Kerstboom opruimen en kerstspullen opruimen
Allerlei groene Tips
Ien
Allerlei groene Tips

Kerstboom opruimen en kerstspullen opruimen

Gezellig met de hele familie kerstmis en Oud & Nieuw gevierd en nu is het weer tijd voor het kerstboom opruimen en alle andere kerstspullen opruimen.

Liefst zou je misschien alles in een grote doos of tas willen doen zodat je er snel mee klaar bent. Want met je misschien sombere januarigevoelens heb je dus echt geen zin in je kerstspullen opruimen.

De kerstboom opruimen is niet het meest favoriete karweitje. Heel veel mensen besteden eigenlijk te weinig aandacht aan het kerstboom opruimen en komen dus elk jaar opnieuw zichzelf tegen als het weer tijd is om de boel op te zetten.

Maar dat gaan we nou dus even niet doen he, we beginnen het jaar goed met orde en netheid!

Om ervoor te zorgen dat je dit jaar weer tegen de zelfde problemen aanloopt als afgelopen jaar volgen hier onder de Kerstboom Opruimen tips. Voor wanneer kerstboom opruimen jou te veel stress geeft raad ik je de volgende tips aan;

Wanneer kerstboom opruimen een peuleschil wordt;

Kerstboom opruimen kerstspullen opruimen

De beste kerstboom opruimen en kerstspullen opruimen tips

Tip 1

De ballen. Ehhh…, de kerstballen bedoel ik dan hè. De oorspronkelijke dozen waarin je deze gekocht hebt zijn waarschijnlijk al lang versleten en weggegooid. Om de kerstballen toch netjes in te pakken zou je eens wat eierdozen op kunnen sparen.

Hierin kun je uitstekend de kleinere kerstballen opbergen zonder dat je de kans loopt op breuk. Voor de grotere kerstballen kun je eventueel een schoenendoos gebruiken of een van de doosjes waar dat leuke kerstcadeau in zat?

Even een krantenpapiertje eromheen en je ballen zijn veilig opgeborgen.

Tip 2

Vergeet niet op de doos waarin je je kerstspullen op slaat te schrijven wat erin zit. Hoef je straks in december niet eerst alle dozen open te maken voordat je de inhoud kent. Als je doorzichtige opbergboxen gebruikt voor het opslaan van je kerstspullen heb je dit probleem niet.

Tip 3

Heb je een echte kerstboom opgezet leg dan een laken of een stuk zeil eronder voordat je hem gaat aftuigen. De naalden vallen hier dan op en dat scheelt je een hoop gestofzuigd! Til de kerstboom ook ingewikkeld in het zeil op als je hem naar buiten marcheert.

Tip 4

De kerstboom aan straat? Heb je een echte kerstboom gekocht en moet ie opgeruimd worden dan kun je hem natuurlijk gewoon op straat leggen. Er komt vast wel iemand om hem op te halen. Maar het staat heel erg rommelig en het is ook wel erg gemakkelijk gedacht.

Als je weet dat de gemeente een inzameldag heeft houd hier dan rekening mee. En wist je dat dierentuinen blij zijn met de kerstboom? De dieren kunnen er leuk mee spelen en klauwen en tanden aan scherpen!

Tip 5

De snoeren met kerstlampjes. Heb je ook dit jaar weer menig uurtje door gebracht met het uit elkaar peuteren van meters onbehandelbaar kerstsnoer? Ga dan nu als volgt te werk en bespaar jezelf deze rooklustige volgende december; bij het uit de boom halen van het kerstsnoer wikkel je deze om bijvoorbeeld een stevig stuk karton of een klein plaatje triplex.

Een kleerhanger kan ook hele goede diensten bewijzen.

Tip 6

Eventuele korte snoertjes kerstlampjes kun je om het stapeltje kerstkaarten wikkelen wat je gelijk met de andere spullen opruimt. Kunnen de kaarten volgende keer als ‘reminder’ dienen bij wie je allemaal een kaart gaat sturen.

Tip 7

Als je de kerstballen uit de boom haalt neem dan de haakjes apart en bewaar ze in een klein doosje of blikje voor volgende keer. Zo voorkom je dat je elk jaar weer opnieuw haakjes moet kopen.

Tip 8

Maak je huis gelijk na het wegdoen van de kerstdecoratie weer gezellig met bijvoorbeeld een vrolijke bos bloemen. Narcisjes, blauwe druifjes en primula’s geven je een echt lentegevoel.

Tip 9

De kunstkerstboom opruimen. Die kunstkerstboom is vaak een vervelend ding om op te slaan; hij neemt veel ruimte in beslag. Nou is dat niet zo erg als je veel ruimte hebt maar woon je op een klein appartement of een etagewoning dan wordt dit wat lastiger.

Doe zoals ik altijd doe, vouw de boom in elkaar en ‘bind’ de boom bij elkaar met spanbandjes een oude riem of een touwtje. Zo neemt ie gegarandeerd veel minder ruimte in beslag!

Tip 10

Wil je voorkomen dat je kunstkerstboom helemaal stoffig wordt dan is er een speciale kerstboom opbergtas in de handel waarin je de boom kunt verpakken. De kerstboom opbergtas heeft handvatten zodat je de boom makkelijk kunt oppakken en verplaatsen.

Ingevouwen neemt de kerstboom opbergtas bijna geen plaats in. De kerstboom opbergtas biedt ruimte aan een boom van wel 2 meter hoogte!

Tip 11

Ook voor kerstspullen geldt dat je er na enige tijd wel eens op uit gekeken raakt. Is dit het geval bij jou en liggen die spullen daar maar? Overweeg dan eens om je kerstspullen aan iemand weg te geven of probeer ze te verkopen aan iemand die er wel blij mee is. Krijg je weer een beetje ruimte terug in je huis.

Zo de kerstboom opruimen en de kerstspullen opruimen zit er weer op. Nou, ik hoop dat je de volgende keer al je kerstspullen snel terug gevonden hebt en vlot weer aan de gang kunt om je huis gezellig te maken.

Geen kerstsnoeren die eerst uit de war moeten worden gehaald. Niet eerst weer kerstballenhaakjes moeten kopen of gebroken kerstballen in de container gooien. Ook voor de kerstspullen geldt; Orde en Netheid.

Reacties