‘greenwashing’. Grote fabrikanten ontdekken dat ‘eco’ hip & trendy is, en passen hun producten aan, zodat ze er ‘eco’ uitzien. Een extra logo’tje hier, een groene verpakking daar, … maar dat betekent vaak niet dat die producten dan écht groen zijn.

We worden gewoon om de tuin geleid, en dat ten koste van het milieu!

Wat zou de belangrijkste boodschap zijn die je een kind zou willen meegeven als je dat nu op mocht voeden? 

Ik zou zo veel mogelijk de natuur in trekken met mijn kinderen. Mijn ouders deden dit ook met mij, waardoor ik nu zo hou van de natuur. De natuur is mijn ontspanning, uitlaatklep, en geluk. Ik wil dit gevoel ook meegeven met mijn kinderen, zodat zij leren de natuur te respecteren.

Wat is jou boodschap, quote of levensmotto? 

Alles wat je zelf doet, doe je beter!


Onze volgende gast is Mariska de Haan zij heeft ook een mooi verhaal te vertellen!

Reacties