celina groothuizen
Ecologisch leven blog
Ien
Ecologisch leven blog

Celina Groothuizen uit Hoeksche Waard

Wij zijn benieuwd hoe onze gasten denken over het verkleinen van hun ecologische voetafdruk.
Iedere vrijdag is er weer een nieuwe gast die op een positieve manier een bijdrage levert aan
een groener leven

In dit ecologisch leven blog delen ze met ons wat ze ervoor doen en laten. Wij kunnen dan ook weer leren van onze gasten.

Mijn doel is al een jaar of 5 om zo weinig mogelijk afval te creëren

Hartelijk welkom Celina

celina groothuizen

Ik ben Celina Groothuizen, 33 jaar en woon in Hoeksche Waard. Ik ben maatschappelijk werker en Mindfulness & Compassie trainer.

Mijn hobby's zijn  reizen, avontuur, buiten zijn, aerial yoga, wandelen en doe een poging met tuinieren.

Je kunt me vinden op Instagram en Facebook

Hoe ziet je ideale droomplek eruit en heb je die al gevonden?

Nee nog niet gevonden. Maar wat ik een supertof idee zou vinden is om een soort plek te gaan creëren waar ik retraites kan organiseren voor mensen met stress en burn-out klachten.

Om even tot rust te komen maar ook te leren hoe je beter voor jezelf kan zorgen. Dit met gezonde voeding, beweging, coaching en meditatie. 

Als je een ander beroep zou moeten kiezen, wat zou dat dan zijn?

Ik denk dan meer iets in de voedingsleer. Ik ben nu bezig met een vegan lifestyle (2 jaar) en ik merk dat er steeds meer bekendheid van komt. Maar dat er toch nog meer nodig is om mensen van het standaard vlees, groenten en aardappels/pasta/rijst af te krijgen.

Doe jij er iets aan om je ecologische voetafdruk te verkleinen en wil je dat met ons delen?

Mijn doel is al een jaar of 5 om zo weinig mogelijk afval te creëren. Omdat ik er een sport van heb gemaakt om zo min mogelijk geld uit te geven, maak ik er steeds projecten van.

Soms moet je namelijk ook wel flink wat investeren en haal je het er pas later uit.

Ik heb wasbaar maandverband, recyclebare opzetstukjes voor de elektrische tandenborstel, stukken zeep, safety razor scheermes, afvalscheiding in de badkamer, uitwisbaar notitieblok voor mijn werk, whiteboard in mijn werkkamer en keuken, wasbare koffiefilters, wasbare schuurspons (niet geheel plastic vrij maar een betere oplossing), losse thee, koffie bonen etc.

Afgelopen jaar ben ik bezig geweest met mijn camping uitzet tweedehands te kopen. Dat lukt ook aardig moet ik zeggen. Ik kijk altijd eerst een tijdje op marktplaats (daar kun je een melding aanzetten voor iets wat je zoekt) en als ik het echt niet kan vinden of iets heel snel nodig heb dan koop ik het nieuw.

Meestal kies ik 1 a 2 projecten per maand/ half jaar uit waar ik dan mijn focus op ga leggen. Maar er mislukken ook wel eens projecten hoor.

Ik wilde graag van de plantaardige melk pakken af, dus toen begonnen met soya melk en amandelmelk zelf te gaan maken. Maar dat vond ik echt niet lekker dus voor nu neem ik het maar voor lief dat ik zo'n 3 pakken in de week verbruik.

Ik weet dat mijn auto het meeste verbruikt. Ik woon in het buitengebied dus ik doe mijn best steeds meer op de fiets te doen. Mijn werk laat me niet toe om mijn auto volledig te laten staan.

Misschien in de toekomst wel, maar voor nu is elke keer dat ik mijn auto laat staan en op de fiets ga een win/win.

 1. celina groothuizen

  Als je het één dag voor het zeggen zou hebben, welke maatregel richting de burger die een positieve invloed op het milieu zou hebben voer je dan in?

  Ik denk iedereen een plantaardige leefstijl en alleen het vlees/leer gebruiken van dieren die oud zijn of overleden zijn.

  Kun je voorbeelden noemen van duurzame producten die je onlangs hebt aangeschaft?

  Ik denk het bewust niet kopen van spullen.

  Vind je dat je genoeg doet als het gaat om duurzaam leven?

  Ik doe mijn best, maar het kan absoluut beter. Vooral qua auto gebruik.

  Wat is jou boodschap, quote of levensmotto?


  Stap je voor stapje! 
Reacties