greenrosebeauty Ellen
Ecologisch leven blog
Ien
Ecologisch leven blog

Ellen uit 's Gravenmoer

Ik vind afval op straat gooien een echte no-go!

 Ecologisch leven gast-blog!

Wij zijn benieuwd hoe onze gasten denken over de Footprint die ze achterlaten op onze aarde en we vragen om dat met ons ‘allemaal’ te delen. In dit ecologisch leven blog kunnen we leren van onze gasten hoe we zuinig en groener leven. Op naar een groener leven!

Onze gast deze week heten we van harte welkom,

greenrosebeauty Ellen

Hallo ik ben Ellen en ben 36 jaar en woon in ’s Gravenmoer een klein dorpje in Noord Brabant. Ik werk in het onderwijs en ben eigenaresse van Green Rose Beauty, een website voor beautylovers die bewust leven. In mijn blogs breng ik natuurlijke, vegan, dierproefvrije en duurzame en milieuvriendelijke beautyproducten onder de aandacht om zo meer bewustzijn te creëren.

Ik ben te vinden op: Instagram, Facebook 

Hoe ziet je ideale Droomplek eruit, en heb je die al gevonden?

Mijn droomplek is toch wel een huisje op het platteland, met veel ruimte en groen eromheen. Waar we (gedeeltelijk) zelfvoorzienend kunnen leven.

Als je een ander beroep zou ‘moeten’ kiezen wat zou dat dan zijn?

Vorig jaar heb ik al voor een ander beroep gekozen door het opstarten van Green Rose Beauty.

Doe jij er iets aan om je (ecologische) voetafdruk te verkleinen en wil je dit met ons delen?

Ik leef de laatste jaren steeds bewuster. Verdiep me in duurzaam leven en probeer bewuster te consumeren. Alle kleine stapjes helpen. Bestellingen van mijn webshop verstuur ik in dozen die al eerder gebruikt zijn met zo min mogelijk opvulmateriaal.

In mijn blogs probeer ik meer bewustzijn te creëren over duurzamere en milieuvriendelijkere keuzes die je kunt maken in je badkamer en toilettas. Afval probeer ik te reduceren door altijd een dopper bij me te hebben, eigen tassen en eigen bakjes mee te nemen bij het afhalen van eten en mijn brood in een broodwrap mee te nemen.

Op het werk gebruik ik een mok in plaats van de wegwerp bekertjes bij de koffieautomaat. Ook koop ik steeds minder kleding en als ik het koop zijn het stukken die ik echt nodig heb. Fast-fashion ga ik uit de weg. 

Als je het één dag voor het zeggen zou hebben, welke maatregel richting de burger die een positieve invloed op het milieu zou hebben voer je dan in?

Natuurlijk begint een beter milieu bij jezelf maar ik zou ook graag zien dat de overheid meer het voortouw nemen. Dit maakt het voor burgers makkelijker om ‘mee te doen’.

Bijvoorbeeld meer subsidie op zonnepanelen en elektrisch rijden. Minder belasting op groenten en fruit en juist meer belasting op vervuilende producten en activiteiten zoals vlees, vliegen en autorijden.

Kun je voorbeelden noemen van duurzame producten die je onlangs hebt aangeschaft?

Wasbare wattenschijfjes en- staafjes, shampoobar en showerbar (zitten in het assortiment van mijn webshop). Ecologisch schoonmaakmiddel in hervulbare flessen van ZO.

Dopper, broodwrap en Bee’s wrap voor het verpakken van etenswaren. Herbruikbare zakken voor brood, groenten en fruit. Led lampen. 

 

greenrosebeauty Ellen

 

Vind je dat je genoeg doet als het gaat om duurzaam leven?

Ik doe mijn best maar af en toe zou ik meer willen en kunnen doen. Ik doe ook wel eens dingen die niet duurzaam zijn, vanwege het plezier of gemak.

Zo hou ik erg van reizen en doe dat ook regelmatig met het vliegtuig. En heb ik een auto die ik vaak gebruik omdat ik in een klein dorp woon waar nauwelijks openbaar vervoer is.

Als het gaat om ‘groener leven’ hoe kunnen we dat meer creëren vind jij?

Door dit op school al onder de aandacht te brengen. Jongeren en hun zienswijze zijn de toekomst.

Wat is je grootste ergernis, in het dagelijks leven, dat een negatieve invloed heeft op het milieu?

Een voor de hand liggende, maar ik vind afval op straat gooien een echte no-go! 

Wat zou de belangrijkste boodschap zijn die je een kind zou willen meegeven als je dat nu op mocht voeden?

Dat we de aarde, de natuur en het milieu met respect moeten behandelen. Overbevolking van de aarde vind ik ook een belangrijk onderwerp. Hoe meer mensen op aarde, hoe meer de aarde belast wordt als we op deze voet doorgaan…

Wat is jouw boodschap, quote of levensmotto?

Het heeft niet direct iets met duurzaamheid te maken, maar ik vind ‘Dust yourself off and try again’ wel een hele mooie!

Dust yourself off and try again
Reacties