nick jager
Ecologisch leven blog
Ien
Ecologisch leven blog

Nick Jager uit Rotterdam

Wij zijn benieuwd hoe onze gasten denken over het verkleinen van hun ecologische voetafdruk. Iedere vrijdag is er weer een nieuwe gast die op een positieve manier een bijdrage levert aaneen groener leven

In dit ecologisch leven blog delen ze met ons wat ze ervoor doen en laten. Wij kunnen dan ook weer leren van onze gasten. 

Echter zien we ze als een leerproces om de voetafdruk in het vervolg nog meer te verkleinen.   


Hartelijk welkom Nick

nick jager

Ik ben Nick Jager, 29 jaar en woon in Rotterdam. Ik ben inspecteur van vastgoed en installatietechniek (Duurzaam adviseur) ook ben ik medeoprichter van Channa's | Pure Food, Sparkling Life  

Mijn hobby's zijn Drone-piloot, Yoga, Spirituele ontwikkeling, koken, frisbee, lezen over het heelal/kosmos

Je kunt me vinden op Instagram, Pinterest en LinkedIn     

Hoe ziet je ideale Droomplek eruit, en heb je die al gevonden? 

Al enige tijd ben ik bezig met het visualiseren van mijn droomplek. Hoe ziet de omgeving eruit, hoe ziet mijn tuin eruit kijkend door het raam vanaf de bank. Hoe ziet mijn woning eruit, met x aantal slaapkamers, de mooie keuken en badkamer niet te vergeten. En waar worden al deze mooie dromen gelokaliseerd?                   

Voor zover ik nu de wereld heb mogen zien tijdens reizen, de cultuur heb mogen snuiven van verschillende bevolkingsgroepen. Heb ik mijzelf het meest thuis gevoeld in het noorden van Italië.

Een klein berg plaatsje, niet meer dan 20 minuten verwijderd van de zee en twee à drie uur rijden vanaf het mooiste/grootste skigebied van Europa (De Dolomieten) genaamd Alassio. Het idee is op Channa’s op te bouwen en te vertrekken naar Italië. 

Het gevoel van geluk is een emotie, een emotie dat van binnenuit de kern van je ware zelf komt. Ik noem het een state of being, niet iets dat je krijgt door spullen/materialen. Het is een gevoel dat je eerst wilt ervaren door jezelf en met jezelf voordat je het deelt met een ander.

Stel dat je bijna alles al hebt in het leven: Geld op de bank, droomplek, mooie kleding, dure auto. Maar als je dit alles weg neemt, kan je dan nog gelukkig zijn? Jezelf aankijken in de spiegel? Ik geloof dat geluk van binnenuit komt, diepste kern van jezelf.

Door jezelf lief te hebben, te doen wat jou ECHT gelukkig maakt, te doen wat je ECHT leuk vindt. Vind hier comfort en geluk in, de rest zijn mooie verrijkingen in het leven. De spullen, geld, materialen en een liefdes partner.

Redt eerst jezelf, voordat je een ander probeert te redden.                    

Als je een ander beroep zou ‘moeten’ kiezen wat zou dat dan zijn? 

 Mijn ouders vertelde mij altijd dat ik alles kon doen en worden als ik later groot was. Dus mijn grootste droom als kleine jongen was om een brandweerauto te worden (er kan veel, maar helaas was dit niet mogelijk mam), dus leek mij straaljager-piloot een goeie vervanger. 

Terugkijkend zou ik dit niet meer willen, oorlog voeren is overbodig en kost onnodig levens. Ik geloof dat wat ik nu doe met een reden is en elke stap die ik zet nodig is om mijn ‘best self’ te kunnen zijn.

Wie dat is, waar dat is en met wat dat is. Zou niet uit hoeven maken zolang ik maar iets blijf doen waar ik volledig achter sta en elke dag plezier uit haal. 

Maar om dan toch nog te ‘moeten’ kiezen, duurzaam astronaut. Bestaat dit? Nog niet, maar op een dag zal ik de eerste duurzame astronaut zijn.

Want de aarde hoeft niet de enige plek te zijn waar de mens zal voort bestaan. Want op een dag is ook de aarde overvol en is een nieuwe plek om de mens voort te laten bestaan wellicht in space of op een nieuwe planeet wel de oplossing tegen de vernietiging van de mens en moeder aarde (Gaia)  


nick jager

Doe jij er iets aan om je ecologische voetafdruk te verkleinen en wil je dit met ons delen? 

Samen met mijn partner leven wij een zo duurzaam mogelijk leven, maar ook wij maken ‘schoonheidsfoutjes’. Echter zien we ze als een leerproces om de voetafdruk in het vervolg nog meer te verkleinen.                  

Hoe wij dit precies doen? 

Wij eten 90% biologisch en streek/seizoen-producten, eten nauwelijks tot geen vlees/vis, doen aan duurzame vakanties/uitjes, kopen tweedehands spullen, tevens douchen wij koud met alle voordelen voor het lichaam, mind en milieu, wij gebruiken zoveel mogelijk natuurlijke (voedings-)middelen            
Als je het één dag voor het zeggen zou hebben, welke maatregel richting de burger die een positieve invloed op het milieu zou hebben voer je dan in?

Tijdens mijn 24 uur heerschappij zou ik een verbod leggen op het gebruik van pesticide en groeihormonen van fruit en groentes. Je fruit gaat er mooier uit zien en je groentes zullen sneller groeien.

