Recept Maart van De veganistische keuken
Duurzame Recepten
Ien
Duurzame Recepten

Recept April van De veganistische keuken

Zoals jullie weten zijn we een samenwerking aangegaan met de Veganistische keuken zo delen zij iedere maand opnieuw een recept aan onze bezoekers. Maar je kunt natuurlijk nog veel meer lekkers vinden op hun recepten pagina. Als je niet kunt wachten op de volgende maand:)!

Een heerlijk recept: Paella van zilvervliesrijst met Jackfruit en groente

De veganistiche keuken

Deze maand hebben we een recept uit onze Healthy Vegan Academy, we maken namelijk iedere week een maaltijdplan waarin onze leden 7 recepten krijgen voor de avondmaaltijd. We gaan hiermee verder uitbreiden in april en de vernieuwde site van ecofoodprint ziet er ook ontzettend tof uit, dus we dachten we gaan een super lekker recept geven!

Met de Veganistische Keuken gaan we voor whole food plant-based en dat is de reden dat we geen risottorijst gebruiken. Het is een heerlijk recept die wat ons betreft echt het maken waard.

Paella van zilvervliesrijst met Jackfruit en groente

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

150 gram zilvervliesrijst
150 gram doperwten
100 gram rode paprika
100 gram kokosvlees (geraspt, van een verse kokos)
1 rode ui
1/2 mango, in blokjes
1/2 blikje jackfruit, geplukt
1 eetlepel havermout
200 ml water
1 theelepel kurkuma of paar draadjes saffraan
1/2 theelepel anijszaad
Peper naar smaak

Zo maak je het

  1. Kook de rijst volgens de verpakking beetgaar
  2. Doe een laagje water in een pan en voeg de rode ui, doperwtjes en anijszaad toe en kook deze in ongeveer 4 minuten. Voeg nu de rode paprika en jackfruit toe samen met 25 gram geraspt kokosvlees en laat dit nog even 2 minuten garen.
  3. Maak van 75 gram kokosrasp, 200 ml water en 1 eetlepel havermout + kurkuma of saffraan blaadjes (geweekt in een eetlepel water) een lekkere ‘melk’ door alles goed te blenderen.
  4. Voeg de melk, rijst en groentes (eerst afgegoten) bij elkaar en verwarm dit goed door tot er een licht plakkerige massa ontstaat. Schep dit op een bord en garneer het af met de mangoblokjes.

 

Geniet ervan!

Recept van Januari:Linzenschotel met koolraap, pompoen en oesterzwam

 

De veganistiche keuken

Reacties