Kirsten schoner
Ecologisch leven blog
Ien
Ecologisch leven blog

Kirsten Schoner uit Oberau, Wildschönau in Oostenrijk

Ecologisch leven gast-blog!  Wij zijn benieuwd hoe onze gasten denken over de Footprint die ze achterlaten op onze aarde en we vragen om dat met ons ‘allemaal’ te delen.

In dit ecologisch leven blog kunnen we leren van onze gasten hoe we zuinig en ecologisch leven. Op naar een duurzaam leven.


"Ik vind het een uitdaging om mijn leven steeds meer te verduurzamen maar het tegelijkertijd nog wel leuk en comfortabel te houden. "

Onze gast deze week heten we van harte welkom


Kirsten schoner

Ik benKirsten Schoner en ben 32 jaar en woon in Oberau, Wildschönau (Oostenrijk)

Op dit moment ben ik nog met zwangerschapsverlof. Mijn jongste dochter is 4 maanden oud en bij ons in Oostenrijk krijg je 1 tot 2 jaar verlof.

Hiervoor heb ik allerlei verschillende banen gehad, onder andere vertaalster, skilerares, secretaresse bij een skischool en marketing & communicatie bij een bedrijf dat zonnepanelen maakt.

Je kunt me ook vinden op: Instagram

Mijn hobby (’s) zijn kruidengeneeskunde, duurzaamheid, wandelen, yoga, skieën en mijn kinderen

Hoe ziet je ideale Droomplek eruit, en heb je die al gevonden? 

Ik woon, samen met mijn man en twee dochters, in een klein dorpje midden in de Oostenrijkse Alpen. Dit is al een droom die uitgekomen is en waar ik heel dankbaar voor ben. Een droom voor de toekomst is een zelfvoorzienend huis met een grote kruidentuin.

Als je een ander beroep zou ‘moeten’ kiezen wat zou dat dan zijn? 

Het lijkt me heel gaaf als ik van mijn hobby mijn werk kan maken en mensen kan inspireren om duurzamer en meer in verbinding met de natuur te leven. Ik zou graag nog meer willen schrijven over duurzaamheid en ook nog meer willen leren over kruidengeneeskunde en hier cursussen over geven.

Doe jij er iets aan om je (ecologische) voetafdruk te verkleinen en wil je dit met ons delen? 

Ja zeker. Ik ben lang niet perfect, maar ik probeer zoveel mogelijk duurzame keuzes te maken.

Zo probeer ik alleen spullen te kopen die ik echt nodig heb, koop veel tweedehands, rijd zo min mogelijk auto, koop veel biologisch en regionaal, heb een eigen groenten-/ kruidentuintje en probeer plastic zoveel mogelijk te vermijden.

Mijn stappen om duurzamer te leven deel ik via @kirstenbleaf zodat ik hopelijk ook anderen kan inspireren om duurzamer te leven.

Als je het één dag voor het zeggen zou hebben, welke maatregel richting de burger die een positieve invloed op het milieu zou hebben voer je dan in? 

Ik denk dat we juist meer de verantwoording moeten leggen bij de bedrijven. Ik zou bijvoorbeeld graag plastic-vrij boodschappen willen doen, maar bij ons in de buurt is dat onmogelijk.

Als de winkels verantwoordelijk worden voor het afval van hun producten, in plaats van de consument, denk ik dat dit al een stap in de goede richting is.

Ook zouden er wat mij betreft nog veel meer chemische stoffen verboden mogen worden.

Kun je voorbeelden noemen van duurzame producten die je onlangs hebt aangeschaft? 

Het meest duurzaam zijn de producten die ik niet heb gekocht. Zo heb ik bijvoorbeeld sinds mijn jongste dochter er is, nog geen enkele keer nieuwe kleding gekocht. Ik heb veel gekregen van vriendinnen en de paar dingen die we nodig hadden, heb ik tweedehands gekocht.

Duurzame producten die ik al een tijd geleden heb gekocht zijn bijvoorbeeld bamboe tandenborstels, herbruikbare doekjes en schuursponsjes voor de keuken en een menstruatie cup.

Vind je dat je genoeg doet als het gaat om duurzaam leven? 

Het kan altijd beter. Ik ben er wel heel bewust mee bezig om zo duurzaam mogelijk te leven en probeer telkens weer nieuwe stapjes te maken.

Ik vind het een uitdaging om mijn leven steeds meer te verduurzamen maar het tegelijkertijd nog wel leuk en comfortabel te houden.  

Kirsten schoner

Als het gaat om ‘groener leven’ hoe kunnen we dat meer creëren vind jij? 

Ik denk toch dat er nog meer bewustwording mag komen. En dan bedoel ik niet dat we nog meer moeten ingaan op de negatieve gevolgen voor het klimaat, want dat weet iedereen inmiddels wel denk ik.

Maar om de mensen bewust te maken dat het helemaal niet moeilijk is om duurzamer te leven en dat sommige dingen juist praktischer zijn of je er bijvoorbeeld ook nog geld mee kan besparen.

Wat is je grootste ergernis, in het dagelijks leven, dat een negatieve invloed heeft op het milieu? 

Dat we in een wegwerp maatschappij leven. Is het kapot, dan kopen we toch wat nieuws? Er zijn ook zoveel goedkope producten die ervoor gemaakt zijn om maar kort te gebruiken en dan weer bij het vuil belanden.

Wat zou de belangrijkste boodschap zijn die je een kind zou willen meegeven als je dat nu op mocht voeden? 

Dat je niet veel nodig hebt om tevreden te kunnen zijn. Dat materiële dingen niet belangrijk zijn. Dat het vooral gaat om de kleine dingen in het leven. Dat je respect hebt voor de natuur en hier zoveel kracht uit kunt halen.

Wat is jou boodschap, quote of levensmotto? 

„Tel wat je hebt, niet wat je mist.“


Heb je de blog over de kracht van (on)kruiden van Kirsten gelezen >>>>

Reacties