Kookboeken lekker en simpel
in Food
1 min. leestijd

Kookboeken lekker en simpel

Ja, dat is een goede vraag want wanneer heb je genoeg kookboeken in huis om een goed gerecht op tafel te zetten. Dat is natuurlijk moeilijk te beantwoorden want dat hangt af van een heleboel verschillende zaken.

Kook je regelmatig, heb je een beetje aanleg en op welk niveau wil je koken. Gewoon ‘Hollandse kost’ of toch een wat hoger culinair niveau. Voor hoeveel gasten ga je koken of kook je een diner voor twee? Maar één ding staat als een paal boven water een goed kookboek is altijd welkom.

Die kun je eigenlijk niet genoeg krijgen of kopen. Want in ieder kookboek staan wel verschillende soorten recepten die je toch even wilt uit proberen.
En je leert iedere keer weer wat bij allerlei ‘trucjes’ om iets beter te garen of klaar te maken.

60 Kookboeken

Ik heb eens even geteld hoeveel kookboeken en wijnboeken wij bijelkaar hebben verzameld de afgelopen ca. 30 jaar. Dat zijn er zo’n 60 stuks!

En ik denk dat er ook nog wel wat in doezen verpakt zitten die ik nu even niet mee heb geteld. Dat is echt wel heel veel maar het is ook een mooie verzameling en als we gasten ontvangen dan komen er altijd wel een paar op tafel om weer eens lekker uitgebreid te koken.

Ook wij zijn natuurlijk wel eens van de vlugge hap omdat je er even geen tijd voor wilt maken. Maar eigenlijk is dat nadien altijd jammer omdat het ook een mooi moment van de dag is.

Even lekker een beetje kokkerellen en dan met een glaasje wijn even rustig de tijd te nemen om ervan te genieten. Vroeger was het een moment om met zijn allen aan tafel te zitten en gezellig te kletsen over wat er die dag allemaal was gebeurt.

Om hierna weer allemaal je eigen weg te gaan, de één sporten de ander huiswerk maken en weer een ander naar het journaal kijken:)!

Reactie plaatsen
Ief en Ien Ecofoodprint

 Wie zijn wij

 Wij zijn Ief & Ien en wonen zelfvoorzienend in het buitenland. Wij wonen sinds '12 in Zweden en dat bevalt prima. We genieten van rust ruimte en natuur. Vooral het maken van lange wandelingen is een grote hobby.

In ons verhaal kun je de weg naar Zweden en hoe wij hier nu wonen helemaal lezen. Wij willen met het platform Ecofoodprint zoveel mogelijk mensen bereiken om een nog beter duurzamer leven te leiden.

We moeten bewustere keuzes maken in wat we eten en bij wat we kopen om te komen tot het verkleinen van onze ecologische voetafdruk.