Maar dit alles ten koste van de hoeveelheid energie in biologisch fruit en groente, het vergallen van het milieu en de bodem. De bodem die sneller uitput dan bij biologische of biodynamische teelt. 

Het is niet makkelijke een maatregel te kiezen, want willen we als ecologische pioniers niet veeeeel meer veranderen? Bovenstaand was het eerst wat in mijn hoofd op kwam.

Dit omdat ik voeding het belangrijkste vind en geloof en voor blijf strijden dat iedereen op de aarde (h)eerlijk voedsel kan eten tegen een eerlijke prijs.                    

Kun je voorbeelden noemen van duurzame producten die je onlangs hebt aangeschaft?    

Ik leef mijn leven volgens de ‘3-6-9 theorie’ van uitvinder Nikola Tesla. ‘Als je de grootsheid van de drie, zes en negen kende, zou je een sleutel tot het universum hebben’. Ik geloof in de kracht van drie, en dus mijn top drie duurzame producten die ik onlangs aanschafte zijn:                   

1. Groundies | Urban Barefootwear
Energie neutrale schoenen, waarmee je alle voordelen ervaart van op blote voeten lopen zonder de nadelen. Zoals geaard zijn, real feel blote voeten, bevordert een gezonde loopstijl, verbetert je coördinatie, maakt voetspieren sterker en voorkomt verkeerd uitgelijnde voeten en orthopedische problemen.                   

2. Eigen gemaakte salon tafels, met boomstammen van omgewaaide bomen. De tafelpoten zijn tweedehands van marktplaats, dus maakt dit een deels aangeschaft product.                    

3. Voor ons eigen voedingsproduct hebben wij onlangs, voor nu de duurzaamste koker/tube besteld. Wij leveren als startende onderneming en personen graag iets in om het milieu te ontlasten en zelf financieel de lasten te dragen.   


nick jager               

Vind je dat je genoeg doet als het gaat om duurzaam leven? 

Och wat een pijnlijke vraag!

Houdt het ergens op? Stopt het ergens? Doe ik genoeg mijn best om duurzaam te leven? Kan ik nog duurzamer leven? Wat dien ik te doen om nog duurzamer te leven? 

Vol zelfliefde weet ik dat ik persoonlijk genoeg doe om zo duurzaam mogelijk te leven. Tevens weet ik dat de weg nog lang is, in een snel veranderende wereld.

Maar ik leef een leven zonder haast, elk klein beetje en steentje dat ik of iemand bijdraagt helpt de mensheid en de wereld te verbeteren.        

Als het gaat om ‘groener leven’ hoe kunnen we dat meer creëren vind jij?                    

Dit kun je creëren door in je eigen frequentie/wereld groener te leven. Je steen bij te dragen aan het redden van de mensheid en Gaia. Door de energie/frequentie die jij uitzend zullen mensen dit van zelf oppakken en het imiteren.

Door erover te praten en te delen wat je ervaringen zijn op het gebied van groener leven, zal men dit kunnen overnemen.                    

De wat saaiere kant maar zeker niet onbelangrijk is door elke vier jaar slim/groener te stemmen tijdens de verkiezingen.

Dus wat ik hier mee wil zeggen is je stem te laten horen doormiddel van praten, maar ook tijdens het inkleuren van het bolletje met het rode potloodje.                    

Raise awareness en zet je beste beentje voor! Alle kleine beetjes samen, maakt weer impact! 

Wat is je grootste ergernis, in het dagelijks leven, dat een negatieve invloed heeft op het milieu? 

Als ik zou ‘moeten’ kiezen, zullen dit de visnetten zijn. Bijna de helft (46%) van het plastic in de zee bestaat uit achter gelaten visnetten (ook wel spook-netten genoemd).

Echter voelt het niet als een ergernis, we kunnen ons wel druk maken over wat andere doen, of hoe zij bepaalde dingen doen. Ik vind dit vooral zonde van mijn goed bruikbare energie, die ik kan inzetten om iets nuttigs te doen voor het milieu I.P.V. gaan zitten kniezen, brommen of mopperen op een ander waar je 99.99% van de tijd niets mee bereikt. 

Ook hier sta ik erachter dat het vanuit jezelf dient te komen en niet van buitenaf. Verandering begint bij jezelf, met de juiste frequentie zal men je vanzelf volgen omdat jij doet wat goed is voor de mensheid en moeder aarde. 


nick jager

Wat zou de belangrijkste boodschap zijn die je een kind zou willen meegeven als je dat nu op mocht voeden?

Dat het een ziel is, die gekomen is op aarde om een ervaring op te doen. Doormiddel van energie uit het quantum veld zelf sturing kan geven aan hoe het leven zal verlopen.

Dat alles op het juiste moment in het leven wordt aangeboden en je nooit meer aangeboden krijgt dan je daadwerkelijk aan kan. 

And last but not least: Zorg goed voor je drie harten: Het hart van moeder aarde, het hart in je lichaam en het hart van je hogere zelf/je ziel. 

Wat is jou boodschap, quote of levensmotto? 

De gelukkigen zijn degenen die elke gelegenheid aangrijpen en elke levenservaring omzetten in waarheid zoekend avontuur. Ze eindigen vol met diepere dimensies van plezier en spirituele bevrediging.

                                             


Reacties