Veganistische maaltijdbox - de vegan box tip van de week
05 april 2021 
3 min. leestijd

Veganistische maaltijdbox - de vegan box tip van de week

Eet vaker plant-Based de Vegan box bestellen is een mooie start om kennis te maken met veganistisch eten. Met het bestellen van een veganistische maaltijdbox maak  je op een makkelijke manier kennis met de veganistische keuken!

Met de recepten van De Veganistische keuken ook op een heerlijke manier kennis maken met de veganistische maaltijd! Maar voor die mensen die niet weten waar ze moeten beginnen is de veganistische maaltijdbox een uitkomst.

De veganbox40% ZOMER korting >>>

De vegan box

Deze week geven we je de volgende BVDW-Tip die een goede bijdrage levert aan een duurzamere levenswijze. Zonder je een bepaalde richting op te willen ‘duwen’ zou je namelijk eens kunnen overwegen om 1 keer (of vaker) per week te kiezen om geen dierlijke voeding te gebruiken.

Kies er eens voor een of enkele dagen per week helemaal ‘Plant-Based’ te gaan. Wij zijn er zelf bijvoorbeeld achtergekomen dat je niet perse iets mist indien je besluit geen vlees aan je maaltijd toe te voegen.

Plantaardige maaltijden; veganbox nl

Denk je nou dat het bereiden van een smakelijke ‘plant-based’ maaltijd moeilijk is dan zou je eens kunnen overwegen om te kiezen voor een veganistische maaltijdbox.

Speciaal de veganistische maaltijdbox van veganbox nl zijn zeer de moeite waard, deze worden samengesteld met seizoensgebonden, biologische en lokale producten. Hierdoor wordt er gespaard op CO2 uitstoot en afvalstoffen.

Naast de ingrediënten krijg je ook de recepten aangeleverd om je vegan maaltijd te bereiden. veganbox nl werkt samen met een aantal jonge ondernemingen op gebied van plant-based voeding.

Enkele voorbeelden zijn MeetJack jackfruit-producten, Botanic Bites vegaburgers en ‘Zwarma’, Seamore zeewier-producten en Willicroft veganistische kaasproducten. De mensen van de vega box gebruiken zo min mogelijk plastic en andere verpakkingsmaterialen!

Veganistische maaltijdbox

Door (af en toe) te kiezen voor plantaardig eten zorg je ervoor dat de uitstoot van CO2 omlaag gaat en draag je bij aan het verkleinen van de veestapel.

Door minder dierlijke producten te gebruiken wordt ook het dierenleed wat met de vlees- en zuivelindustrie gepaard gaat omlaag gebracht. Heel vaak zijn dit de belangrijkste argumenten waarom veganisten zo leven.

Nogmaals, we pleiten niet perse voor een vegetarische of veganistische leefwijze, maar we kunnen misschien wel minderen. We hebben niet zoveel problemen met zuivel en vlees van biologisch gehouden dieren.

Het is zoeken naar de, voor jou, beste balans. Je kunt ook wat meer geld uitgeven aan een stukje biologisch vlees op die dagen dat je daar wel behoefte aan hebt. Je zult dan gaan merken dat er vaak ook veel meer smaak aan het vlees zit. Op naar een duurzaam leven!

Meer weten over de Veganbox? →

 

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down