Hoe verwijder je groene aanslag?
Allerlei groene Tips
Ien
Allerlei groene Tips

Hoe verwijder je groene aanslag?

De dagen worden weer langzaam langer en de vogels beginnen weer wat meer van zich te laten horen. Jawel, het voorjaar is in aantocht en dan kunnen we weer lekker buiten zitten. Alleen moeten we ‘even’ die groene aanslag van het houten tuinmeubilair af zien te krijgen! Maar hoe verwijder je groene aanslag van je houten meubelen?

Hoe verwijder je groene aanslag

Een groot nadeel van houten tuinmeubelen of een houten vlonder in de tuin is dat ze altijd zo groen worden. En wat kun je hier nou tegen doen om het te voorkomen? Want ieder voorjaar is het weer hetzelfde; alles is weer groen uitgeslagen.

De eerste tip is zet je houten tuinmeubelen binnen. Want dan voorkom je die vervelende groene aanslag. Misschien kun je voor je ‘winter terras’ kiezen om een tweedehands café zitje weg te zetten. Ziet het er toch gezellig uit en hoef je in het voorjaar niet weer alles schoon te schrobben:)!

Als je de mogelijkheid hebt om je houten tuinmeubels in de zon te zetten dan voorkom je ook groene aanslag. Hierdoor verkleuren ze wel sneller maar de groene aanslag krijgt dan minder kans.

Ook is er de mogelijkheid om het hout te behandelen met olie of een teakfinisher, hierdoor zal het hout ook minder snel groen worden.

Mocht je geen plaats hebben om je tuinmeubelen binnen te zetten of je hebt ze niet in de olie staan dan volgen hier nog een paar tips die ervoor zorgen dat de groene aanslag weggenomen kan worden.

Ciranova Teakolie

Samenvoeging van Lavendelolie, terpetijnolie en lijnzaadolie geïnspireerd op een Scandinavische traditie. De teakolie trekt in het hart van het hout en beschermt het hout tegen groene aanslag!

ciranova-teakolie

Beetje meer weten?

Hoe verwijder je groene aanslag; Schrobben!

Zorg dat je tuinmeubels nat zijn. Dus het beste idee is om je hardhouten meubelen in de tuin schoon te maken als het net geregend heeft.
Mocht dit niet lukken dan kun je ervoor kiezen de meubels goed nat te maken met de tuinslang.

Hierna zorg je voor een emmer lauwwarm water en hier voeg je een kopje soda aan toe. Als je geen soda in huis hebt kun je er ook een kopje zout in doen.

Met dit ‘sopje’ en een grove borstel ga je je meubels stukje bij beetje schoon borstelen. In plaats van een borstel kun je ook een schuurspons gebruiken. Door het met de richting van de houtnerf mee te schrobben maak je de poriën van het hout schoon.

Zorg er wel voor dat de borstel niet zo hard is dat je het hout beschadigd!

Als je na het schoon borstelen van je houten tuinstoel of tuintafel deze afspuit met de tuinslang komt er weer een mooie ‘nieuwe’ houten meubelstuk zonder groene aanslag onderuit!

Ik heb het ook al eens geprobeerd met groene zeep en een beetje soda (op één emmer lauwwarm water een scheut groene zeep en een handje soda) Wrijf je meubels in met dit sopje en laat het 10 á 15 minuten staan en spoel hierna je meubels goed af.

Deze methode werkt wel maar ik vind de eerste methode, ondanks dat dit bewerkelijker is, wel een beter resultaat geven.

Iets wat heel veel makkelijker is maar wat niet goed is voor je teak houten tuinmeubelen is met een hogedrukreiniger ze schoon spuiten. Doordat teakhout een zacht hout is kun je je tuinmeubelen beschadigen met het verwijderen van de groene aanslag. Doe dit dus bij voorkeur niet!

Met eenvoudige huis-, tuin- en keukenmiddeltjes kun je veel bereiken, als je het maar weet. Net zoals de ingebrande kachelruit schoonmaken ook zo’n vervelend werkje lijkt, maar met een beetje papier, as en water heb je het klusje zo geklaard en kun je weer genieten van het vuur!

Ik hoop dat je hier wat aan hebt, binnenkort start ik met het verwijderen van de groene aanslag van mijn eigen houten terras!

Reacties