Ellen den Haan uit Westland
Ecologisch leven blog
Ien
Ecologisch leven blog

Ellen den Haan uit Westland


Ga voor plantaardig eten sta er open voor en verdiep je hierin
Ellen den Haan

Ecologisch leven gast-blog!

Wij zijn benieuwd hoe onze gasten denken over de Footprint die ze achterlaten op onze aarde en we vragen om dat met ons ‘allemaal’ te delen. In dit ecologisch leven blog kunnen we leren van onze gasten hoe we zuinig en duurzaam leven. Op naar een groener leven!


Hallo ik ben Ellen den Haan en ben 33 jaar jong en woon in het Westland.
Ik werk 4 dagen als opticien. Daarnaast ben ik elke vrijdag te vinden op een vakantiepark als fotograaf en hou ik de social media kanalen bij.

Samen met Twee vriendinnen (Suzanne en Yvonne) zijn wij bezig met het project “Groenedromers” waar wij onze duurzame en groene dromen online zetten.

Mijn hobby’s zijn: fotografie, koken, kan uren ronddwalen door vintage kledingwinkels, wandelen op strand, muziek,(Food)festivals.

Ik ben te vinden op: Instagram @daysofellen en Facebook enLinkedIn

Hoe ziet je ideale Droomplek eruit, en heb je die al gevonden?

Mijn droomplek heb ik gevonden. Ik woon in een Tiny House vlakbij het strand en het is van alle gemakken voorzien. Wel zou ik ooit nog zelf een Tiny house willen bouwen, zelfvoorzienend willen zijn met een stukje grond waar ik een moestuin kan aanleggen en met dieren.

Als je een ander beroep zou ‘moeten’ kiezen wat zou dat dan zijn?

Graag zou ik meer willen betekenen voor de aarde en de dieren. Mijn verhaal verder willen vertellen. Op welke manier dan ook.

Doe jij er iets aan om je (ecologische) voetafdruk te verkleinen en wil je dit met ons delen?

Het zaadje werd bij mij 5 jaar geleden geplant, toen ik vanwege mijn gezondheid overstapte op een plantaardig voedingspatroon. Nu ben ik 2 jaar volledig veganistisch en grotendeels klachten vrij. Daarnaast ben ik minimalist en koop ik alleen de dingen wat ik echt nodig heb.

Mijn kleding komt voornamelijk uit vintage winkels, bij duurzame kledingmerken of ruil ik mijn kleding met vriendinnen, familie of bekende. Het kan altijd beter en daarom doe ik het stapje voor stapje. Het voelt heel goed om een steentje bij te dragen aan een groenere en duurzame wereld.

Als je het één dag voor het zeggen zou hebben, welke maatregel richting de burger die een  positieve invloed op het milieu zou hebben voer je dan in?

Ik zou graag willen zien dat we meer met de natuur in verbinding staan. De natuur heeft zoveel te bieden. Dit mag nog meer centraal staan op scholen. Een natuurlijke basis.

Kun je voorbeelden noemen van duurzame producten die je onlangs hebt aangeschaft?

Mijn lush haarproducten waren op. Niet gekocht maar gekregen; Van mijn zus heb ik een super fijne MOYU notitie boekje gekregen die ik graag wilde hebben. MOYU gaan ontbossing en papierverspilling tegen. De pagina zijn uitwisbaar dus kan je met dit notitieboekje jaren vooruit.
Vind je dat je genoeg doet als het gaat om duurzaam leven? 

Het kan altijd beter. Als je maar bewust bent van het verduurzamen.ik wil zelf nog meer op plastic gaan letten en zo min mogelijk eten weggooien. En zelfvoorzienend zijn.

Als het gaat om ‘groener leven’ hoe kunnen we dat meer creëren vind jij?

Ga voor plantaardig eten.Sta er open voor en verdiep je hierin. Gelukkig ben ik geluk bij een ongeluk mijzelf gaan verdiepen in een plantaardig voedingspatroon. Het heeft mij zoveel gebracht en daardoor zal ik het met een volle overtuiging iedereen aanraden.

Wat is je grootste ergernis, in het dagelijks leven, dat een negatieve invloed heeft op het milieu?

De vleesindustrie en hoe wij met dieren omgaan.ellen de haan
Fotografie: Yvonne BeekenkampWat zou de belangrijkste boodschap zijn die je een kind zou willen meegeven als je dat nu op  mocht voeden?

De natuur is de basis en je huis. Maak daar gebruik van en als je liefde in de natuur stop krijg je het ook terug.

Wat is jouw boodschap, quote of levensmotto?

“Stop nooit te geloven in je dromen”       Ellen den HaanReacties