Jackfruit als vleesvervanger
Duurzame Recepten
Ien
Duurzame Recepten

Gemarineerde jackfruit salade

Een heerlijke salade met gemarineerde, geroosterde jackfruit. Wij van Ecofoodprint zijn enorm enthousiast over deze tropische ‘alleskunner’. We zullen er zeker vaker mee gaan koken!

Jackfruit veganistisch recept salade

Ingrediënten

250 gram raw jackfruit stripes (MeetJack)
250 gram salade (verschillende soorten; eikenbladsla, rucola, romansalad)
250 gram kersentomaatjes gesneden
1 in plakjes gesneden komkommer
100 gr groene of zwarte olijven
enkele takjes peterselie

Voor de dressing:

50 ml olijfolie
20 ml balsamico-azijn
10 mg mosterd
25 gr honing

Bereidingswijze:

  1. Als eerste moet je het jackfruit marineren met olijfolie en lekker wat peper en zout in een bowl. Zet een en ander goed door elkaar zonder de vrucht te beschadigen. Leg vervolgend de gemarineerde jackfruit op een ovenplaat met bakpapier en laat even rusten.
  2. Ondertussen laat je de oven op 180 graden komen waarna je de ovenplaat met vruchtvlees erin schuift. Rooster de gemarineerde vrucht in ongeveer 20/25 minuten. Laat ze afkoelen en snijd of trek tot de gewenste structuur.
  3. Meng alle ingredienten voor de dressing in een kom met een garde of gebruik een spuitflesje als mengbeker. Zorg dat alle ingredienten zich goed met elkaar vermengen.
  4. Doe de verschillende sla-soorten en de tomaatjes, komkommer, olijven en peterselie in een grote schaal.
  5. Meng ze voorzichtig door elkaar. Voeg ook de gemarineerde, geroosterde jackfruit toe en meng weer door elkaar. Sprenkel vervolgens de goed gemengde dressing over de salade en eventueel nog wat grog gehakte peterselie.
  6. Jackfruit als vleesvervanger

Klaar is je heerlijke jackfruit salade! Wil je meer te weten komen over de jackfruit dan kun moet je zeker even ons blog hierover lezen; Jackfruit als vleesvervanger.


Reacties