kapla blokken kopen
Duurzaam leven
Ien
Duurzaam leven

KAPLA Blokjes - De veelzijdige houten blokkenset voor kinderen van alle leeftijden

KAPLA Blokjes bieden kinderen een ongekende uitdaging en kans om hun fantasie te gebruiken. Met deze stevige houten blokjes kan elk kind zijn of haar creativiteit botvieren door middel van bouwen, ontwerpen en experimenteren. Hierdoor ontstaat bij jouw kind de ruimte voor talloze verschillende ideeën.


Ik wil Kapla blokken kopen  ➢➣


Wat kun je met KAPLA blokjes doen?

Met KAPLA blokjes kun je oneindig veel verschillende dingen creatief in elkaar bouwen. Kinderen van alle leeftijden kunnen leuke objecten maken, zoals torens, dierenfiguren en zelfs verhalen uitbeelden. 

Ze stimuleren kinderen ook om kritisch te denken over wat ze aan het doen zijn door allerlei nieuwe ontwerpen te bedenken en de onbegrensde mogelijkheden te verkennen. Een begonnen creatie kan eenvoudig worden afgebroken om met nieuwe ideeën van slag te gaan.

Nadat jij de Kapla blokjes gekocht hebt, kun je er oneindig creatief van alles mee maken. KAPLA blokjes zijn ideaal om sprookjesfiguren, bekende gebouwen en natuurlijke vormen mee te bouwen. Je kunt er ook eenvoudiger constructies mee maken zoals plaatjes, letters of cijfers. 

Ouders vinden het leuk om constructie tips aan hun kinderen te geven terwijl ze zelf de mogelijkheden van KAPLA blokjes verkennen. Experimenten uitvoeren met verschillende figuren helpt kinderen om hun probleemoplossend vermogen te stimuleren!


Bouwen met KAPLA voor verschillende leeftijden.

KAPLA blokjes zijn een geweldige manier om kinderen van verschillende leeftijden meteen aan de slag te laten gaan. Kleine kinderen zullen veel plezier hebben met de losse onderdelen wat hun motorische ontwikkeling vooruit helpt. Terwijl oudere kinderen kunnen beginnen met het bouwen van patronen en designprincipes te ontdekken. 

De grenen houten blokjes bieden ook eindeloze mogelijkheden voor het creëren van spannende verhalen door het bouwen van meerdere structuren. KAPLA Blokjes combineren creativiteit en techniek in een grote verscheidenheid aan activiteiten!

KAPLA blokjes zijn perfect voor kinderen van alle leeftijden. Kleine kinderen zullen veel plezier hebben met het losse bouwen, waardoor ze motorisch worden gestimuleerd en hun creativiteit stimuleren. Oudere kinderen kunnen worden geïnspireerd door de vele variëteiten aan KAPLA blokjes om patronen, structuren en andere gecompliceerdere ontwerpen te ontdekken. 

Als de kinderen wat ouder worden kunnen ze met Kapla verschillende verhalen uitbeelden door middel van realistische bouwwerken. KAPLA is ook eenvoudig op te slaan en mee te nemen voordat je op reis gaat of op vakantie!

Waar komt  KAPLA vandaan?

Kapla (wat staat voor Kabouter PLankjes) is bedacht door kunsthistoricus en antiekhandelaar Tom van Bruggen in 1985. Hij verhuisde toen naar Frankrijk en zocht materiaal om een kasteel op schaal mee te kunnen bouwen.

In tegenstelling tot bekende speel bouwmaterialen zijn alle Kapla blokjes van dezelfde afmeting namelijk 11,7 x 2,34 x 0,78 cm (L × B × H). Als grondstof wordt gebruik gemaakt van onbehandeld grenenhout, hoewel er ook gekleurde sets te koop zijn. Het hout komt uit kweekbossen en is zeer duurzaam verkregen.

Nadat Van Bruggen inzag dat de blokjes kinderen konden helpen met het ontwikkelen van ruimtelijk inzicht en geometrie besloot hij om het als speelgoed op de markt te brengen. Met als resultaat dat Kapla vandaag enorm populair is op kinderdagverblijven en scholen. Ook veel ouders zien de voordelen van Kapla en besluiten het voor hun kinderen te kopen.

KAPLA blokken verbinden, koppelen en construeren

Met KAPLA verbindingsstukken kunnen kinderen hun eigen innovatieve figuren en kunstwerken bouwen. Er zijn dertig verschillende basis vormen zoals trapeziums, losse lijnen, hoekige vormen en ster blokjes. 

Kinderen kunnen deze vormen gebruiken om houtmodellen te bouwen van grote torens tot complexe kunstwerken! De standaard afmeting van de plankjes maakt het gemakkelijker voor kinderen om aanpassingen te maken of stukken af te breken en opnieuw samen te stellen.

Kapla voorbeelden

KAPLA biedt niet alleen eindeloze creatieve mogelijkheden, het leert jouw kind ook om ruimtelijke problemen op te lossen. Kinderen kunnen worden uitgedaagd om bepaalde ontwerpen te bouwen met KAPLA, terwijl ze onbewust nadenken over geometrie en evenwicht. 

Op Instagram vind je vele accounts met Kapla voorbeelden, hierdoor tillen kinderen hun leer- of bouwvaardigheid naar een hoger niveau. Het stimuleert jouw kind om de prestaties van andere kinderen te evenaren. 

Waarom is KAPLA zo populair bij kinderen en volwassenen?

KAPLA Blokjes zijn bijzonder populair vanwege de combinatie van spelen en leren. De veelzijdige blokken geven eindeloze mogelijkheden om creatief te bouwen. Dit helpt jouw kind bij het vinden van inspiratie en verbeeldingskracht. 

Ook ontwikkelen kinderen visuele vaardigheden, is spelen met Kapla goed voor de motoriek en leren ze ‘problemen’ op te lossen. Hierdoor kan jouw kind echt kind zijn terwijl het ook goed voorbereid wordt op later op te lossen problemen in het volwassen leven

KAPLA blokjes bieden verschillende voordelen voor kinderen en volwassenen die ermee bouwen. Doordat alle Kapla plankjes dezelfde afmeting hebben komt veel aan op balans en het vinden van de goede constructie. 

Er komen geen schroeven of spijkers aan te pas waardoor het kind gedwongen is vindingrijk en creatief te denken. 

Kapla kopen bij de Drie kleinehaasjes 

Als jij Kapla blokjes online gaat kopen ben je bij kindercadeau webshop DrieKleineHaasjes aan het juiste adres. Deze webshop wordt gerund door Richard en Japke, zelf ouders van drie kinderen. 

Zij zijn gepassioneerde ondernemers die heel persoonlijk bij hun klanten betrokken zijn. Naast de verschillende sets plankjes van Kapla vind je bij de driekleinehaasjes.nl een nog veel groter assortiment cadeaus voor kinderen.naar de Drie Kleine Haasjes  ➢➣

Reacties