Badkamer plasticvrij
Duurzaam leven
Ief
Duurzaam leven

Choose teethcare, geen tube tandpasta meer in je badkamer!

Nog niet zo heel lang geleden werd ik door een vriendin op Instagram attent gemaakt op de bamboe tandenborstels en tandpastatabletten van choose teethcare. 

Nou had Ief, mijn lieve man, al een keer bamboe tandenborstels meegebracht maar daar was ik niet zo enthousiast over.  

Het waren in mijn ogen veel te zachte borstels wat ik niet prettig vind. Ik heb dus reden te meer om eens in contact te treden met Pim van Choose teethcare  en meer informatie over de Choose tandpastatabletten te krijgen.

Dus zocht ik via Instagram contact en kreeg al snel een enthousiaste reactie van Pim terug. Hij had onze website bekeken en is van mening dat we elkaar uitstekend aan kunnen vullen. 

Wij met onze website kunnen weer wat meer aandacht voor choose teethcare genereren. Aan de andere kant kunnen zij ons en anderen van de tube tandpasta afhelpen in onze badkamer! 


Een dikke win/win situatie dus!


Ik heb na het contact dan ook een bestelling geplaatst bij choose teethcare voor een eerste (proef)zending. Het leuke hierbij is dat Pim vertelde al wel naar Duitsland en Frankrijk te verzenden  maar dat Scandinavië en dan met name Zweden nog onontgonnen terrein voor ze is. 

Wie weet heb ik zo wel de eerste stap gezet naar een geheel nieuwe markt voor de producten van Choose teethcare?!

90-tabsBeetje meer weten >>>

Tien pluspunten

En zo is het gekomen dat we vorige week, slechts 3 dagen na bestelling(!), ons pakketje van binnen kregen. Hier in Zweden is ervoor gekozen om pakketten die aan particulieren worden gestuurd via afhaallocaties bij de mensen te krijgen. 

Het grote voordeel hiervan is dat de uitstoot van CO2 door vrachtauto’s en bestelbusjes enorm wordt terug gedrongen.

Je kunt je wel voorstellen dat al die PostNL en DHL busjes die dagelijks door jouw wijk rijden veel uitlaatgassen achter laten. Op de Zweedse manier is dit een stuk minder. 

Dat betekent dat we als we boodschappen doen in de supermarkt bij de postbalie onze pakketjes ophalen. Er zijn zelfs al locaties waar je bij een onbemande post je leveringen ophaalt. 

Dit werkt dan met een scan-code waarmee je een kastje openmaakt waarin jouw pakket ligt, super handig! Maar dat even terzijde.

Aldus thuisgekomen kunnen we eens naar het pakketje gaan kijken en de komende tijd de producten gaan testen. Ik zal jou hier deelgenoot maken van mijn ervaringen met deze milieuvriendelijke tandpasta in de vorm van tandpasta tabletjes. En natuurlijk ook de bamboo toothbrush.

Gerecyclede verpakkingsmaterialen

Wat direct opvalt aan het pakketje is dat er gekozen is voor duurzame verpakkingsmaterialen zoals gerecycled papier en karton. Dus geen plastic blisters en bolletjes plastic bijvoorbeeld.

Na wat ik al aan informatie op de website van Choose teethcare had gelezen had ik ook eigenlijk niet anders verwacht natuurlijk! Pluspunt nummer 1!

Kies gebitsverzorging

Bamboo plan

Als ik dan verder ga met uitpakken valt de grote bamboekoker op. Deze is bedoeld om je bamboo toothbrush na gebruik in op te bergen. 

De koker is zoals gezegd gemaakt van het duurzaam gekweekte en sterke bamboe. Dat geld ook voor de meegeleverde tandenborstels! Ook deze zijn van bamboe en zijn uitneembaar in 2 gedeelten. Pluspunt nummer 2!

Je hebt het handgreep-gedeelte en het borstel-gedeelte. Het voordeel hiervan is dat je slechts enkele malen per jaar het borstelgedeelte hoeft te vervangen wat veel materiaal, productiemiddelen en transport wegneemt. 

Als je een Refill-abonnement afneemt van Choose teethcare krijg je dan ook telkens alleen het borstelgedeelte vervangen! En de tandpasta tabletjes aangevuld, natuurlijk! Pluspunt nummer 3!

En dan de tandpasta! Je spreekt hier niet over tandpasta maar over tandpasta tabletten. Bij ontvangst zitten de tandpasta tabletjes ook weer in een zakje gemaakt van gerecycled papier. 

Dit kan zonder probleem met al het andere papier prima herbruikt worden. Pluspunt nummer 4!

Om de tablets goed in je toilettas of op je wastafel te bewaren is er een mooi rond bamboe doosje meegeleverd. Hierbij is wel gebruik gemaakt van een metalen binnenwerk om de tandpastatabletten goed luchtdicht en vochtvrij te kunnen bewaren. Het doosje kan door zijn formaat zonder probleem mee in je toilettas! Pluspunt nummer 5

Dan de werking van de tandpastatabletten. Als je je tanden gaat poetsen neem je eenvoudig 1 tabletje in je mond en kauwt deze kapot. Met een natte tandenborstel kun je nu gaan poetsen. 

Ik moet zeggen dat ik in het begin een beetje moest wennen aan de werking van de milieuvriendelijke tandpasta. En dan vooral het mondgevoel eigenlijk.

De tandpasta tabs veroorzaken namelijk niet hetzelfde schuimende effect wat je van een reguliere tandpasta gewend bent.  Het is net of je aan het tanden poetsen bent zonder tandpasta ;-)!

