Karin Schrijver uit Varik
Ecologisch leven blog
Ien
Ecologisch leven blog

Karin Schrijver uit Varik

Wanneer je elke dag je best doet om van vandaag je mooiste dag te maken,
heb je na een jaar maar liefst 365 mooiste dagen.
Karin Schrijver

Ecologisch leven gast-blog!

Wij zijn benieuwd hoe onze gasten denken over de Footprint die ze achterlaten op onze aarde en we vragen om dat met ons ‘allemaal’ te delen. In dit ecologisch leven blog kunnen we leren van onze gasten hoe we zuinig en duurzaam leven. Op naar een groener leven!

Onze gast deze week heten we van harte welkom,

Karin Schrijver ecologisch leven blog

Mijn naam is Karin Schrijver en ik ben 41 jaar jong ik ben woonachtig in Varik dit ligt in Gelderland.

Ik werk in een glutenvrije bakkerij en heb mijn eigen bedrijf waarin ik vrouwen begeleid om met zelfvertrouwen vanuit hun hart te gaan leven

Mijn hobby’s zijn: Kleding naaien, (junk)journallen en lezen

Je kunt mij vinden op: Instagram en Facebook

Hoe ziet je ideale Droomplek eruit, en heb je die al gevonden?

Ik ga binnenkort met mijn zoon verhuizen naar een nieuw huurhuis dat nu gebouwd wordt. Zeker een droom die uitkomt. Dichtbij het openbaar vervoer en bij mijn zoon zijn school.

Wanneer mijn zoon het huis uit is zou ik graag in een bosgebied of vlakbij zee willen wonen in een tiny house. Dat lijkt me echt super knus en leuk.

Als je een ander beroep zou ‘moeten’ kiezen wat zou dat dan zijn?

Schooljuf. Hoe mooi is het dat je kinderen echt iets mee kunt geven. Vanuit ervaring heb ik gezien wat een lerares kan doen voor een kind in positieve zin.

Doe jij er iets aan om je (ecologische) voetafdruk te verkleinen en wil je dit met ons delen?

Ik ben mij daar sinds een paar jaar meer bewust van geworden. En sindsdien probeer ik met kleine stapjes mijn voetafdruk te verkleinen. Zoals de droger niet meer gebruiken, maar gewoon de was ophangen.

Niet vliegen en ik ben minder vlees gaan eten. Zuivel eet ik al bijna niet ivm een lactose intolerantie. Voedsel heeft meer impact dan ik had gedacht, dus daar probeer ik in te verbeteren.

En natuurlijk scheid ik al mijn afval keurig. Wanneer ik in mijn tiny house woon zou ik graag zoveel mogelijk zelfvoorzienend willen zijn. En als het kan dan reserveer ik een magic box bij too good to go, zodat ik een beetje bij kan dragen tegen voedselverspilling.

Karin Schrijver ecologisch leven blog

Als je het één dag voor het zeggen zou hebben, welke maatregel richting de burger die een  positieve invloed op het milieu zou hebben voer je dan in?

Dat (biologische) groenten en fruit meer betaalbaar worden voor iedereen. Ik heb een periode gekend waarin ik met  heel weinig geld moest rondkomen. Biologisch is dan al helemaal niet te doen qua financiën en verse groenten en fruit worden een luxe product.

Ik zou willen dat iedereen die keuze heeft en kan maken.

Kun je voorbeelden noemen van duurzame producten die je onlangs hebt aangeschaft?

Ik heb niet echt iets aangeschaft tot op heden, maar wel een aantal dingen op mijn wensenlijstje staan waar ik voor spaar. Zoals soap en shampoo bars en duurzamere kleding. Verder moet ik me nog wat meer gaan verdiepen hierin.

Vind je dat je genoeg doet als het gaat om duurzaam leven? 

Op dit moment wel, maar het kan zeker nog beter. Ik denk dat alle kleine beetjes helpen en ik probeer zeker mijn steentje bij te dragen waar ik kan.

Als het gaat om ‘groener leven’ hoe kunnen we dat meer creëren vind jij?

We kunnen denk ik nog heel veel doen om groener te gaan leven. Ik denk ook dat het tijd nodig heeft om en dat het voor veel weerstand zou zorgen als je het in 1 keer zou willen omgooien.

Mensen houden niet van veranderingen en dan kun je het beter met beleid aanpakken. Rustig aan kleine stapjes maken. Het zou al mooi zijn als er bijvoorbeeld meer reclames over voorbij zouden komen, meer het positieve aspect verspreiden en uitleg geven waarom het zo belangrijk is.

De groep bewuste mensen groeit elke dag volgens mij en dat moet je aanmoedigen. Daarbij denk ik ook dat je veel meer aandacht zou moeten geven aan de kinderen/jeugd.

Wanneer ouders er niet mee bezig zijn, krijgen kinderen er ook niet veel van mee. Op school qua lessen of leermiddelen zou daar nog iets te doen zijn denk ik.

Wat is je grootste ergernis, in het dagelijks leven, dat een negatieve invloed heeft op het milieu?

Het afval op straat. Dat stoort me wel. Als ik zie wat er rondom prullenbakken op de grond ligt en in de bermen dan schaam ik me bijna er voor.

Karin Schrijver ecologisch leven blog

Wat zou de belangrijkste boodschap zijn die je een kind zou willen meegeven als je dat nu op  mocht voeden?

Ik voed een kind op en hij is inmiddels 15 jaar. Geen haar op zijn hoofd dat hij afval op straat zal gooien en ook al vraagt hij nog steeds wat waar moet in de afvalbakken, hij is zich er wel bewust van.

En dat is denk ik al belangrijk wat je als ouder aan je kind mee kunt geven. Bewust zijn wat jouw acties voor gevolgen hebben, altijd, ook als het gaat om het milieu en de kwaliteit daarvan.

En wat ik heel belangrijk vind is dat je je kind mag leren om altijd te luisteren naar zijn eigen gevoel en niet klakkeloos iemand na te doen. Ook jou niet als ouder zijnde.

Een kind wordt niet geboren met de behoefte om bijvoorbeeld afval op straat te gooien, nergens naar om te kijken of te schelden en te schreeuwen.

Ergens is er een voorbeeld die dat heeft voorgedaan en laten zien dat het oké was. Leer je kind te luisteren naar zijn eigen gevoel en te vertrouwen op zichzelf.

Wat is jouw boodschap, quote of levensmotto?

Word ik hier gelukkig van? Karin Schrijver

Word ik hier gelukkig van? Deze vraag stel ik me altijd bij alles wat ik doe, denk en wil doen. Verder leef ik er naar om altijd te luisteren naar mijn intuïtie en mijn hart.

Maak van elke dag je mooiste dag is mijn tweede motto geworden. Wanneer je elke dag je best doet om van vandaag je mooiste dag te maken, heb je na een jaar maar liefst 365 mooiste dagen.

Reacties