Geroosterde aardappelen
Duurzame Recepten
Ien
Duurzame Recepten

Geroosterde aardappelen

Vandaag een tip om heerlijke aardappelen te roosteren. Maar dit kan niet alleen met aardappelen dit kun je bijna met alle harde groentes doen. Geroosterde aardappelen maken is super simpel en reuze lekker.

Of je nou grote of kleine aardappelen gebruikt dat maakt niet uit alleen moeten de grote aardappelen wat langer in de oven blijven. Ook voor kliekjesdag een perfecte maaltijd!

Als je een ovenschaal neemt en je doet hier zoveel aardappelen in als die je nodig hebt voor de maaltijd.

Je moet er wel voor zorgen dat de aardappelen niet bovenop elkaar liggen maar allemaal naast elkaar als je ze de oven inschuift. De oven heb je op 200 graden voorverwarmd de aardappelen besprenkel je met een beetje olie, zonnebloem of olijf olie maar net wat je lekker vind.

Ook strooi je wat grof zout en wat rozemarijn erover, hussel met je handen alles goed door elkaar zodat er overal wat olie, zout en rozemarijn aan zit. Als je van knoflook houd kun je dit er ook nog bij doen. Eigelijk alles wat jij lekker vind combineren met de aardappelen.

Stop ze ca. 30 minuten in de oven en check met een mesje of ze gaar zijn. Dit hangt natuurlijk af van de grote van de aardappels. Rode bieten, wortels, pastinaak, bataat, bloemkool, knolselderij, rode kool, witte kool………. enzovoort.

Je kunt dit toepassen met bijna alle groentes waar jij van houd. De gaarheid moet je gewoon even tussendoor checken zodat je zeker weet dat alles mooi gaar is. Het ‘recept’ voor geroosterde aardappelen is makkelijk maar op heel veel groentes toe te passen en super lekker!


Als je van aardappelen houd bekijk dan ook even het recept van de zuurkool schotel

Reacties