Recept Juni van De veganistische keuken
1 min. leestijd

Recept Juni van De veganistische keuken

Zoals jullie weten zijn we een samenwerking aangegaan met de Veganistische keuken zo delen zij iedere maand opnieuw een recept aan onze bezoekers. Maar je kunt natuurlijk nog veel meer lekkers vinden op hun recepten pagina. Als je niet kunt wachten op de volgende maand:)!


Zomerse groene groenten soep


De zon heeft ons land eindelijk gevonden en dus bedachten we deze heerlijke groene groentensoep boordevol voedingsstoffen voor de website van Ecofoodprint!

Het is een makkelijk te maken soep én je kunt er evt. zelfgemaakte croutons bij maken van brood naar keuze, maar ook zonder is deze soep echt heerlijk. De gember geeft het een heerlijk verwarmend effect en tegelijkertijd geeft het ook een zomerse tint!

groene groentesoep

Dit heb je nodig (voor 2 personen)
500 ml water met groentebouillon
¼ courgette
¼ prei
2 kleine aardappels
2 handen spinazie
3 volle eetlepels doperwten
50 ml amandeldrink
Peper en zeekraalzilt (of zout) naar smaak

Zo maak je het

  1. Schil de aardappelen en snijdt het samen met de groentes in grove stukken
  2. Breng het water met de groentebouillon aan de kook en voeg hier alle ingrediënten aan toe.
  3. Laat het 15 minuten lekker zachtjes pruttelen op middelhoog vuur
  4. Pureer het met een staafmixer tot een heerlijke gebonden soep en breng het op smaak met peper en zeekraalzilt of zout.

Eet smakelijk!Reactie plaatsen
Ief en Ien Ecofoodprint

 Wie zijn wij

 Wij zijn Ief & Ien en wonen zelfvoorzienend in het buitenland. Wij wonen sinds '12 in Zweden en dat bevalt prima. We genieten van rust ruimte en natuur. Vooral het maken van lange wandelingen is een grote hobby.

In ons verhaal kun je de weg naar Zweden en hoe wij hier nu wonen helemaal lezen. Wij willen met het platform Ecofoodprint zoveel mogelijk mensen bereiken om een nog beter duurzamer leven te leiden.

We moeten bewustere keuzes maken in wat we eten en bij wat we kopen om te komen tot het verkleinen van onze ecologische voetafdruk.