Trientje Blenkers uit Voorschoten
Ecologisch leven blog
Ien
Ecologisch leven blog

Trientje Blenkers uit Voorschoten

De wereld groener maken begint wat ons betreft zeker ook in de keuken, want een groenere wereld
is wat mij betreft ook een gezondere wereld.
Trientje Blenkers van de Veganistische keuken

Ecologisch leven gast-blog!

Wij zijn benieuwd hoe onze gasten denken over de Footprint die ze achterlaten op onze aarde en we vragen om dat met ons ‘allemaal’ te delen.

In dit ecologisch leven blog kunnen we leren van onze gasten hoe we zuinig en ecologisch leven.
Op naar een groener leven!

Onze gast deze week heten we van harte welkom

Trientje Blenkers

Mijn naam is Trientje Blenkers, ik ben 36 jaar, geboren en getogen op het Drentse platteland. Inmiddels woon ik alweer heel wat jaren samen met mijn man Peter, onze dochter Demi van 8 en onze zoon Jip van bijna 2 in Voorschoten, een heel mooi dorp tussen Leiden en Den Haag.

Ik ben voedingskundige en heb een eigen bedrijf, samen met mijn man Peter: De Veganistische Keuken waarmee we per 1 januari een hele toffe stap zetten en dat is het openen van onze eigen online Healthy Vegan Academy!

Je kunt mij vinden opFacebook & Instagram

Boodschap die ik mee wil geven;

Kies voor optimale gezondheid en maak daarvoor de keuzes die nodig zijn.
Zelf ben ik die optimale gezondheid lang kwijt geweest en dan besef je pas hoe belangrijk het is.

De veganistiche keuken

Hoe ziet je ideale Droomplek eruit, en heb je die al gevonden?

Momenteel wonen we in een mooi licht appartement in een kindvriendelijke woonwijk. Mijn ideale droomplek is een mooi grachtenpand in Leiden.

Als je een ander beroep zou ‘moeten’ kiezen wat zou dat dan zijn?

Ik begon ooit met een opleiding aan het TIO, een particuliere opleider in toerisme en hospitality die ik succesvol voltooide en heb een afgeronde opleiding marketing en communicatie.

In beide ook gewerkt, maar ik zou echt niet anders willen dan dat ik nu doe! Mijzelf om laten scholen tot voedingsdeskundige was de beste beslissing ooit en ik volg nog regelmatig bij- en nascholingen en dit is mijn weg, vooral in de vorm waarin we het nu hebben gegoten met de Healthy Vegan Academy. Ik kom iedere dag met veel energie uit mijn bed.

Doe jij er iets aan om je (ecologische) voetafdruk te verkleinen en wil je dit met ons delen?

Wij zijn veganist en zijn zeer zuinig qua waterverbruik. Daarnaast proberen we afval te reduceren, gooien nauwelijks eten weg en kopen ook veel 2e hands om dat weer op te knappen en te gebruiken. Ook doen we veel met OV, fiets en lopend.

Als je het één dag voor het zeggen zou hebben, welke maatregel richting de burger die een positieve invloed op het milieu zou hebben voer je dan in?

Ik zou het produceren en verkopen van kiloknallers echt gaan verbieden. Als je dan vlees wilt eten, moet je er ook een eerlijke prijs voor willen betalen.

Trientje Blenkers

Kun je voorbeelden noemen van duurzame producten die je onlangs hebt aangeschaft?

Een 2e hands kast  en klok.

Vind je dat je genoeg doet als het gaat om duurzaam leven?

We kunnen vast en zeker meer doen. Zelf vind ik het heel ‘normaal’ wat we doen, maar ik merk het vooral als we ergens anders komen. Dan merk ik dat we wel veel meer doen dan ‘gemiddeld’ en elke stap extra is natuurlijk wel weer mooi, dus we blijven wat dit onderwerp betreft in beweging.

Als het gaat om ‘groener leven’ hoe kunnen we dat meer creëren vind jij?

Wij zijn natuurlijk iedere dag bezig met het ons inzetten voor een gezonder en groener leven met de Veganistische Keuken. Plantaardig leven wordt nog veel gezien als lastig en afwijkend, daarnaast als het op voeding aankomt als een voedingspatroon waarbij je tekorten zou oplopen.

De natuur heeft je bijna alles te bieden wat je nodig bent, dus ga terug naar de natuur en leef hiermee in verbinding. Heb je behoefte aan zoet, pak een lekker stuk zoet fruit en ga niet voor een zak koek of snoep.

De wereld groener maken begint wat ons betreft zeker ook in de keuken, want een groenere wereld is wat mij betreft ook een gezondere wereld.

Healthy vegan academy

Wat is je grootste ergernis, in het dagelijks leven, dat een negatieve invloed heeft op het milieu?

Dat er niet nagedacht wordt over hoe men leeft en welke impact dat heeft en dan bedoel ik alle facetten, waterverspilling, het eten van ‘kiloknaller’ vlees, energieverbruik e.d.

Wat zou de belangrijkste boodschap zijn die je een kind zou willen
meegeven als je dat nu op mocht voeden?

We voeden nu 2 kids op en die geven we mee dat ze niet alleen op de wereld zijn en dat ze alles dat leeft lief moeten hebben en goed moeten omgaan met de spullen die ze hebben. Daarnaast natuurlijk dat gezondheid begint bij goede voeding, weinig stress en beweging.

Wat is jou boodschap, quote of levensmotto?

Kies voor je gezondheid, het is je meest kostbare bezit!
Trientje Blenkers van de veganistische keuken

Reacties