Rogier Besselink uit Amsterdam
Ecologisch leven blog
Ien
Ecologisch leven blog

Rogier Besselink uit Amsterdam

Ik denk dat je bij de jongere generaties al een veel groter bewustzijn van groener leven hebt, dan bij de oudere generaties.

Rogier Besselink

Ecologisch leven gast-blog!

Wij zijn benieuwd hoe onze gasten denken over de Footprint die ze achterlaten op onze aarde en we vragen om dat met ons ‘allemaal’ te delen.

In dit ecologisch leven blog kunnen we leren van onze gasten hoe we zuinig en ecologisch leven.
Op naar een groener leven!

Onze gast deze week heten we van harte welkom,

Rogier Besselink

Mijn naam is RogierBesselink, ik ben 33 jaar, woonachtig in Amsterdam en ik werk als IT consulent

Mijn hobby’s zijn voeding, sporten en mijn familie en vrienden zijn ook heel belangrijk voor mij ik breng daar graag veel tijd mee door.

Welke sociale media gebruik je: Linkedin & Instagram

Boodschap die ik mee wil geven

Leef in harmonie met de natuur!

Hoe ziet je ideale Droomplek eruit, en heb je die al gevonden?

Een plek waar je je familie en vrienden kunt ontvangen en heerlijk avonden door kunt borrelen. Idealiter ook met een soort wellness, sauna, koud dompelbad. Oh, en met 2 honden ?

 Als je een ander beroep zou ‘moeten’ kiezen wat zou dat dan zijn? 

Iets met beweging en mensen, waardoor je met je beroep je lichaam ook gezond en gelukkig kunt houden en in direct contact staat met andere mensen.

Werken voor een NGO/goed doel lijkt mij ook fantastisch. Of juist in de gaming wereld, waarbij ik mijn fantasie helemaal de vrije loop kan laten gaan en van allerlei epische verhalen mag bedenken!

Rogier Besselink

Doe jij er iets aan om je (ecologische) voetafdruk te verkleinen en wil je dit met ons delen? 

Natuurlijk scheiden wij ons afval en de plek waar ik nu woon is goed geïsoleerd. Ik ben bewust bezig met mijn voeding en dat betekent dat ik zoveel mogelijk onbewerkt voedsel eet.
Daarnaast leef ik zoveel mogelijk volgens de principes van een wholefood,,plant-based diet (WFPB). Dit is te vergelijken met een veganistisch dieet.

Ik verhuis dit jaar naar onze nieuwbouwwoning in Amsterdam-Noord. We zijn dan straks volledig gasloos en voor de hele buurt wordt gebruik gemaakt van Warmte- en Koudeopslag (WKO). Dit zal ons energieverbruik doen dalen.

Als je het één dag voor het zeggen zou hebben, welke maatregel richting de burger die een positieve invloed op het milieu zou hebben voer je dan in? 

Invoeren van het principe ‘vervuiler betaalt’. Op dit moment wordt maatschappelijke impact onvoldoende meegenomen in bijvoorbeeld ons belastingstelsel. Wat mij betreft gaan bedrijven en individuen meer betalen naar gelang ze meer ‘vervuilen’.

Kun je voorbeelden noemen van duurzame producten die je onlangs hebt aangeschaft? 

De nieuwbouw woning is op dit moment de grootste aanschaf van een duurzaam ‘product’!

Vind je dat je genoeg doet als het gaat om duurzaam leven? 

Mensen zijn vandaag de dag veel te streng voor zichzelf. Wij maken steeds weer wat extra stapjes de goede richting uit. Zolang hier groei en ontwikkeling in blijft zitten doe je genoeg.

Bart en Rogier

Als het gaat om ‘groener leven’ hoe kunnen we dat meer creëren vind jij? 

Als kinderen op jonge leeftijd in aanraking komen met de natuur en leren hoe de aarde functioneert, zullen zij op latere leeftijd zich meer bewust zijn van hun eigen impact op het milieu.

Ik denk dat we de grootste stappen maken door onze kids het juiste mee te geven. En volgens mij zie je bij jongere generaties al een veel groter bewustzijn van groener leven, dan bij de oudere generaties.

Wat is je grootste ergernis, in het dagelijks leven, dat een negatieve invloed heeft op het milieu? 

De onhoudbare massa consumptie van zuivel/vlees/vis.

Wat zou de belangrijkste boodschap zijn die je een kind zou willen meegeven als je dat nu op mocht voeden? 

De natuur overleefd wel, als wij als mens dat ook willen, moeten we ons gaan aanpassen en in harmonie met de natuur gaan leven.

Wat is jouw boodschap, quote of levensmotto? 

Probeer minder bezig te zijn met wat is geweest of wat nog gaat komen, geniet van het moment!

Rogier Besselink

Reacties