cantharellen-plukken-zweden
Food
Ien
Food

Eerste Cantharellen geplukt op 10 juli!

Op 10 juli al cantharellen gevonden! Vandaag zijn we een heerlijke ochtend wandeling aan het maken met onze twee viervoeters. En we hebben altijd onze ogen open en oren gespitst om alles wat er om ons heen gebeurt te kunnen meemaken.

En wat zien we tot onze verbazing op het einde van onze wandeling?


Cantharellen zoeken in Zweden


Ja, je moet je ogen goed open houden om ze te vinden! Ja, inderdaad de eerste zomer cantharellen steken boven de grond. Dit zijn de eersten die we zo vroeg hebben kunnen plukken.

Altijd weer bijzonder om dit heerlijke eten zomaar te vinden. Het betekent dan wel dat het de laatste weken ook erg vochtig en nat weer is geweest. Maar ieder nadeel heeft dan ook weer zijn voordeel!

Wat kun je allemaal doen met cantharellen?

Als wij cantharellen hebben gevonden dan eten we ze meestal wel dezelfde of de dag erna, dan vinden wij ze het lekkerst. De cantharel pluk je als volgt, je zorgt er voorzichtig voor dat het mos en de bladeren rondom de cantharel weg zijn.

Dan pak je het steeltje zo laag mogelijk vast en plukt de cantharel omhoog. Dan is het het makkelijkst als je een kwastje bij hebt om al de overtollige grond die er nog aanzit eraf te borstelen.

Neem ze mee in een papieren of linnen tas dat ze niet afgesloten zijn. Bij thuiskomst kijk je ze allemaal goed na of er geen insecten of zand aan zit.

Dit is een secuur werkje want er is niks zo erg als zandkorrels in je eten. Dan vinden wij ze het lekkerst om ze in zijn geheel te bakken dit kun je doen door eerst een uitje te snipperen en dit aan te bakken.

En dan op hoog vuur de cantharellen erbij te doen en deze lekker te bakken. Als je van knoflook houd kun je er ook nog een teentje knoflook bij doen. Lekker zout en peper erover en smullen maar.


Cantharellen zoeken in Zweden


Je kunt ze lekker op een geroosterd boterhammetje doen en dan wat Parmezaanse kaas erover heen raspen.

Wat ook heerlijk is met verse pasta en dan een klein beetje truffelolie eroverheen!

Reacties