Recept guacamole dip
Duurzame Recepten
Ien
Duurzame Recepten

Recept guacamole dip

Een heel populaire groente is de avocado. Deze oorspronkelijk uit Zuid-Amerika afkomstige boomvrucht is op verschillende manieren te gebruiken. Je kunt er heerlijke salades mee maken m aar ook als beleg op je boterham gebruiken. De avocado kan ook uitstekend als een soort ‘spread’ genuttigd worden bij veel gerechten. Maar dit recept guacamole dip is eigenlijk overal lekker bij  😃

Meest bekend is de avocado misschien wel als belangrijkste ingrediënt voor Guacamole. Guacamole wordt veel gegeten bij allerhande variaties in de Mexicaanse keuken en dan vooral bij taco’s en tortilla’s. Het is eenvoudig zelf te maken, belangrijk is wel dat je eetrijpe avocado’s koopt, de zogenaamde ‘ready to eat’ avocado’s!

Hieronder het  lekkerste recept guacamole dip, namelijk de zelfgemaakte:

Benodigde apparatuur en keukengereedschap:

  • Grote kom
  • Knoflookpers
  • Vork en lepel
  • Keukenmes

Ingrediënten:

  • 1 Rijpe avocado
  • 1 flinke knoflookteen (of meer?!)
  • Zout en peper uit de molen
  • Olijfolie
  • Eetlepel crème fraîche  
  • 1 rijpe tomaat (als variatie)

Bereidingstijd

Niet meer dan een kwartiertje en je zelfgemaakte guacamole staat op tafel!

Recept guacamole dip

Recept guacamole dip

Bereidingswijze:

Snijd de avocado overlangs in tot aan de pit, waarbij je de vrucht als het ware in 2 helften verdeelt. Je kunt de partjes of helften nu van elkaar en de pit afdraaien. Snijd ook de helft waarin de pit blijft zitten nog een keer overlangs in en draai ook deze twee helften van elkaar, de pit kan nu eenvoudig en veilig van het laatste kwart worden verwijderd.

Lepel vervolgens het vruchtvlees van de schil en leg dit in de kom. Prak met een vork de rijpe avocado in grove stukken fijn. Ik vind het altijd het lekkerst als je nog wat ‘bite’ in je mond voelt en de vrucht dus niet helemaal fijn wordt vermalen. Daarom gebruik ik ook nooit een staafmixer of zo!

Voeg aan de gepureerde avocado zout en peper naar smaak toe en giet een kleintje eetlepel olijfolie eroverheen. Meng het geheel en voeg er de eetlepel crème fraîche aan toe. Mijn voorkeur gaat ernaar uit om de guacamole een frisse hint meet te geven door er in kleine blokjes gesneden ontpitte tomaat aan toe te voegen. Je kunt dit uiteraard naar eigen smaak aanpassen.

Zo kinderlijk eenvoudig is het bereiden van je zelfgemaakte guacamole of avocado crème! Zoals gezegd lekker bij taco’s, tortilla’s en burrito’s, maar ook gewoon lekker bij de borrel met tacochips. 

Als je die taco-chips dan ook hoge royaal bestrooid met geraspte kaas in de oven doet zijn ze met je zelfgemaakte guacamole om op te vreten!

Geniet ervan!

Ook een leuk recept is de salade met jack fruit

Reacties