Maar zoals gezegd is dat gewoon even wennen. Het effect op je tanden is wel heel goed, ze voelen heel erg goed schoon aan. De toothpaste tabs zijn helemaal vrij van microplastics die wel meestal in andere tandpasta’s aanwezig is. 

Deze microplastics, het woord zegt het al, zijn microscopisch klein, en worden door het menselijk lichaam gewoon afgevoerd. De fabrikanten van tandpasta voegen ze toe voor het ‘scrubbende’ effect op je tanden. 

Probleem is echter dat ze wel in het milieu terecht komen en dan met name in het water, waar veel dieren er behoorlijke last van hebben. Dat probleem is dus met de tandpasta tabletten van Chooseteethcare opgelost!  Pluspunt nummer 6!

Wat ook nog als een voordeel van het gebruik van de tandpasta tabletten gezien kan worden is het feit dat je geen tandpasta meer weg gooit. 

Heel vaak doe je namelijk teveel tandpasta op je tandenborstel die er vaak bij het onder de kraan houden al afvalt! Dit spoel je dan toch altijd weer gewoon weg, doodzonde! 

Ben je uiteindelijk je tanden aan het poetsen zonder tandpasta of in ieder geval heel weinig!

Ken jij dat ook dat vervelende feit dat je nooit echt alle tandpasta uit je tube gewrongen krijgt? Nou, ik wel! 

Sta je daar voor je wastafel te knijpen in die tube tandpasta en dan krijg je nog dat laatste beetje er niet uit. Op deze 2 manieren schijnt er 5 tot 20% tandpasta gewoon weggegooid te worden. 

Ook dat probleem is met de tandpasta tabletten opgelost. Pluspunt nummer 7!

Tandpasta tabs

De Choose teethcare tandpasta tabletjes zijn samengesteld met een team van specialisten op het gebied van tandverzorging. Hieraan hebben meerdere tandartsen en tandhygienisten bijgedragen.

Voor het kunnen voldoen aan allerhande regels op gebied van consumentenveiligheid is The Regulatory Company uit Den Haag ingezet. Hierdoor weet je als consument dat je veilig gebruik kunt maken van de tabletten. Pluspunt nummer 8!

Dierproefvrije tandpasta

Bij de samenstelling en ontwikkeling van de tandpasta tabs wordt geen gebruik gemaakt van proefdieren. Het is dus een dierproefvrije tandpasta.

Ook zijn de tabletten geheel vegan wat ze geschikt maakt voor een heel grote en brede doelgroep. Hierdoor passen de producten van Choose teethcare wat mij betreft uitstekend in een duurzaam leven

In ieder geval in mijn idee en manier van een duurzaam leven. Pluspunt nummer 9!

Zoals al aangehaald zijn dus de tandpastatabletten en de tandenborstel een heel goede manier om duurzamer te leven. 

Ze dragen bij aan een plastic-vrije toekomst en laten een kleinere foodprint achter op de aarde. En dat kun je dus al bereiken door gewoon op een ‘andere manier’ je tanden te gaan poetsen. 


Super makkelijk toch, waarom zou je hier niet voor kiezen?


Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Naast alle hiervoor beschreven voordelen van de duurzame tandverzorging producten van chooseteethcare draag je ook nog bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

Wat is namelijk het geval, chooseteethcare stelt 1 euro beschikbaar van alle bij hen afgesloten refill abonnementen voor de tandheelkundige zorg voor kinderen in Kenia.

Hiervoor hebben ze zich aangesloten bij de Dutch Dental Care Foundation, kortweg de DDC. Dit is een stichting die is opgericht met het doel om de mensen in Kenia een beter gebit te bezorgen. 

Het blijkt namelijk dat mensen met een gezond gebit over het algemeen ook een betere algehele gezondheid hebben. En zoals jij en ik weten is een goede gezondheid voorwaarde nummer 1 voor een gelukkig(er) leven en meer kansen op welzijn! Pluspunt nummer 10!

Hoeveel meer pluspunten jij nodig hebt weet ik niet, maar voor mij is dit voldoende. Uiteraard is ook de kwaliteit van de mondverzorging een heel belangrijk gegeven. 

En nu na drie weken poetsen met de chooseteethcare producten ben ik ervan overtuigd dat het daarmee wel goed zit. 

Mijn tanden voelen bijzonder schoon aan en ook met mijn adem is niets mis. De tandenborstel ligt lekker in de hand en je kunt met de borstel overal goed bij. De borstel is van een prima hardheid en het bamboe is sterk genoeg.


Kies gebitsverzorging


Trial Kit Refill Plan

Mocht je eerst een proefpakket aan willen schaffen dan kan dat ook. Je kunt voor 7 dagen een test-pakket met tandpastatabletten aanvragen waarna je dit om kunt zetten in een abonnement. 

Bij het testpakket betaal je alleen de verzendkosten van € 2,99. Ook kun je gewoon eenvoudig zonder abonnement bestellen in de vorm van verschillende Refill pakketten. 

Het gebruiken van de producten van Choose teethcare geeft mij een goed gevoel. Het brengt mij weer een beetje beter in de goede richting naar een duurzaam leven. 

Net zoals het scheiden van afval, het bewust omgaan met energieverbruik en het eten van minder vlees. Allemaal kleine beetjes die helpen naar een beter milieu, een gezondere aarde. Voor nu en de toekomst van onze kinderen en alle generaties daarna!

Iedereen, de onverschilligen daargelaten, draagt inmiddels zijn steentje bij voor een beter milieu. En iedereen doet dat op zijn of haar manier. Een manier die bij je past en die bij je levenswijze past. 

Dat is een bijzonder goede zaak en ik zou dan ook zeggen “Ga zo door”! Samen maken we het verschil als het gaat om een duurzaam leven!

Reacties