Sandra Beckers
Ecologisch leven blog
Ien
Ecologisch leven blog

Sandra Beckers uit Heerlen

Ecologisch leven gast-blog!Wij zijn benieuwd hoe onze gasten denken over de Footprint die ze achterlaten op onze aarde en we vragen om dat met ons ‘allemaal’ te delen. In dit ecologisch leven blog kunnen we leren van onze gasten hoe we zuinig en ecologisch leven. Op naar een duurzaam leven.

Doe het op jouw manier, in jouw tempo. Dan blijft het ook leuk en blijf je gemotiveerd.

Onze gast deze week heten we van harte welkom

Sandra Beckers

Ik ben Sandra 43 jaar en woon in Heerlen.
Ik heb een webshop queenofvintage.nl en daar kun je  tweedehands en vintage kleding kopen.

Mijn hobby’s zijn: kringlopen, filmhuis en musea bezoeken, ook hou ik van wandelen en lezen.

Ik ben te vinden op Instagram queenofvintage1977 en op Facebook queenofvintage

Doe jij er iets aan om je (ecologische) voetafdruk te verkleinen en wil je dit met ons delen?  

Sinds ik heb ontdekt hoe blij ik word van tweedehands kleding én ik hiermee mijn ecologische voetafdruk verklein, ben ik ook op andere gebieden gaan kijken wat ik nog meer zou kunnen doen.

Zo scheiden wij ons afval, gebruiken een eigen boodschappentas, beperken we onze vleescomsumptie, nemen we zo veel mogelijk de fiets of ov, op reis met de trein, proberen we tweedehands te kopen waar het kan. 

Ik doe de was op zo laag mogelijke temperatuur en laat het lekker aan de (buiten)lucht drogen.  We gooien geen voedsel weg en eten het het de volgende dag. In een restaurant vraag ik gerust een "doggybag"' voor het overgebleven maaltijd.

Als je het één dag voor het zeggen zou hebben, welke maatregel richting de burger die een positieve invloed op het milieu zou hebben voer je dan in?

Vanuit de overheid zou er wat mij betreft meer betaald mogen worden voor vlees en vliegreizen. 

Gelukkig zijn de kiloknallers en vliegreizen voor 1 cent verleden tijd, maar het is nog steeds relatief goedkoop om te kiezen voor een stuk vlees op je bord of een vliegreis naar de zon.

Kun je voorbeelden noemen van duurzame producten die je onlangs hebt aangeschaft?

Ik koop mijn kleding (op ondergoed en sokken na) altijd tweedehands. Op mijn bruiloft vorig jaar droeg ik een super toffe vintage jurk.  

Ook spullen voor in huis probeer ik eerst altijd in de kringloop te vinden. Tijdens wandelingen in de buurt neem graag een kijkje in de biblio-take voor een leuk boek. 

Verder ben ik bezig mijn badkamer te verduurzamen. Zo heb ik onlangs wasbare wattenschijfjes en bamboe tandenborstels aangeschaft. 

En mijn eigen koffiebeker gaat altijd mee mee als ik onderweg ben. Mijn telefoon is refurbished en doet het na 3 jaar nog steeds prima.

Vind je dat je genoeg doet als het gaat om duurzaam leven?

Het kan natuurlijk altijd beter, maar ik vind dat je niet te streng moet zijn voor jezelf. Doe waar je plezier in hebt en wat bij jou past, anders hou je het niet vol. 

Zo heb ik bijvoorbeeld geen groene vingers, dus een moestuintje zie ik niet snel gebeuren.  Menstruatiecups zijn voor mij echt een brug te ver en zonnepanelen vind ik best een grote stap die veel onderzoek en investering vraagt. Dat schuif ik dan liever nog even voor me uit.

Sandra Beckers

Als het gaat om ‘groener leven’ hoe kunnen we dat meer creëren vind jij?

Groener leven is voor mij een mindset die begint met bewustzijn: welke keuzes maak ik nu en welke impact heeft dat op de aarde.  

Het is een proces waarin je steeds blijft onderzoeken naar wat bij je past en welke stappen je daarin wilt nemen. Op die manier blijf je ook gemotiveerd. 

Voor mij begon het bewustzijn met mijn ''ontdekking'' hoe tof tweedehands kleding is. Toen ik mensen op Instagram ging volgen, kwamen er steeds meer mensen op mijn pad die op hun eigen manier met duurzaamheid bezig zijn. 

Bijvoorbeeld @duurzamekeuzes, @duurzaamistedoen @duurzaamopkamers. Daar leerde ik hun tips voor een duurzaam leven. 

Om elkaar op deze manier te inspireren vind ik echt supertof. Zie dat ik nu in deze blog sta! 

Wat is je grootste ergernis, in het dagelijks leven, dat een negatieve invloed heeft op het milieu?

Zwerfafval: Het kan er bij mij niet in dat mensen zomaar iets op straat of in de natuur weggooien. Daar zou echt een fikse boete op moeten komen te staan. En een middagje verplicht afval rapen.

Wat zou de belangrijkste boodschap zijn die je een kind zou willen meegeven als je dat nu op mocht voeden?

Ik zou een kind willen meegeven hoeveel moois de aarde bieden heeft en dat we hier goed mee moeten omgaan.. Ik zou op een speelse manier leren welke duurzame stappen je zelf kunt zetten en dit ook aanmoedigen. 

Ook wil ik laten zien hoe leuk het is om in de natuur te zijn

Wat is jou boodschap, quote of levensmotto?Boodschap/ motto 

Niet meteen iets met duurzaamheid te maken heeft: Don't be like the rest of them darling is een uitspraak van Coco Chanel. 

Voor mij staat hij voor het vieren van je individualiteit, zelf nadenken en je eigen keuzes maken. Zowel in je kleding als de keuzes in je leven op bijvoorbeeld gebied van duurzaamheid. 

Doe het op jouw manier, in jouw tempo. Dan blijft het ook leuk en blijf je gemotiveerd.

Reacties