bamboe producten kopen

Waarom is bamboe duurzaam?

Er zijn een heleboel redenen waarom er steeds meer bamboe verwerkt word en dat is alleen maar goed. Bamboe past heel goed in een duurzaam leven. Maar waarom is bamboe zo duurzaam?Het antwoord lees je hier;

Bij de groei van bamboe worden geen pesticiden gebruikt ook bij de oogst en bij de verwerking van bamboe komen er geen chemische middelen aan te pas.                               Naast dat bamboe razendsnel groeit put het de bodem niet uit. Ook is bamboe voor heel veel doeleinden geschikt. 


Dit is in het kort het antwoord waarom bamboe duurzaam is maar deze plant heeft nog veel meer voordelen. Als jij graag een duurzaam leven wilt leven dan kunnen bamboe producten hierin niet ontbreken.

Wat zijn de voordelen van bamboe?

✅ Het groeit heel snel dit kan bij sommige soorten wel tot één meter per dag zijn

✅ De wortels van de bamboe zorgen ervoor dat de grond vruchtbaar blijft

✅ Er is nagenoeg geen afval bij de verwerking van bamboe

✅ Bamboe kan over de hele wereld groeien omdat hij gemakkelijk te kweken is

✅ Er komen geen pesticiden kijken bij de groei en de verwerking van bamboe

✅ Bamboe is sterk en buigzaam

Bamboe het  ´nieuwe plastic`

Als we het over het nieuwe plastic hebben dan bedoelen we daar bamboe mee. Alleen is bamboe een stuk duurzamer en dus beter voor het milieu. Daarom is bamboe ook duurzaam en is het voor veel doeleinden geschikt.

Inmiddels worden er enorm veel producten gemaakt van bamboe omdat het ecologisch verantwoord is. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is er ook in een uitvoering van bamboe en daarom word het ook het nieuwe plastic genoemd.

Naast de bekende vintage bamboe meubelen worden er ook schoenen en kleding van bamboe gemaakt. Ook spullen voor in de badkamer en rolgordijnen zijn een bekend fenomeen.

In mijn blog over Bamboe producten kopen kun je nog meer lezen over verschillende soorten producten die van bamboe gemaakt worden en waar bamboe nog meer voor gebruikt word!