De Veganistische Keuken & Healthy Vegan Academy
Ien

De Veganistische Keuken & Healthy Vegan Academy

Deze week in onze blog laten we je kennis maken met De Veganistische Keuken. Sinds deze maand is Ecofoodprint een eerste samenwerking aangegaan met dit nog jonge platform voor veganisten en iedereen die volledig plantaardig wil eten en leven.

Op vragen als; bestaat er een vegan ei vervanger of is veganistisch eten lekker ben je bij Trientje en Peter aan het goede adres!


Whole food plant-based

Het is niet zo dat wij per se kiezen voor whole food plant-based eten en leven maar we dragen de gedachte die hier achter zit wel een heel warm hart toe. Namelijk dat gezond eten leid tot een gezond leven en gezond lichaam en eveneens dat de vegan life-style bijdraagt aan een duurzamere samenleving.

Wil jij ook meer weten over de vegan lifestyle dan zou je de website deveganistischekeuken.nl zeker moeten bezoeken. Je maakt via de website kennis met Trientje (36) en Peter (40) die er enkele jaren geleden voor gekozen hebben om volledig plantaardig te gaan eten.Je leest de persoonlijke motivatie die tot deze stap heeft geleid in een aangrijpende blog van Trientje n.a.v. de geboorte van hun tweede kindje Jip. Trientje is als orthomoleculair voedingsdeskundige bijzonder goed thuis in de wereld van gezond eten en gezond leven. En deze kennis heeft ze voor zichzelf aangewend om te herstellen van de zware gevolgen van deze zwangerschap en bevalling.

Overheerlijke veganistische recepten

Trientje zet haar kennis ook in om jou te begeleiden naar een gezonder eetpatroon middels een persoonlijke voedingscheck en een Optimaal Fitpakket. Ze doet dit o.a. vanuit haar persoonlijke ervaringen op dit vlak en kan zo dus als een betrokken coach met jou aan de slag gaan.

Peter is de partner van Trientje en van hem komt de enorme kennis en ervaring op het gebied van koken zeer goed van pas op de website deveganistischekeuken.nl. Peter is namelijk werkzaam als kok en dat zie je meteen terug in de heerlijke verantwoorde veganistische recepten op de website.

Je krijgt niet alleen maar recepten via de de Veganistische Keuken aangeleverd maar ook nog eens heel veel informatie over veganistische producten. Wist je bijvoorbeeld van het bestaan van edelgistvlokken?

Nee, nou ik ook niet totdat ik kennis maakte met de veganistische keuken. Hierdoor weet ik nu dat je edelgistvlokken uitstekend kunt gebruiken als een soort vervanger voor geraspte Parmezaan voor over je pasta! Niet alleen heel erg lekker maar ook nog eens barstensvol met vitaminen!

Zo vraag ik me al enige tijd af hoe veganisten, tijdens het bakken bijvoorbeeld, een ei in een recept vervangen. Bestaat er zoiets als een vegan ei vervanger?Ik weet namelijk niet anders dat je bij het pannenkoeken bakken eieren gebruikt voor een lekker luchtige pannenkoek.

En ook als je een cake of taart bakt gebruik je vaak een ei en plantaardige zuivel voor luchtigheid in je baksel. Worstel jij ook met dit soort vragen dan moet je zeker bij De Veganistische Keuken de pagina voedingsweetjes eens openen. Ik kwam geloof ik wel 5 vervangers voor een ei tegen die prima te gebruiken zijn!

Wat Trientje en Peter ook erg goed doen is de illustratie van de recepten met prachtig fotomateriaal, het water loopt je gewoon in de mond! Nooit geweten dat veganistische gerechten er zo lekker uit kunnen zien.

We hebben spontaan enkele recepten uitgeprobeerd en er heerlijk van genoten. Sommige recepten worden voorzien van een kostenberekening en uitgebreide uitleg van de voedingswaarde in calorieën, eiwitten, koolhydraten, vetten en vezels. En als je dat nog niet voldoende info vind krijg je soms zelfs een uitsplitsing in mineralen en vitaminen!

Healthy Vegan e-kookboek

Wil je graag een naslagwerk in je bezit hebben van al de heerlijke veganistische recepten van de Veganistische Keuken ? Dan is misschien het Healthy Vegan e-kookboek iets voor jou? Zoals de naam al zegt betreft het hier een digitaal e-kookboek wat je op elk gewenst moment kunt raadplegen.

Je krijgt een 50-tal heerlijke gezonde veganistische recepten voor je maaltijden van ontbijt, lunch en diner en zelfs allerlei tussendoortjes, snacks, sauzen en smoothies zijn opgenomen in het  Healthy Vegan e-kookboek.

De recepten welke worden aangeleverd zijn vrij van toegevoegde suikers, ze zijn gluten-free en vrij van oliën en natuurlijk 100% Whole Food Plant-Based?  Ook krijg je met het boek een kruidengids met informatie over hun werking en toepassingsgebied in de verschillende veganistische recepten!

Het is een heel waardevol e-kookboek geworden wat je zeker gaat helpen gezond en plantaardig te koken en te eten. En dat voor maar €15,50 !
Je bestelt het boek eenvoudig via het Healthy Vegan e-kookboek bestelformulier.

De Shop van de Veganistische Keuken

In de webshop van de Veganistische Keuken vind je verder nog een online masterclass die je alles leert over Whole Food Plant-Based eten en leven. Je leert in de masterclass onder andere wat de veganistische keuken voor jou kan betekenen op het gebied van gezondheid, gewichtsbeheersing en krijgen en behouden van energie.

Je krijgt hierbij uitleg over de producten die wel en niet bij deze levensstijl passen, tips om dit direct toe te kunnen passen en tips voor het omgaan met verleidingen.


Ook kun je in de shop cadeaubonnen kopen die mensen toegang geven tot de Healthy Vegan Academy, eveneens een project van Trientje en Peter. Je krijgt dan toegang tot een groot aantal kookvideo’s, elke week een menu met 7 avondrecepten, 1 compleet uitgewerkt dagmenu, exclusieve masterclasses en een lidmaatschap op de Healthy Vegan Community.

Deze community is een heel fijn hulpmiddel om te kunnen communiceren met mensen die er dezelfde gedachten op na houden wat veganistisch eten betreft. De Healthy Vegan Community kan je ook net dat beetje steun bieden op die momenten dat je wel wat hulp kunt gebruiken.

Ik hoop met deze blog je interesse in een veganistische levensstijl en eetpatroon te hebben gewekt en in het bijzonder voor de kunde, kennis en ervaring van Trientje en Peter.

Ga samen met hun enthousiasme, kennis en ervaringen voor de veganistische keuken aan de slag en krijg meer energie en een gezonder duurzamer leven.

Meer gezonde recepten nodig De Veganistische keuken schrijft iedere maand een heerlijk recept ➢


Reacties