gebruik-papier-bewust
Allerlei groene Tips
Ien
Allerlei groene Tips

Gebruik papier bewust!

Gebruik minder papier door meer digitaal te werken, dat is de boodschap van deze week:)!

Bewust papier gebruiken

Digitaal werken en minder papier gebruiken dat is heel goed. Minder of nog mooier niet printen op papier is het beste voor het milieu. Dus als je zoveel mogelijk digitaal kunt werken doe dat dan ook.

Ik weet dat dit soms wel eens lastig kan zijn ik spreek uit ervaring ik ben ook nog van de generatie die het liefst een stukje papier in handen heeft en dit volschrijft.

Zenuwachtig

Sta je ook niet voor ‘schut’ als je een digitale toegangscode toch niet kunt vinden op je telefoon. Ik word hier ook altijd een beetje zenuwachtig van want dan denk ik straks is de batterij van mijn telefoon leeg of heb ik geen bereik!

Nou ja, genoeg excuses te vinden om toch maar het liefst een papiertje op zak te hebben. Maar inmiddels heb ik het vaak genoeg gedaan om erop te vertrouwen dat het altijd goedkomt.

Mijn ervaring is ook dat mensen altijd bereid zijn om je te helpen als je het even niet kunt vinden.

Gebruik papier bewust

Realiseer je dat bij het maken van papier er heel veel komt kijken. Het is niet alleen de boom die gekapt word maar de boom verwerken tot papier vergt enorm veel grondstoffen en energie. 

Er is heel veel water voor nodig om papier te maken, je moet hierbij denken aan 5 liter water om één A4 velletje te maken.

Als jij dat velletje papier dus eigenlijk niet persé nodig hebt, is het goed om er bewust over na te denken als je het door je printer uit laat printen om jou een gerust gevoel te geven.

Als ik even terug ga naar een toegangscode die laat je een halve minuut zien en je kunt het weer weggooien. Misschien jezelf toch iets meer trainen om het op je smartphone te tonen. Dan produceer je ook minder afval hiermee.

En dit geld ook voor de kassabon bij de supermarkt als je van jezelf weet dat je er verder niks mee gaat doen zeg dan NEE! Want alle kleine b’tjes helpen ècht wel!Reacties