Elektrische volkswagen camper T2
Duurzaam leven
Ien
Duurzaam leven

Elektrische Volkswagen T2 camper

Laatst kwam ik de naam Evan, Electric Vanlife, tegen waar je een elektrische Volkswagen T2 camper kunt huren! En dit maakte mij nieuwsgierig naar wie er achter Evan zit en hoe ze tot dit plan zijn gekomen.

Evan is met een crowdfunding aan geld gekomen om hun plan uit te voeren om oude Volkswagen T2 bussen om te bouwen naar een elektrische camper.

Elektrische camper in 2020

Ik weet dat Volkswagen bezig is met een elektrische camper en dat is natuurlijk fantastisch. De vraag is alleen hoeveel mensen kunnen zich deze id Buzz camper permitteren?

Het zijn de nieuwste camper bussen die de ‘Looks’ van de oude Volkswagen T1 en T2 hebben.
Ook heeft Volkswagen samen met een Amerikaans bedrijf EV West een VW T2 al voorzien van een elektromotor.

Ik weet dat de camper enorm veel aan populariteit wint en dit zal waarschijnlijk alleen nog maar meer worden. De vraag is hebben de vakantiegangers van nu en in de toekomst niet meer behoefte om solitair op pad te gaan? Willen we nog wel in die ‘volle’ vliegtuigen stappen?

Misschien willen we wel steeds meer met ons eigen ‘huisje’ op stap. Gaan en staan waar we willen. Daar komt dan zeker ook nog bij dat we met z’n allen steeds meer bewust worden van de noodzaak om ‘groen’ op vakantie te gaan! Daardoor zal er ook steeds meer vraag zijn elektrische campers.

Het aanschaffen van een camper is enorm duur. Ook word de camper misschien 6 weken per jaar gebruikt  dus is het een dure hobby.  Daarom zijn er inmiddels ook al heel veel camper bezitters die hun camper via Goboony verhuren.

Wat natuurlijk heel slim is je verdiend op die manier wat geld op het moment dat jijzelf niet op pad bent. Ook kan op die manier iemand anders genieten van de vrijheid van het op pad zijn met een camper.

Evan; Electric Vanlife

Pjotr en Erik zijn de twee heren die achter Evan zitten. Zij zijn allebei graag op pad met een camper. Pjotr die een dochter heeft gekregen en hierdoor nog meer bewust is over het achterlaten van zijn footprint benaderd Erik. Ook hij is enthousiast over de Volkswagen T2 campers maar het zou mooi zijn als het wat schoner kan:)!

En zo is dan ook het idee geboren om oude T2 bussen om te gaan bouwen tot elektrische campervans. Ze zijn een crowdfunding gestart om drie Volkswagen T2 campers om te bouwen tot elektrische campers.

En deze willen ze vervolgens gaan verhuren om meer mensen de gelegenheid te geven om duurzaam op vakantie te kunnen gaan! De crowdfunding heeft € 80.000,- opgeleverd en hier zijn ze mee aan de slag gegaan. Inmiddels is de eerste elektrische volkswagen van Evan al omgebouwd en verhuurd.
Het duurzaam reizen word op deze manier voor meer mensen mogelijk gemaakt.

Elektrische volkswagen t2 camper

Vrijheid met een vette bus! Waarom ze de keuze hebben gemaakt om de Volkswagen T2 om te bouwen is een simpele. Deze type bussen staan voor vrijheid. Overal waar je ermee aankomt heb je wel een praatje met volkomen onbekenden die het zulke leuke bussen vind.

En ik kan alleen maar zeggen inderdaad; wij hebben er zelf ook een T2 gehad en waar je ook komt er is altijd wel iemand die er even iets over wil zeggen. Het grote voordeel van een elektrische campervan is vooral het stiller rijden.

Want wat ik me er nog van kan herinneren is het geluid van de bus altijd behoorlijk aanwezig. En dit is natuurlijk niet het geval met een elektrische bus die middels eenaccu word aangedreven.

Het andere grote voordeel is, om deze bussen te gebruiken door er een elektrische motor in te leggen, dat het vreselijk duurzaam is. Vaak zijn deze bussen helemaal gerestaureerd, ze zien eruit als nieuw, ombouwen tot een elektrische variant is dan ook een geweldige manier van duurzaamheid.

Duurzaam reizen

Duurzaam reizen gaaf, leuk en de nieuwe norm maken
aldus Pjotr en Erik van Evan

De mannen van Electric Vanlife hebben als doelstelling om duurzaam reizen gaaf te maken. Over een aantal jaar willen ze marktleider zijn in duurzame elektrische campers.

Ook willen ze nog veel meer mensen inspireren om duurzamer te gaan reizen. Door te kiezen voor goedkopere en duurdere alternatieven willen ze een grotere markt gaan bedienen.

Electric Vanlife wil alle mensen die van kamperen houden en ook graag op pad zijn met een nostalgische camper de mogelijkheid bieden om op een verantwoorde manier op pad te gaan.

Met een elektrische camper natuur gebieden in rijden en kunt genieten van rust en ruimte dan is de missie van Evan geslaagd.
Als dit uitgevouwen kan gaan worden in de toekomst over heel de wereld dan is de missie op dit vlak geslaagd!

Duurzame initiatieven ontwikkelen die tof zijn voor onze reizigers en die de markt in balans brengen met de draagkracht van de planeet
Dat is de doelstelling van Electric Vanlife

Lees ook het artikel Duurzaam Bedrijfsleven timmert aan duurzame weghier kom je nog veel meer mooi initiatieven tegen.
Hou dit zeker in de gaten als je hier interesse voor hebt:)! Maar dat zal wel als je al tot hier bent gekomen met lezen.

Reacties