Too Good To Go tegen voedselverspilling
Food
Ien
Food

Too Good To Go tegen voedselverspilling

Too good to go is opgericht om de voedselverspilling tegen te gaan. Het is denk ik wel bij iedereen bekend dat er over de hele wereld enorm veel voedsel word verspild. Maar is het ook bekend hoeveel voedsel er verspild wordt?Als ik zeg dat dit één derde van al ons voedsel is dan denk ik dat je hier wel van schrikt.

Ik heb het me nooit gerealiseerd dat het zoveel is. En als je bedenkt dat er nog steeds mensen zijn op de wereld die honger lijden. Die iedere dag weinig of geen voedsel kunnen krijgen laat staan betalen voor eten?

Het is gewoon te bizar voor woorden dat dit al zoveel tientallen jaren aan de gang is en dat dit niet opgelost kan worden. Er zijn zoveel mensen die de meest onmogelijke problemen kunnen oplossen.

Maar dit is blijkbaar niet op te lossen!

Wij kunnen dit ook niet oplossen maar wij kunnen wel wat bewuster omgaan met ons eten en de verspilling ervan.

Voedselverspilling begint al bij de oogst

Wist je dat de verspilling van voedsel al begint bij het produceren van de oogst? Bedenk bijvoorbeeld als er te weinig regen valt en er geen mogelijkheid is om het gewas te besproeien dan mislukt de oogst.

Dit is al de eerste voedselverspilling!

Als het fruit beschadigd tijdens het transport of als er teveel rusten of andere insecten op of in zitten gebruiken we het niet meer. Dit geld ook voor de groente. Weet jij nog wanneer je voor het laatst iets van eten hebt weggegooid. Of omdat je teveel hebt klaargemaakt, misschien vergeten of over de datum geweest.

Door hier bewuster mee om te (leren) gaan zul je zien dat je thuis al niks hoeft weg te gooien. Als er iets in je koelkast ligt en het loopt tegen de datum vries het dan in en gebruik het op een later tijdstip in de week.

Als het fruit al oud is verwerk het tot jam of in een smoothie. En dit geld ook voor oude groente misschien kun je er nog een heerlijk soepje van maken bijvoorbeeld. Voedselverspilling thuis is echt niet nodig ga er gewoon bewuster mee om!

Als je nog meer wil bijdragen aan de voedselverspilling denk dan eens aan de app tegen voedselverspilling van To Good To Go!

too good to go

Wat is Too Good To Go precies?

Too Good To Go is een organisatie die tegen voedselverspilling is en hier wereldwijd wat aan wil doen. Daarom hebben zij een platform opgericht. Op dit platform hebben zich verschillende leveranciers bij aangesloten.

Dit zijn supermarkten, restaurants, bakkers of een groenteman. Bij deze ondernemers lopen producten tegen de datum en in plaats van deze producten weg te gooien doen ze hier iets anders mee.

Ze maken hier een ‘Magic Box’ van. Dit is een box gevuld met producten die echt gebruikt moeten gaan worden anders zijn ze niet meer goed en belanden ze in de container.

Om dit tegen te gaan hebben ze zich aangesloten bij Too good To Go om de gevulde Magic Box aan te bieden via de app.

Hoe werkt Too Good To Go?

Jij download de app en hierop kun je alle Too Good To Go deelnemers vinden bij jou in de buurt. Of als je op vakantie bent kun je daar in de buurt ook alle deelnemers vinden. In Nederland hebben er inmiddels al meer dan 3800 ondernemers zich aangesloten bij Too Good To Go!

Ze zijn wereldwijd te vinden dus we gaan de goede kant op. Oké even verder met de bestelling. Als jij de winkel of het restaurant hebt gevonden op de app dan plaats je daar je bestelling en betaal je ook via de Too Good To Go app.

Dan hoef je alleen nog even aan te geven wanneer je de Magic Box wilt ophalen en klaar. Vervolgens bij het ophalen van de box laat je je bestelling zien in de app aan de medewerker en je krijgt je box mee.

Smaakt het anders?

JA, absoluut smaakt het anders als je een bijdrage levert aan de voedselverspilling! Als je weet dat er in Nederland alleen al ieder jaar, ik durf het bijna niet te zeggen, twee miljoen ton eten in de container verdwijnt.

Als je zoiets hebt van nou dat is niet zoveel op ca.17 miljoen mensen. Dan weet ik het goed gemaakt dan stort je € 150,-x het aantal gezinsleden per jaar naar een goed doel! Dus als je met z’n vieren bent is dit € 600,-……hmmm dat is best een bedrag of niet?

Too Good To Go tegen voedselverspilling

Het is een super mooi initiatief en ik hoop bij het lezen van dit stukje dat je iets bewuster om zult gaan met eten. Bedenk eerst wat je er nog van kan maken voordat je het gemakshalve of zonder bij na te denken weggooit. Kijk je kookboeken nog eens in die op de keukenplank staan.

Hier staan vast hele leuke en lekkere recepten in om iets van je ‘oude’ groente te maken. Download de app van Too Good To Go en maak hier ook gebruik van zodat je nog meer een bijdrage levert aan de voedselverspilling!

Reacties