Mila Duterloo uit Bussum
Ecologisch leven blog
Ien
Ecologisch leven blog

Mila Duterloo uit Bussum


Mijn droom is te studeren in China en daar het plastic probleem aan te pakken.
Mila Duterloo


Ecologisch leven gast-blog!

Wij zijn benieuwd hoe onze gasten denken over de Footprint die ze achterlaten op onze aarde en we vragen om dat met ons ‘allemaal’ te delen. In dit ecologisch leven blog kunnen we leren van onze gasten hoe we zuinig en ecologisch leven. Op naar een duurzaam leven!

Onze gast deze week heten we van harte welkom,


Mila Duterloo

Hallo hier is Mila Duterloo, 19 jaar jong en woonachtig in Bussum.

Ik zit nog op school op het Grafisch Lyceum Utrecht. Ik volg de opleiding Webdesign en momenteel loop ik stage bij het duurzame bedrijf Seenons.

Een grote hobby van mij is ondernemen en het leren van Chinees

Je kunt me vinden op;  Instagram, Facebook, & Youtube

Boodschap die ik mee wil geven;
Door een kind plasticvrije alternatieven aan te leren, raken ze eraan gewend en wordt het normaal voor hun.

Hoe ziet je ideale Droomplek eruit, en heb je die al gevonden? 

Mijn ideale droomplek heb ik nog niet gevonden, maar mijn droom is uiteindelijk te studeren in China en daar het plastic probleem aan te pakken. Volgend jaar september ben ik van plan om in China 4 jaar te studeren. Het lijkt mij heel gaaf om uiteindelijk in Singapore te wonen en werken.

Ik vind die stad zo fascineert het lijkt alsof je in een andere wereld bent!

Als je een ander beroep zou ‘moeten’ kiezen wat zou dat dan zijn?

Ik zou altijd al iets in de TV wereld willen doen, presenteren lijkt mij heel gaaf! Een eigen TV show hebben zou ik heel cool vinden. Ik ben nu Chinees aan het leren en zou het ook gaaf vinden om voor de Nederlandse televisie een serie te maken over China.

Doe jij er iets aan om je (ecologische) voetafdruk te verkleinen en wil je dit met ons delen?

Ja zeker, naast mijn eigen bedrijf en alle verzorgingskits die ik verkoop en ook zelf gebruik, gebruik ik ook andere duurzame plasticvrije producten. Zo verwijder ik mijn make-up met kokos vet. Dat werkt veel beter dan al het andere en is beter voor het milieu en voor jezelf. Op naar een plasticvrij leven!

Ook probeer ik minder vlees te eten, en mensen erop aanspreken als afval op de grond gooien of het zelf op te rapen.Mila Duterloo TraveliiciousAls je het één dag voor het zeggen zou hebben, welke maatregel richting de burger die een positieve invloed op het milieu zou hebben voer je dan in?

Ik zou als regel invoeren dat in in supermarkten geen plastic verzorgingsproducten verkocht mag worden als dag niet nodig is. Dat je bijvoorbeeld in supermarkten shampoo bars in de schappen ziet liggen en tandpasta in een glazen potje.

Ook zou ik het afschaffen van groente/fruit dat verpakt zit in plastic. Ik vind dit namelijk echt overbodig en nergens voor nodig.

Kun je voorbeelden noemen van duurzame producten die je onlangs hebt aangeschaft? 

Ik gebruik sowieso producten van mijn eigen bedrijf zoals: Shampoo bar, Body bar,

Bamboe tandenborstel, tandpasta in een glazen potje, bamboe kam, plasticvrije deodorant en een bamboe tandenborstel, ook gebruik ik huidverzorging producten van duurzame merken.

Als make-up remover gebruik ik kokosvet. Voor elk plastic product wat ik gebruik zoek ik eerst een plasticvrij product, want die bestaan er ook en het is beter voor het milieu. Zo ben ik bewust bezig met het verminderen van single use plastic verbruik.

Vind je dat je genoeg doet als het gaat om duurzaam leven?

Ja zeker, vooral voor mijn leeftijd. Veel vriendinnen van mij zijn er niet zo erg mee bezig als ik. Ik probeer ze dan over te halen om over stappen naar plasticvrije producten of geef dat voor hun verjaardag om daarmee kennis te maken.

Als het gaat om ‘groener leven’ hoe kunnen we dat meer creëren vind jij?

Vooral door bij jezelf na te gaan of je bijvoorbeeld een shampoo in een plastic verpakking wel echt nodig is. Want je kunt dit makkelijk vervangen voor een shampoo bar. Zelfde geldt voor een plastic tube tandpasta dit kun je vervangen door tandpasta in een glazen potje.Traviliciouskit


Wat is je grootste ergernis, in het dagelijks leven, dat een negatieve invloed heeft op het milieu?

Ik irriteer mij de laatste tijd heel erg aan dat je overal op de grond en in de natuur mondkapjes ziet liggen. Door het Coronavirus merk ik dat mensen al minder bezig zijn met duurzaamheid en creëren we door de mondkapjes een nieuw probleem.

Wat zou de belangrijkste boodschap zijn die je een kind zou willen meegeven als je dat nu op mocht voeden?

Ik zou een kind meegeven om al het plastic dat zij eenmalig gebruiken niet aan te schaffen en een alternatief te zoeken. Er zijn zoveel alternatieven voor al het single-use plastic alleen denken wij er niet snel aan om dat te onderzoeken.

Je kunt met kleine stapjes beginnen zoals plasticvrije verzorgingsproducten te gebruiken. Een kind leer je van jongs af aan om zijn haren te wassen met verzorgingsproducten in plastic verpakt en tanden te poetsen met een plastic tandenborstel.

Door een kind plasticvrije alternatieven aan te leren, raken ze daaraan gewend en wordt het normaal voor hun.

Wat is jouw boodschap, quote of levensmotto? 

Je leeft maar 1 keer dus haal het beste uit je leven. Alle kansen grijpen en blijven dromen en je natuurlijk door niemand laten tegenhouden en nooit opgeven! Als je iets wilt ga ervoor met de volle 100%.

Alle kansen grijpen en blijven dromen laat je door niemand tegenhouden en geef nooit op!
Mila DuterlooHeb je het blog van Mirjam Looij al gelezen


Reacties