Huisgemaakte rode kool met appeltjes
Duurzame Recepten
Ien
Duurzame Recepten

Huisgemaakte rode kool met appeltjes

Het is één van de lekkerste groente rode kool in de winter vind ik. Wat wij dan dus ook regelmatig doen in deze koude periode van het jaar heerlijk rode kool maken met appeltjes.

En natuurlijk gaat dat in één moeite door op onze houtkachel. Daar staat die dan lekker een aantal uur te sudderen om te garen. En zo kost het ook nog eens niks extra’s.

Ook al hebben we zonnepanelen liggen is het fijn om op deze manier je potje te koken. Want in deze tijd van het jaar wek je toch wat minder stroom op en dan is het wel zo fijn als je met de houtkachel die toch al brand de rode kool te garen.

Hoe maak je de lekkerste rode kool (vinden wij:)) en wat heb je er voor nodig. Hier krijg je van mij het recept voor het maken van de rode kool.

Als je het net als wij doen dan is een pan met een dikke bodem wel heel fijn en een plaatje waar je hem op kan zetten zodat de warmte een klein beetje geleidelijk gaat.

Ingrediënten: 

1 rode kool
4 harde appels
Kaneel stokje
2 eetlepels suiker
Snufje zout

Zo maak je het:

Snij de rode kool door vieren en maak hier dan kleine stukken van. Je kunt zelf kiezen hoe fijn je de rode kool snijd. Wij kiezen ervoor om het niet te klein te maken omdat we dit lekkerder vinden.

Doe dit in de pan samen met de geschilde appels, kaneel, suiker en zout. Kook het op hoog vuur op. Zodra het kookt zet je het laag en laat je het sudderen tot het helmaal gaar is.

Hierna laat je het geheel afkoelen en kun je het in porties invriezen. Je hebt dan één keer wat meer werk maar wij kunnen hier vaak 4 keer van eten en dan is het super handig om het zo uit de vriezer te halen.

snelkookpan

Mijn moeder maakt het altijd in de snelkookpan dat gaat een stuk sneller dus dat is ook een mogelijkheid.

Als je die in huis hebt en je het fijn vind om deze te gebruiken.

Lekkerste Appeltaart recept

 Reacties