Marijke Stiller uit Norg
Ecologisch leven blog
Ien
Ecologisch leven blog

Marijke Stiller uit Norg

Een sfeervol huis met een grote tuin in een prachtige rustige natuurlijke omgeving en daar woon ik ook!

Ecologisch leven gast-blog!

Wij zijn benieuwd hoe onze gasten denken over de Footprint die ze achterlaten op onze aarde en we vragen om dat met ons ‘allemaal’ te delen.

In dit ecologisch leven blog kunnen we leren van onze gasten hoe we zuinig en ecologisch leven. Op naar een duurzaam leven!

Onze nieuwe gast heten we van harte welkom,

Marijke Stiller


Mijn naam is Marijke Stiller, ik ben 60 jaar jong, woonachtig in Norg dat ligt in Drenthe. Ik ben werkzaam als wijkverpleegkundige.

Mijn hobby’s zijn; Tuinieren, knutselen en lezen.

Je kunt mij vinden op; Instagram / Whatsapp

Boodschap die ik mee wil geven;

Leef nu, morgen kan het voorbij zijn.

Hoe ziet je ideale Droomplek eruit, en heb je die al gevonden? 

Die hebben we 4 jaar geleden in Norg gevonden. Een sfeervol huis met een grote tuin in een prachtige rustige natuurlijke omgeving

Als je een ander beroep zou ‘moeten’ kiezen wat zou dat dan zijn?

Dan zou ik kiezen voor het vak Tuinvrouw want tuinieren is wel een hele grote hobby van mij. Thuis heb ik een grote moestuin en een prachtige bloementuin. Als ik hierin aan het ‘werk’ ben dan kan ik mijzelf hier helemaal in verliezen:)!

Doe jij er iets aan om je (ecologische) voetafdruk te verkleinen en wil je dit met ons delen?

Dat wil ik zeker delen en wij doen al best heel veel hieraan. We vangen het regenwater op in een regenton en in een 1000 litercontainer voor de tuin.
In de regenpijp hebben we klepjes om het regenwater de tuin in te laten stromen tijdens regenval.

We hebben een eigen waterbron om de tuin te besproeien en we hebben 3 composthopen. Ook hebben we zonnepanelen op ons huis geplaatst en
we proberen zoveel mogelijk ons jaren 30 huis te isoleren.

Natuurlijk scheiden we ook ons afval. In de winkel gebruik ik papieren zakken om groente eventueel in te doen. Wij hebben onze 2e auto weggedaan, mijn man fietst de 16 km naar zijn werk. En in het dorp gebruiken we eigenlijk alleen maar de fiets om ons te verplaatsen.

Als je het één dag voor het zeggen zou hebben, welke maatregel richting de burger die een positieve invloed op het milieu zou hebben voer je dan in?

Hef alle parkeerplaatsen bij de winkels op om zodoende de mensen te dwingen om op de fiets te komen. Beperk het gebruik van plastic zoveel mogelijk, maak gebruik van kringloop winkels, waar de meest verrassende zaken te koop zijn.

Kun je voorbeelden noemen van duurzame producten die je onlangs hebt aangeschaft?

We hebben zonnepanelen geplaatst. Wij maken veel gebruik van gebruikt hout en van 2e hands bouwmaterialen. Laatst heeft mijn man van gebruikt steigerhout een tuintafel gemaakt


Marijke Stiller


Vind je dat je genoeg doet als het gaat om duurzaam leven?

Ja, wij zijn wel goed bezig.

Als het gaat om ‘groener leven’ hoe kunnen we dat meer creëren vind jij?

Meer groen in de dorpen en steden. Zet een vogelbakje ergens op je balkon of in je tuin. Zet potten met planten neer voor kleur en natuur.

Wat is je grootste ergernis, in het dagelijks leven, dat een negatieve invloed heeft op het milieu?

Elke dag die bak met afval plastic legen er word veel teveel plastic gebruikt. Een andere grote ergernis is de rommel die mensen zomaar in de natuur weg gooien.

Wat zou de belangrijkste boodschap zijn die je een kind zou willen meegeven als je dat nu op mocht voeden?

Tja, we hebben maar 1 planeet. Gebruik de natuur waarvoor die gemaakt is. Ik zou het de liefde voor de natuur meegeven.

Wat is jou boodschap, quote of levensmotto?

Leef nu, morgen kan het voorbij zijn!


Wij willen Marijke heel hartelijk danken voor het delen van haar gedachten en de wijze over hoe zij omgaat met het achterlaten van haar footprint.
Hoe zij ecologisch verantwoord leeft draagt zeker bij aan een kleinere footprint.Onze volgende gast is Mark van den Berglees hier zijn inspirerende verhaal!


Reacties